Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft megteszi Kínának azt amit felhasználók százmillióinak nem...

2017. május 25. - GABOR2

Amit a szabad világ felhasználói kértek hiába, azt a Kína diktatúrikus vezetése megkaphatta.

https://itcafe.hu/hir/lefekudt_a_kinaiaknak_a_microsoft.html

A kínai kormány használhatja a "telemetriát", hogy kémkedjen a felhasználók után, ugyanakkor lesz olyan verzió amit a kormányhivatalok használnak és abban nincs "telemetria". A telemetria nélküli Windows 10-et  sok adatait féltő ügyfél szeretne, ebből viszont eddig a sok felhasználói kérés ellenére nem engedett a Microsoft eddig. Úgy tűnik a diktatúák ebből a szempontból ügyesebbek mint a "szabad világ" nekik lehet ilyen Windows 10.

"A CGE saját titkosítást enged, átadja a kontrollt a frissítések ütemezése és a telemetria felett, illetve hiányoznak belőle az alkalmazások, melyekre Kínának nincs szüksége."

Terry Myerson a CGE-vel kapcsolatban azt írja, az a Windows 10 Enterprise kiadására épül, amelyik eleve sok választási lehetőséget biztosít a felhasználóknak, ezekre alapozva a kínaiak szabadon menedzselhetik a funkciókat, eltávolíthatnak komponenseket melyekre nincs szükségük (például a OneDrive), kezelhetik a telemetriát és a frissítéseket, illetve lehetővé teszi a kormányinak, hogy a saját titkosító algoritmusát használja.

Ajajj ezek szerint a kínai felhasználók se fogják hízlalni a felhőt, hisz feleslegesnek tartják, pedig a butuskák tudhatnák, hogy "az a jövő"...

Ez a cég az utóbbi időben nagyon lejáratta magát...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9712540041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása