Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Újabb kis rejtett cuccoska (okostelefon)

2017. május 25. - GABOR2

Újabb kis rejtett featurere derült fény az okostelefonokkal kapcsolatban. Most éppen az után kémkedik a legnagyobb titokban, hogy milyen reklámokat nézünk. Ez a feature sehol sincs dokumentálva.

https://www.hwsw.hu/hirek/57202/android-silverpush-ultrahang-reklam-biztonsag.html

"Több mint kétszáz, tévéreklámok után fülelő androidos alkalmazást találtak a Play Store-ban német kutatók - a hirdetéskövető megoldását használó appok jelentős része ráadásul milliós felhasználói bázissal rendelkezik. Az indiai SilverPush által használt technika tavaly jött be a köztudatba: a fejlesztő megoldásának lényege, hogy az androidos appokba olyan kódot ágyaz, amely a háttérben folyamatosan fülel, a tévéreklámokban elhelyezett, ultrahangos, az emberi fül számára észrevehetetlen jelzések után. Az appok így követni tudják, hogy az adott telefon felhasználója milyen hirdetéseket néz meg, a kapott statisztikákat pedig a hirdetőknek továbbíthatják."

Na mostmár legalább a tévéreklámokkal kapcsolatban is tanultunk valami újat.

Ráadásul egyes cégek már annyira tojnak a felhasználók magánszférájára, hogyha lebuknak is csinálnak mindent tovább:

"Nem sokkal a felszólítást követően a SilverPush a Forbesnak nyilatkozva bejelentette, a magánszféra védelmével kapcsolatos vitákra reagálva, "üzleti döntésre hivatkozva" lekapcsolja a szoftvert - most azonban nagyon úgy tűnik, ez csak üres ígéret maradt"

Durva, hogy hova jutottunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6712540151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása