Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nem csak kémkedésre használható, hanem akár teljesen tönkretehető okoscuccok

2017. december 22. - GABOR2

Vegyen körül minket szinte mindenhol okos cucc és ezeket irányíthassuk okostelefonnal. Kémkednek utánnunk? Lesz@rom, nincs titkolni valóm. Értem... No és az hogy tetszene, ha ezután emelnék a tétet és nem csak kémkedésre vehetnék rá az okoscuccaid, hanem arra, hogy tönkremenjenek? És majd újat kell venned. Lehet, hogy "ez lesz a jövő".

"Bár a számítógépes vírusok egyértelműen komoly veszélyt jelentenek az őket futtató kütyüken tárolt vagy azokról elérhető adatok és szoftverek számára, magában a hardverben általában nem tudnak kárt okozni. Egy újonnan felbukkant androidos kártevő azonban az őt futtató készülékekben is maradandó kárt tud okozni"

"A Loapi nevű - egyébként magát tipikusan vírusirtónak álcázó - trójai ugyanis az okostelefonok teljes számítási kapacitását arra használja fel, hogy kriptovaluták után bányásszon. Ez pedig olyan, normál használat alatt sosem jelentkező terhelést jelent a készülékek számára, amik azok, illetve különösen akkumulátoruk túlmelegedéséhez vezethet, aminek következtében drasztikusan csökkenhet annak kapacitása, és végül teljesen tönkre is mehet."

"Bizonyos rosszul tervezett mobilok esetében a hőtermelés következtében az akku akár fel is púposodhat, és szétnyomhatja a készüléket, károsítva annak más részeit is." 

A készülékeket így vagy úgy végleg tönkretevő kártevőkből vélhetően már most jól bespájzoltak a titkosszolgálatok, de a hétköznapi hackerek is lehet rákapnak majd ezekre. Reméljük a "tudás társadalmában" majd mindenki megengedheti magának, hogy komplett háztartási eszközparkot vegyen magának minden hónapban. Áááá, basszus a jövőben már csak okostelefonnal lehet fizetni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1313518551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása