Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy meglepő, de jó hír... talán

2016. szeptember 03. - GABOR2

Ezen cikk alapján:

http://pcforum.hu/hirek/18687/lesujto-velemennyel-vannak-halozataikrol-a-magyar-it-vezetok

"Lesújtó véleménnyel vannak hálózataikról a magyar IT-vezetők"

"A magyar informatikai vezetők bíznak a legkevésbé a rendszereikben, mindössze 3 százalékuk tartja kiemelkedően biztonságosnak hálózatát az Intel megbízásából végzett régiós felmérés szerint, amelyből az is kiderül, hogy a cseheknek viszont a 14 százaléka mondta azt, hogy extra erős a hálózatuk."

Örülök, hogy a magyar cégek elég reálisan látják akkor a helyzetet. Remélhetőleg ennek megfelelően cselekszenek is, vagyis fontos dolgot nem raknak netre.

Az örömömet viszont árnyalja a következő dolog:

"A vizsgált országok közül Csehországban (60 százalék) és Magyarországon (53 százalék) tervezi a legtöbb cég az IT-biztonsági költségek növelését,..."

Ez ugyanis arra enged következtetni, hogy még mindig a régi séma szerint gondolkoznak Magyarországon sokan. Vagyis csak be kell fektetni kicsit a biztonságba és akkor már nem jutnak be a rendszereinkbe. Ez hibás gondolkozás. Reméljük nem erről van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1311672764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása