Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kémkedő babák (M2M)

2016. december 08. - GABOR2

A techcégek manapság úgy érezhetik, hogy megtehetnek mindent és meg is próbálják. Legalábbis ami a felhasználók privátszféráját illeti, elég csak például a Windows 10-re gondolni amit telemetria névvel művel. Most úgy gondolják jöhet egy következő lépés; olyan gyerekjátékokat készítenek ami kémked a gyerek és igazából akár a felnőttek után.

https://itcafe.hu/hir/jatek_internet_iot_adatvedelem.html

"Egyre nagyobb divat az intelligens, azaz internetkapcsolattal ellátott játékok vásárlása, ám ezek talán nem minden kockázat nélkül valóak."

"olyan játékokat gyártanak, melyek képesek rögzíteni és a neten keresztül továbbítani a gyerek és a baba „beszélgetését”, és ezzel megsértik a személyiségi jogokat és az adatvédelmi törvényeket."

"Mivel a vállalatokhoz eljuttatott felvételek sorsa nem követhető, ezért azok visszaélhetnek velük, például eladhatják harmadik feleknek (mondjuk reklámügynökségeknek), illetve átadhatják azt a rendőrségnek és más szerveknek. (A Nuance például fejlett beszédfelismerő technológiával rendelkezik, erre specializálódtak, és saját szabályzatuk szerint szabadon bánhatnak az általuk begyűjtött mintákkal, rögzített felvételekkel.)"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3212033317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása