Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Digitálissá váló bankok

2017. március 27. - GABOR2

Akik közelről figyelik, hogy miújság a bankok háza táján, azok sokat találkozhatnak mostanában azzal, hogy a bankok is egyre inkább digitálissá akarják tenni magukat. Sokat lehet hallani a szép dolgokról, csak aztán ha megvan akkor lehet újabb problémák miatt rettegni. Íme:

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/tobb_szaz_ceget_tarthatnak_rettegesben_eszak-koreai_hackerek.4.246087.html

Nos igen a hackerek. Nem, a bankok sem tudják megoldani, hogy a technikai megoldásaik megszabaduljanak a sebezhetőségeiktől, sőt a helyzett egyre csak rosszabb.

Észak-Koreaiaknak célpontjai voltak:

  • Világbank,
  • az Európai Központi Bank,
  • a Deutsche Bank amerikai leányvállalata és a Bank of America,
  • az orosz, venezuelai, mexikói, chilei és cseh jegybankok,
  • sőt, még egy kínai pénzintézet, a Bank of China is szerepelt a "listán".

 

Igen a fejletlen Észak-Korea a gyenge infrastruktúrájával védve van egy válaszcsapástól, és ahhoz is jó szeme van, hogy lássa a többi ország mennyire sebezhető lett miközben fejletté vált.

Arra a felvetésre, hogy jó... betörnek, de a lényeg, vagyis a fizetőeszközök biztonságban vannak... nos nem. Viszik a pénzt is.

"Észak-Korea elvileg azért támadja a pénzintézeteket, hogy pénzhez jusson, a "hadjáratában" pedig egyre agresszívebb."

" ...korábban viszont a bangladesi jegybankot is megtámadta ugyanez a csoport, akkor több mint 80 millió dollár tűnt el,..."

A jövő pedig:

"A kiberbiztonsági szakértők szerint a hackercsoport eszközei és képességei egyre fejlődnek és így a célpontjaik köre is egyre szélesedhet; számtalan újabb cég válhat az elszigetelt ország hackereinek áldozatává. "

Akkor talán el kéne gondolkodni arról, hogy ez-e a jó irány. A technika sebezhetősége megmarad és a helyzet egyre csak rosszabb lesz. Az emberek pedig a bankokba hagyományosan azért teszik a pénzüket mert biztonságba akarják tudni. A bankok épp ezt a tulajdonságukat szüntetik meg a digitalizációval.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6912375305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása