Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy akció is elég kirabolni egy kontinenst (hála a felhőnek)

2016. szeptember 23. - GABOR2

Új nyilvános rekord született. Legalább félmilliárd ember adatait lopták el egyetlen akcióban.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/minden_idok_legnagyobb_tamadasa_felmilliard_yahoo-felhasznalo_adatai_tuntek_el.4.237722.html

"Legalább 500 millió felhasználói fiók adatait lopták el a Yahoo rendszeréből - ismerte el a cég csütörtökön. Korábbi becslések 200 millióról szóltak, a cég árfolyama ezért is reagált gyengüléssel a hírre."

Az egész igazából egy figyelemfelhívő akció is lehetett, mert bankszámlaadatokat, bankszámla-információkat és bizonyos jelszavakat nem loptak el.

Még egy tanulság, hogy az eset 2014-ben történt és most tudhattuk meg. Nem a cégnek köszönhetően, hanem mert már nem lehetett tovább tagadni.

Ezért jó a felhő... a hackereknek. Egy akcióval el lehet lopni egy kontinensnyi lakosságnál is több ember adatait. Gondolj bele... ha teljesült volna a cloudos cégek álma és mindenki, még a vállalatok is a felhőben tartanák az adataikat... akkor most egy kontinens teljes gazdasági titkai lennének kirabolva... De az eset azt is mutatja, hogy a digitális államnak is vannak ilyen veszélyei. Ne menjünk tovább ebbe a zsákutcába.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6611737521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása