Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A digitális állam meglepije az ünnepekre

2018. január 02. - GABOR2

Milyen klassz már, hogy a technika kényelmesebbé teszi az életünket, az irodánkból, vagy otthonról intézhetünk mindent. Különösen szabadság alatt. Nos, azért a valóság most is mutatja, hogy azért nem mindig úgy van az.

"Lehalt a rendszer, rosszul kezdődhet az új év az építészeknek"

"Üzemzavar miatt áll az építéshatósági eljárásokat befogadó és bonyolító internetes felület. Az érintettek dühönghetnek, mivel minden határidő-túllépésért megbírságolhatják őket a hatóságok. Az ügyfélszolgálaton csak a vállukat vonogatják, a postai feladást javasolják"

Majd amikor az egész összeomlik, újra jöhetnek ezek az őskori fogalmak, mint postai feladás. Ja nem, mert az is és a digitális állam egésze ki fog majd dölni. Majd újra lehet személyesen találkozni.

„Behalt a rendszer, a határidők meg ketyegnek” – írta egy olvasónk, aki napok óta próbálja a határidős terveit feltölteni az építési portálra, de sikertelenül.

Ennyit arról, hogy ha ki is döl a rendszer pár óra max. és újra működik.

„Nem lehet feltölteni az építési dokumentumokat, a rendszergazdák sem látják az állományt.”

"Most sokan azért idegeskednek, mert hiába ad igazolást a portál működtetője az üzemzavarról, többen bizonytalanok abban, hogy a hatóság elfogadja-e azt."

A magyar állam, még ha digitálissá is válik sajátossága, hogy hiába nem a te hibád, te leszel büntetve.

"Az építészeti hatósági oldalt működtető cég ügyfélszolgálatát a hvg.hu is megkereste telefonon, és azt a tájékoztatást kapta, hogy az üzemzavar elhárításán folyamatosan dolgoznak, s eddig valóban nem fordult még elő, hogy ennyire hosszú ideig működésképtelen volt a felület."

Folyamatos, napokig tartó helyreállítási kísérlet kudarcot vallott. Szerintetek, ha háborús időben kifejezetten rombolás céljából támadják meg a rendszert, akkor meddig tart helyreállítani?

„Adják fel papíralapon a postán, annak az érkeztetéséről kapnak ott igazolást és azt még szombaton délelőtt is megoldhatják”

Igazából előbb-utóbb ez lesz a jövő, mivel ezek a rendszerek mindig sérülékenyek maradnak és el fog jönni az igazság pillanata.

De még nincs vége, más is csődött mondott:

"Mégis úgy tűnik, hogy ettől az érintettek nem nyugodtak meg maradéktalanul, mivel a perkapu is leállt. Január elsejétől pedig új polgári perrendtartás is életbe lép, amely szerint sokkal keményebb feltételek mellett lehet lefolytatni a bizonyítást. "

http://hvg.hu/gazdasag/20171229_Rosszul_kezdodhet_az_ev_az_epiteszeknek

Nem csak Magyarországon tartogatott meglepit a digitális állam, amerikában a határvédelmi számítógépes rendszer mondott csődött.

"Leállt a határvédelmi számítógépes rendszer egy időre néhány amerikai reptéren"

"Hétfő este átmenetileg leállt egyes amerikai repülőtereken a vám- és határvédelmi pultok számítógépes rendszere."

"az Egyesült Államok több nemzetközi repterét érintette. Így például a New Yorkban lévő John F. Kennedy (JFK) repülőteret, az atlantai Jackson nemzetközi repülőteret, a Washington államban lévő Seattle, a floridai Miami vagy a coloradói Denver nemzetközi légikikötőjét."

"Az amerikai repülésbiztonsági hivatal, valamint a vám- és határőrség (CBP) közölte, hogy nem hackertámadás történt. Részletes magyarázatot nem adtak a leállásra, de szakértők azt valószínűsítik, hogy a rendszer frissítésekor fordulhatott elő technikai hiba."

Nem is kell hackertámadás, de éppenséggel megoldható lenne látszik. De igazából nem tudják.

"Amerikai sajtójelentések arra emlékeztettek, hogy hasonló számítógépes leállás tavaly is történt egyes amerikai repülőtereken."

De mivel mindenképpen a digitális állam a jövő egyes emberek fejében hát majd még fog is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8113540637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása