Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft újabb próbálkozása, hogy passzívan keressen pénzt

2018. január 16. - GABOR2

Ma már nem az a trendi, hogy feltalálok valamit és azt vegyék meg a felhasználók, aztán mivel tudok felmutatni értelmes fejlesztést majd megveszik a következő verziót. Most az a menő, hogy egy már eladott termékért fizessen a felhasználó újra és újra. A Microsoft több mindennel is megpróbálkozott az utóbbi időben, hogy ne egyszeri termékeladásból legyen pénze és most itt van egy újabb próbálkozás.

Havonta vonhatja majd a díjat a számlánkról a Windows-programok után a Microsoft

"Egy, a Microsoft által a napokban bevezetett új lehetőségnek köszönhetően a Windows 10-re feltelepített programok mostantól egyszeri díj helyett vagy mellett a jövőben havi vagy éves előfizetési díjat is kérhetnek majd felhasználóitól szolgáltatásaikért cserébe. Redmond ezeket automatikusan fogja vonni a felhasználók számlájáról, majd némi jutalék lecsippentése után fogja kifizetni a fejlesztőknek."

Milyen rendesek, már bele se kell egyeznem, hogy levonják a számlámról a pénzem. Ez a némi jutalék lecsippentés is olyan, hogy majd folyamatosan szépen növekedni fog a lecsippent összeg.

"A befolyt pénzekből végül azok 85%-át (játékok esetében 70%-át), mínusz a kötelezően levonandó adókat kapják majd meg."

Nekem ez már most se úgy hangzik, hogy csak lecsippentenek picit. A Microsoft - mivel ez egy százalékos levonás - bevezetett egy új adót. Egy 15-30% adót. Szerintetek mennyien fognak sorban állni 15-30%-kal drágább termékekért? A Microsoft megint hozta a formáját.

Az a baj, hogy a nagy techcégek megszokták az egyszeri termékekből befolyó hatalmas összegeket és most, hogy már nem akarnak nagyon új terméket bevezetni és büszkélkednek, hogy ez az új model, azt már nagyon nem akarják elfogadni, hogy az új model nem csak azt hozza magával, hogy lehet lustizni, hanem kisebb lesz a bevétel, hisz ha havonta vonnak le összeget annak alacsonyabbnak kell lennie jóval, mintha egyszer fizetne a fogyasztó. Ők ezt nem bírják ki és olyan rendszert alakítanak ki, hogy simán látszik, nagyon rövid idő alatt eljut a fogyasztó oda, hogy annyit fizetett mintha teljes termékdíjat adott volna. És az értelmes emberek ezt ki tudják számolni előre... és ezért eleve nem kérnek belőle. Meg talán anélkül se kérnének.

A techcégeknek el kéne fogadniuk, hogy az új model azzal jár, hogy kisebbek lesznek. De nem, ők mindent akarnak egyszerre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4313580519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.01.16. 22:19:37

A Microsoft eddig is jutalékot szedett be a Windows 10-es programokra, hasonlóan az Apple és a Google díjához. Annyi az újdonság, hogy ez előfizetéses modellben is működni fog, mert az a divat...

GABOR2 2018.01.17. 00:32:54

@Online Távmunkás: Ezt találtam az Apple-lel kapcsolatban:

"A másik változás, hogy a standard 70/30-as bevételmegosztási modell, amelyben az Apple megtartja a bevétel 30 százalékát, a jövőben csak az első évben érvényes. Az egy évnél idősebb előfizetése esetében ugyanis az Apple-adó 15 százalékra mérséklődik, és ennyivel több jut a fejlesztőnek innen. A 15 százalékos "bónusz" távolról nem tűnik olyan nagy különbségnek, de az érintett cégek gazdasági helyzetét ismerve ez döntő lehet: a fix költségek, bérköltségek és egyéb kiadások levonása után pont ez a 15 százalék döntheti el, hogy egy alkalmazás nullszaldós, vagy egészséges profitot termel. Emiatt sok fejlesztő fogja majd megcélozni ezt az egy éves küszöböt, és igyekszik majd mindenáron megtartani az előfizetőket." Forrás: HWSW

A Microsoft nem igazán versenyzik a fejlesztőkért, pedig ha ki akar harapni a piacból szeletet magának nem kérhet ilyen sokat a tőlük.
süti beállítások módosítása