Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy valóban érdekes cikk... szerűség (amit rajtam kívűl senki sem olvasott)

2017. november 29. - GABOR2

Ezúttal egy valódi abnormalitást találtam. Annyira az, hogyha valaki azt mondja, hogy igazából egy hacker feltörte az oldalt és ő írt bele én ezt hihetőnek tartom. Miért is ne? Egy olyan helyen ahol amúgy mindig minden szép és jó és semmi más, igencsak meglepő ha egy ilyen cikkel találkozunk. Bár az is lehet, hogy az író ebben az egy bejegyzésben akarta az egész éves "a dolognak azonban van egy másik oldala is" részt bemutatni. Amúgy az egész oldal csak egy fizetett cikkszerűségeket gyártó marketing megoldás... Bizony. Ahol minden borzalom megtalálható.

Íme a cikk:

https://m2mzona.hu/gyartas/iot-tol-az-iiot-ig-mit-tud-az-okostechnologia?cookie_confirm=1

Több mint a fele a szokásos bullshit, de aztán... WTF. Öszintén szólva, ha ilyen szinten lennének öszinték a cikkek ez a blog sohase jött volna létre.

"Kockázatok és mellékhatások

Az IT- és adatbiztonság tekintetében ugyanakkor még jócskán van hová fejlődni, sokan és sokszor foglalkoztak már az internethez csatlakoztatott eszközök sebezhetőségénekkérdéskörével. Az IoT-biztonsággal foglalkozó ForeScout Technologies például tavaly hét „okos” berendezést, illetve megoldást vett górcső alá, köztük intelligens hűtőket, csatlakoztatott nyomtatókat és az IP-vel összekapcsolt biztonsági rendszereket.

Az eredmény nem lett túlságosan biztató, ugyanis a tanulmány szerint az ilyen eszközök „akár három perc alatt feltörhetők”, helyreállításuk viszont napokig vagy akár hetekig is eltarthat. Ráadásul az okosberendezésekben található mikrofonok és kamerák a felhasználók megfigyelésére, sőt akár a kritikusnak számító gépek megsemmisítésére is felhasználhatók.

A belga KU Leuven egyetem kutatói idén októberben megjelent disszertációjukban arra hívták fel a figyelmet, hogy a védett Wi-Fi hálózatokban található biztonsági rések kihasználásával a hackerek olyan érzékeny információkhoz is hozzájuthatnak, mint például a hitelkártyaadatok.

Hosszú út áll még tehát a technológia előtt, hogy felhasználása zökkenőmentessé és biztonságossá váljon, viszont nemcsak a jövőbeni, hanem a napjainkban is tapasztalható hatása megkérdőjelezhetetlen."

Brávó cikkíró az út kb. 95%-át megtette a valósághoz. Persze azért vigyázott, hogy ne rúgják ki: "nemcsak a jövőbeni, hanem a napjainkban is tapasztalható hatása megkérdőjelezhetetlen." és írt kamut is : "Hosszú út áll még tehát a technológia előtt,", ugyanis ezek az eszközök sohase lesznek zökkenőmentesek és biztonságosak.

Milyen kár, hogy amúgy senki se olvassa ezeket a "cikkeket", mert annyira egyoldalúak és bárgyúak. Így kihagyták ezt a gyöngyszemet is. Ezt abból gondolom, hogy van egy kis könyvecske jel és amellett egy 2 szám. Ez azt jelentheti, hogy ketten olvasták... Mindkettő én voltam.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6813403929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása