Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Védelem, amit senki sem képvisel igazán...

2016. július 12. - GABOR2

A mai világban van egy hatalmas hiány, egy hiányzó elem... Mintha kivágták volna egy szervezetből, mintha egy embernek nem volna immunrendszere. Reméljük ez csak látszólagos kép és inkább csak arról van szó, hogy a szervezetben még nem fejlődött ki ez a rész igazán.

Ugyanis van fejlődés. Amikor a digitális világ még pici volt,(ami nem volt rég) sok mindenhez másképp álltak az emberek. Akár egy szervezetnél a hangsúly a növekedésen volt. És még lehetett hinni, hogy képesek leszünk olyan védelmi eljárásokat csinálni ami majd megóvja azt a kifejlett rendszert amivé majd az álmainkban vállni fog ez az egész... A teljesen kifejlett digitális világ ahol minden össze van kötve. Csakhogy aki jobban figyeli az egész fejlődést és gondolkozik láthatja hogy a biztonság lemaradt és az is kiderült, hogy nem fogják ezek a rendszerek a beléjük fektetett reményt beválltani, a rendszerek örökké sebezhetőek maradnak. Vagyis van itt egy limit, amire lehet használni a technikát józan éssszel és tovább nem szabadna menni. Ha nem tudjuk megvédeni a digitális államot és úgyis kiépítjük az katasztrófához fog vezetni.  És a hiány itt van egyenlőre.

-A mai döntéhozók túl öregek, hogy átálljanak az új fázisra, vagyis magukévá tegyék a felismerést, hogy a technika nem nyomulhat be mindenhova, legalábbis úgy, hogy netre van kötve. Fura mód most azok vannak úgymond lemaradva akik a mégtöbb digitalizációt nyomják.

-Pénz. Még az lehet felismeri amit tesz nem helyes..., de a pénz azt parancsolja neki menni kell tovább az úton, mert rövidtávon sok pénzt lehet keresni. Ez amúgy lehet fantázia hiánya miatt is, mert nem arról van szó, hogy teljesen szüntessünk be a számítástechnikát, meg mindent kössünk le a netről. A számítástechnikával továbbiakban is lehetne sok pénzt keresni, csak nem lenne az egész társadalom veszélyeztetve.

-Tömegek hite. Az újtechkor nemzedék már jön fel, de még sokan vannak akik nem gondolkoznak el a dolgokról. Minél több ember kerül felelős helyre annál többnek kell felelősen gondolkoznia, mert ha nem teszi pénzt veszít. Pl. netre köti a cége rendszerét, mert az milyen menő, aztán ellopják a találmányuk leírását amivel naggyá vállhatott volna a cég. Ezt egyszerűen nem engedhetik meg a cégek és az államok se és előbb-utóbb be kell, hogy lássák ezt, vagy pedig csőd lesz könnyen lehet.

-Nagyon klassz dolog ez a titkosszolgálatoknak is, és az államoknak az irányításhoz. A rossz oldallal alig foglakoznak, mert lásd első pont.

Persze a védelemnek van egy teljesen másik oldala is, ami nincs képviselve igazából. Merthogy a biztonsági emberek akik a védelemmel foglalkoznak, ebből élnek és sohase fogják azt mondani, hogy gyerekek ez nem megy és ne vegyétek a termékeinket tovább, hanem lássátok be a digitális világ álma nem megvalósítható. A másik oldal az egyének privát szférája. Nem tisztelik ezt ma a nagy techcégek. És most erre jött is egy szélsőséges válasz.

http://pcforum.hu/hirek/18502/nagyon-durva-molotov-koktelos-tamadas-a-google-kozpontjaban

Az egyik legfontosabb szerintem a hírben az, hogy a fickó csak 30 éves. Fiatal... Szélsőséges eszközökhöz nyúlt, mert nem látja a megoldást a problémákra és nem is hiszi, hogy az államuk megoldaná. Persze a fickó lehet elmebeteg, mert nem túl logikus amit csinált, de igazából, hogy molotov koktélt dobott egy kiállított Google-autóra... inkább csak figyelemfelhívás ez. A cikk a többi dolgot csak feltételezi. Ha az emberek nem tudják ezeket a fontos dolgokat békés úton rendezni, akkor lehet a jövőben tömegesen jönnek majd a szélsőséges válaszok. Igény van a változtatásra, de vannak akik ezt nem akarják.

Szóval a hiányzó immunitást hogyan lehet pótolni, ha a technikai megoldások ezt nem tudják megvalósítani? Emberekkel akik látják az új helyzetet és akik megfelelő választ adnak rá. Ez lenne az újtechkor nemzedék. Ők tudják, hogy a digitális világot a szokásos eszközökkel és azok fejlesztett változataival se fogják tudni megvédeni, ezért határt szabnak digitalizációnak és fontos dolgokat nem bíznak rá. Vagyis persze rábíznak, mert használnák ezeket a gépeket csak tudnák, hogy mi mehet fel az internetre és mi nem.

Egyenlőre azonban még a világ nagy részén óriási hiány van biztonság szempontjából. A világnak szüksége volna a megfelelő szemléletú emberekre döntési poziciókban. Ha nem jönnének el, abból hatalmas katasztrófa lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr438882362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása