Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Utolsó kommentek:

Frederick2 2021.10.20. 12:41:15

Kíváncsi lennék, vajon nem hasonló a cél, mint a Youtube esetében.
grafomanpali.blog.hu/2020/12/13/bye_bye_youtube

Visszataszító adathalászat nem lehet az ügy mögött?

Egyébként engem felháborít, hogy az olyan nagy techcégek, mint a Google és a Facebook, végeznek adathalászatot és cenzúrázást. Botrány!

Közben beleolvastam az IT Cafe fórumaiba. Szomorúan látom, hogy vannak, akiknek tetszik az Instagram és a Facebook cenzúrázásának ötlete.

Bejegyzés: Zuckerberg félrevezető megtámadása

Madarász Henrik 2021.10.19. 20:51:43

Most is jut pénz hülyeségekre, meg akarják venni a Ferihegyi repteret dollármilliárdokért, miközben már egekben az államadósság,

Bejegyzés: Majdnem kommentár nélkül... avagy csomó minden egyben

Madarász Henrik 2021.10.19. 20:44:58

@GABOR2: Nem hiszem, inkább patkányként fognak bujkálni a népharag elől mint nálunk 1956-ban az ávosok, november 4 előtt.

Bejegyzés: Egyre jobban átjön, hogy Kínában gondok vannak

Madarász Henrik 2021.10.19. 20:43:00

De legalább megvan minden kvóta, habár nem tudom hogy egy homoszexuális tolókocsis vegán néger mennyi pluszpontot kap felvételinél :) Szerencsére 2025-ig nem kell áttérni a 11-re, addig van még támogatás a cégtől.

Bejegyzés: Kommentár nélkül: A Microsoft diversz foltozó csapata akcióban...

GABOR2 2021.10.19. 20:12:13

@Madarász Henrik: Az a baj, hogy várhatóan vadállat módjára fognak védekezni az eltüntetésük ellen...

Bejegyzés: Egyre jobban átjön, hogy Kínában gondok vannak

Madarász Henrik 2021.10.14. 17:57:12

@GABOR2: Mondjuk a világrekorder japánok is érdekesek, más ország már csődöt jelentett volna, de ők vidáman elvannak, mert a saját lakosságuknak tartoznak, azok meg bíznak az államban.

Bejegyzés: Egyre jobban átjön, hogy Kínában gondok vannak

GABOR2 2021.10.14. 11:37:23

@Éhes_ló: Éppenséggel sok multi megy másfele, pl. Vietnámba, mert kínai fizetések elkezdtek emelkedni. Egyébként pont ez az... pár éve még tényleg lehetett azt hinni, hogy Kína lehet világhatalom, de szupergyorsan elcs@szték... ezt nem veszi észre a hazai vezetés se, vagy hát pont most vette tán csak észre.

Korábbi cikkemből adat: ""Even with the government focus on deleveraging, Chinese borrowing rose 14 percent in 2017, ballooning to 266 percent of gross domestic product, from 162 percent in 2008."

Kevesebb mint tíz év alatt több mint 100%-kal nőt az adósságuk a GDP-jükhöz képest. 2017-ben már 266% volt. Nem régi hír, hogy idén már olyan magas lett az adósságuk, hogy a teljes GDP növekedésüket... nem a hadseregre, vagy egyéb világhatalomépíő cuccra költik, hanem az államadósságuk csökkentésére.

Plusz amit mutatnak lehet nem minden, mert volt már pár "rejtett adósság":

""Hatalmas rejtett adósságtömegen ülhet Kína. Peking ugyanis az elmúlt félév gazdasági fellendülését arra használta fel, hogy törlessze rejtett adósságait. "

www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2021/08/a-lathato-kinai-adossag-csak-a-jeghegy-csucsa

Kínának ráadásul máshogy van baja az adóssággal mint sok más országnak, mert az adósságuk hatalmas része nem is a kormányzati szektorban jön létre.

Most aktuális ez a "Evergrande" story, ott csak egy cég 300 milliárd dollár adósságot hozott össze és láncreakciót válthat ki és egy hatalamas összeomlást.

A kínaiak szuper rövid alatt hozták össze ezeket a giga adósságokat és ezek az adósságok sokkal-sokkal magasabbak mint a devizatartalékuk.

Itt egy nyári cikk, ott van ilyen időgrafikon is ami mutatja, hogy nominálisan már kínaiké a második legnagyobb eladósodottság; és 2020 végén már a GDP 270.1%-ban voltak eladósodva.

Bejegyzés: Egyre jobban átjön, hogy Kínában gondok vannak

Éhes_ló 2021.10.14. 09:42:03

@GABOR2: ez a posztod (is) egyoldalúan (le)értékeli Kínát. Kínának nincs vége, az odatelepült multik nem menekülnek, a kínaiak pedig viáman ellopnak bármit, amit a ultik tálcán visznek nekik, meg még azt is, amit nem. Az eladósodottságuk a közelében sincs az európaiakénak és az usanak, ahogy a tartalékaik (demográfiai, pénzügyi és nyersanyag) is nagyobbak az unióénál.

Az usa és az eu. eladósodottsága nem kezelhető és elóbb utóbb maga alá temeti a világot ezen pedig az oroszok és Kína is sokat keresnek majd.

Bejegyzés: Egyre jobban átjön, hogy Kínában gondok vannak

GABOR2 2021.10.14. 01:51:55

A pilóták máris megnyertek egy nagy csatát úgy tűnik... Mostmár azt mondja a vezérigazgatója a légitároságnak, hogy nem fogják kikényszeríteni az oltást, senkit se fognak kirúgni azért, mert nem oltatja be magát. Csak ennyi kell... néhány ezer ember tegye ugyanazt.

"Southwest Airlines CEO Speaks Out on Cancellation Chaos and Vaccine Mandate: 'We're Not Going to Fire Any Employees Over This'"

www.entrepreneur.com/article/390388

Bejegyzés: Koronavírus: átmenet a "mindent csak bérelsz" társadalomba?

GABOR2 2021.10.14. 00:21:05

@Madarász Henrik: Ez egy nagy kísérlet. Nem hiába mondták az elődök, hogy a szabadság nem csak úgy van, azt mindig újra és újra meg kell védeni. Azt gondolták, hogy ez a gerenáció már elég elcseszett ahhoz, hogy sikerüljön betörni; de meglehetősen nagy ellenállás van több témában, de nincs eléggé összefogva az egész, úgyhogy úgy vannak szerintem vele, hogy akkor ígyis úgy is megcsinálják. De nem biztos, hogy sikerül nekik.

Bejegyzés: Koronavírus: átmenet a "mindent csak bérelsz" társadalomba?

GABOR2 2021.10.14. 00:17:14

@VicThor: Előbb tönkre kell tenni egy csomó embert mielőtt eljönne ez a kor. A "nem birtokolsz semmit, de boldog vagy" kora.

Bejegyzés: Koronavírus: átmenet a "mindent csak bérelsz" társadalomba?

VicThor 2021.10.14. 00:09:56

Talàn mert késõn van, de hogy függ ez össze a mindent bérelni fogok filozófiàval?

Bejegyzés: Koronavírus: átmenet a "mindent csak bérelsz" társadalomba?

Madarász Henrik 2021.10.13. 20:41:51

Nekem az olasz esetről a Great Reset jutott eszembe, ez precedens a jövőre nézve. Miért ne rendelhetnének el bármilyen diktatórikus intézkedést a globális felmelegedésre hivatkozva ? Már az új EU terv a gázfűtés megadóztatásáról is egy diktatórikus lépés. Szóval mondjuk elrendelik 2026-ban hogy ezentúl senki nem ehet húst Európában, mert túl sok metánt termelnek a marhák legelés közben.

Bejegyzés: Koronavírus: átmenet a "mindent csak bérelsz" társadalomba?

GABOR2 2021.10.13. 16:28:27

@Éhes_ló: Ez a poszt Kínáról szól és arra vezethető vissza, hogy már pár évvel ezelőtt írtam, hogy Orbánék nem veszik észre, hogy Kínában a nagyon jó helyzetüket hiper-szuper gyors módon tönkretették. Kb. Orbánék akkor szálltak be a buliba amikor annak igazából vége lett.

Az USA is természetesen nagyon eladósodott és nem lehet ezt végtelenségig csinálni... bár Matolcsy "Amerikai Birodalom" című könyve pont arról szól, hogy de az USA a végtelenségig eladósodhat, mert nála van egy csomó másik fizikai, katonai hatalom is.

De akár megteheti ezt örökké, akár nem, a rendszer ami most van az ő szüleményük és úgy van megalkotva, hogy megtehetnek dolgokat amiket mások nem, vagy csak súlyos következményekkkel. Például hiába hoznak létre felfoghatalanul sok pénzt rövid idő alatt, ami minden más országban pillanat alatt tönrkevágná a sajátvalutaértékét, ők megtehetik, mert szét tudják teríteni a problémát a világban, meg gondolom hallottad, hogy annó elérték, hogy az olajjal is csak dollárral lehessen kereskedni stb. stb.. Szóval az USA-nak hiába van akár rosszabb mutatója bizonyos témákban más országokhoz képest... őrájuk másként hat, vagyhát sokkal többet megengedhetnek maguknak.

Bejegyzés: Egyre jobban átjön, hogy Kínában gondok vannak

Éhes_ló 2021.09.29. 09:53:41

Ha egy gazdaság állapotát az eladósodottság és a kamu befektetési alapok alapján értékeli a kedves blogger, talán kukkoljob körbe az usa táján.
Ha sikerült, akkor folytathatja Európában.
De nem teszi.

Ettől pedig ez is csak egy kettősmércés post, amiben Kínát fikázza olyan területeken, ahol az usa és az eu már évtizedekkel korábban betérdelt és ahol semmit nem tanultak egyik kudarcuk kapcsán sem.

Kína nyilván sok problémával küzd.
Régóta.
De nem többel, nem is régebben, mint a "fejlett" világ őt leokoskodói.

Bejegyzés: Egyre jobban átjön, hogy Kínában gondok vannak
süti beállítások módosítása