Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

Utolsó kommentek:

GABOR2 2019.03.20. 22:33:03

Hát ez a Kapitány Marvel történet nem akar abbamaradni. Tényleg úgy tűnik, hogy engedélyt adtak a cégeknek, meg színészeknek, hogy úgy szidják saját közönségüket ahogy csak akarják. Ezt üzente a fanoknak Samuel Jackson, mert hangot adtak annak, hogy nem szeretik a politikai üzeneteket a filmekben:

www.indiewire.com/2019/03/samuel-l-jackson-hates-trump-motherfucker-losing-fans-1202051335/

“I know how many motherfuckers hate me,” Jackson recently told Esquire about not fearing fan reactions to his Trump criticisms. “‘I’m never going to see a Sam Jackson movie again.’ Fuck I care? If you never went to another movie I did in my life, I’m not going to lose any money. I already cashed that check. Fuck you. Burn up my videotapes. I don’t give a fuck.”

Bejegyzés: Friss trendek 1.

Inkábbolvass 2019.03.19. 18:05:57

"mások azért lehetnek mert mesterségesen valamit manipulálnak" így van!

Bejegyzés: Friss trendek 2.

NekemNemEzKell 2019.03.13. 22:51:24

Hm...érdekes dolgok érdekes kérdések.
De.... mindig a de, a XXI.-ik században mi lenne elképzelhető, a számítógépek hálózatok rendszerek nélkül?
Nem-e az lenne a használhatóbb megoldás, hogy inkább a ....
Bocs, rájöttem, hülyeséget írok.

Bejegyzés: Állami ügyek és a digitalizáció

GABOR2 2019.03.12. 22:09:32

Most meg leesett nullára. WTF!

Bejegyzés: Sebezhetőségek ( a drága jó IoT is )

GABOR2 2019.03.12. 22:03:01

Oké, nem volt elvileg élesítve ez a cikk tévedésből, de kapott több mint háromezer Facebook lájkot? Rákattintani nem kell, hogy olvashassák de akkor is... fura.

Bejegyzés: Sebezhetőségek ( a drága jó IoT is )

GABOR2 2019.03.01. 12:59:50

@Womb Raider: Hát pl. Németországban az SAP-nak megüzente valami vállalatok szövetsége, hogy ne kényszerítse rájuk a felhőt és legyenek továbbra is opciók a felhő előtti "megoldások". Ezenkívül az SAP saját kutatása is kimutatta, hogy a német vállalatoknak csak tán 15% nyitott a felhő felé. Ennek ellenére a vállalat vezetője azt szajkózta, hogy szerinte igazából még több felhőt akarnak. A Januári féléves felhő áttekintésemben van benne a sztori forrásokkal.

Másik sztori, hogy az Oracle-t saját részvényesei perelték be, mert kamuztak a felhő sikerességéről és igazából kényszerítették az ügyfeleket a váltásra.

További sztorikat ott találsz.

Bejegyzés: A Microsoft újabb mélységbe süllyedt, hogy elérje, hogy örökké fizess neki

Womb Raider 2019.03.01. 07:48:06

@KalmanBlog: "Szóval vannak ennek árnyalatai, mélységei. Összességében én örülök a fehérítésnek."

Egyértelmű... de féloldalas. Az oké, hogy a bevételi oldal (egy szint alatt) megfelelő technikai háttér és algoritmusok segítségével a fehér zónába lesz kényszeríthető.. de a kiadási oldalon (mármint az állami szektor kiadási oldalán) marad a homály. Látsz számokat.. de vajon minden számot és valós adatokat látsz?? Kötve hiszem.

Ez és az, hogy a digitalizált pénzügyek révén az állam, a BB teljesen a markában tarthatja állampolgárait és egy Patriot Act jellegű törvénycsomag elfogadásával 'megelőző csapást' is mérhet a számára kellemetlen 'alattvalóra'... hááát, én nem akarok ilyen lovat.

Bejegyzés: Az elektronikus pénzügyi rendszer gazdasági cenzúrához vezet

Womb Raider 2019.02.28. 19:30:42

"Nagyon átlátszó."

Az... és mégis megpróbálják. Az fogyasztási adókból (meg úgy általában a fogyasztással valamilyen formában arányos adókból ) élő kormányzatok tapsolnak is ehhez. Lassan teljesen sztenderd lesz, hogy minden, kellő piaci jelenléttel bíró cég igyekszik élethosszig magához láncolni a pógárt.. vagy legalábbis addig, míg az fizetőképes.
Egyelőre még csak 'orientálják' a fogyasztót.. de lehet, megérjük, hogy szelíd kényszer bevetésre kerül. Mondjuk, ha már minden elérhető és meggyőzhető embert felfűztek.. Amúgy a kikényszerített fogyasztásra nálunk is találni példát.. csak eldugják a 'biztonsági okokból', meg az 'energetikai fejlesztés szükségessége" mögé.

Szóval osztom a nézeteid.. de érdekesebb lenne nem megállni itt.. léteznek-e kezdeményezések, amik ezen ordenáré gyakorlat ellen igyekeznek fellépni?

Bejegyzés: A Microsoft újabb mélységbe süllyedt, hogy elérje, hogy örökké fizess neki

GABOR2 2019.02.21. 09:53:29

@KalmanBlog: Egy testőrokkel foglalkozó dokumentumfilm szerint, ha jól emlékszem, még a profikat is 20 percenként váltani kell ha tömegrendezvényen vannak, mert képtelen tovább hatékonyan pásztázni, koncentrálni az ember. Ha pedig semmit se kell közben csinálna, még rosszabb a helyzet.

Önvezető autót én is szeretnék, de legyen kiforott és távolról, netről ne legyen elérhető, hogy a hacker veszély ne legyen jelen. Persze nem ez az irány, hisz a felhasználó utáni kémkedés az autóban is folyna és nemhogy simán csak net kapcsolat lesz, hanem a felhő is keményen benne lenne a buliban, vagyis több száz millió kocsit lehetne támadni majd egyszerre.

Bejegyzés: Brutális mértékben növelte a balesetek számát a Tesla autópilótája, de nekünk épp az ellenkezőjét mondták

KalmanBlog 2019.02.20. 12:33:09

Elvileg most még a sofőrnek figyelnie kellene, nem olvashatna újságot vezetés helyett. Csakhogy ezt nem kényszeríti ki a rendszer.

Ha figyelne a sofőr, akkor el tudom képzelni, hogy biztonságosabb volna autopilottal, mint anélkül, hiszen lehetnének esetek, amikor az autopilot időben kapcsol, gyorsabban mint a sofőr.

Csak azt a fránya emberi pszichológiát nem veszi figyelembe, hogy az ember képtelen órákig koncentrálni, ha nincs rákényszerítve például azzal, hogy folyamatosan finoman korrigálni kell a kormánykeréken... Mendemondák szerint ugyanez volt a probléma a nyílegyenes autópályákkal is, azért kanyarog mindegyik akkor is ha sík sivatagon keresztül vezet.

A magam részéről nem tartom teljesen kizártnak, hogy valaha elérhető lesz az embernél jobb sofőr, de sajnos a piac úgy működik, hogy már akkor piacra akarják dobni a technológiát, amikor az még nagyon nincsen készen.

Bejegyzés: Brutális mértékben növelte a balesetek számát a Tesla autópilótája, de nekünk épp az ellenkezőjét mondták

GABOR2 2019.02.19. 23:13:59

"A Tesla vezére szerint már 2019 végére rendelkezésükre áll az a technológia, amelynek köszönhetően járműveik képesek lesznek sofőr nélkül közlekedni. Elon Musk erről egy podcast interjúban beszélt az ARK Invest vezetőjének, Cathie Woodnak. "

Vajon ez hány ember életébe kerül?

www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/a-tesla-mindent-felforgathat-musk-onvezeto-autokat-iger-az-ev-vegere.3.314683.html

Bejegyzés: Brutális mértékben növelte a balesetek számát a Tesla autópilótája, de nekünk épp az ellenkezőjét mondták

pobeda 2019.02.16. 18:32:23

@GABOR2: Nem jó ez így. Talán olvastam is a cikkeket, de ha semmi előrelépés.

Bejegyzés: A tipikus okoscucc vásárló aki nem tud semmiről aztán jön a nagy meglepi

GABOR2 2019.02.12. 16:05:44

@pobeda: Nézd, ha valódi biztonságot akarsz, akkor bírd ki, hogy távolról ne nézegesd interneten kereszül a házad. Most megköszönted a tippet és talán azt hiszed így majd jó lesz. Hagy hozzak neked egy 2010 cikket:

"Megtört a 768 bites RSA titkosítás"
www.hwsw.hu/hirek/43721/rsa-768-titkositas-biztonsag-kulcs.html

Vagyis nem, ez se segít, már majdnem tíz éve.

Azonkívül olvasgass a téma iránt. Nem a biztonságáról híres az internetes kamara.

"Több ezer hálószobába lehet benézni egy webkamerás oldalon át"

pcforum.hu/hirek/16624/tobb-ezer-haloszobaba-lehet-benezni-egy-webkameras-oldalon-at

Bejegyzés: A tipikus okoscucc vásárló aki nem tud semmiről aztán jön a nagy meglepi

KalmanBlog 2019.02.11. 01:04:19

@pobeda: Csinálj egy zárt rendszert, és nyiss ki egyetlen portot RSA kulcs alapú authentikációval (egyetlen user léphet be generált névvel és generált SSH kulccsal). Csak magadnak nyisd ki!

Rendszeresen frissítsd a kívülről látszó szerver, és reménykedj hogy nem tudják megtörni! A remény ha meg utoljára!

Bejegyzés: A tipikus okoscucc vásárló aki nem tud semmiről aztán jön a nagy meglepi

pobeda 2019.02.10. 15:44:35

@GABOR2: Köszi a választ, de ha távolról szeretnék megfigyelni valamit, akkor az problémás?

Bejegyzés: A tipikus okoscucc vásárló aki nem tud semmiről aztán jön a nagy meglepi

GABOR2 2019.02.10. 10:17:54

@pobeda: Picit fizessen talán többet és csináljon egy zárt, nem az internetre kötött rendszert. Ugyanis teli van az internet bizonyítékokkal, hogy nagyon könnyen törik ezeket a rendszereket. Ami pedig az olyan rendszereket illeti mint a Nest... maga a cég is a felhasználóról annyi mindent szeretne tudni amennyi csak lehetséges, ami szintén kellemetlen és később még ennél is rosszabb lehet.

Bejegyzés: A tipikus okoscucc vásárló aki nem tud semmiről aztán jön a nagy meglepi

pobeda 2019.02.10. 09:58:22

Akkor milyen rendszert válasszon a polgár? Nehéz kérdés?

Bejegyzés: A tipikus okoscucc vásárló aki nem tud semmiről aztán jön a nagy meglepi

GABOR2 2019.02.01. 22:57:55

@KalmanBlog: Ez is egy példa arra, hogy egy elvileg jó ötlet a gyakorlatban már nem olyan jó. Nem tudja a navigáció, hogy pontosan milyenek az úti körülmények csak az a fontos, hogy az elméletileg legrövidebb, leggyorsabb útvonalat kiadja, ami elvezethet ilyen szituációkhoz. És gondolom úgy állnak hozzá, hogy az ottlakók kívánsága a nyugodt élethez nem elég erős a felhasználói érdekéhez képest akik a legjobb útvonalat akarják megkapni.

Egy történet ami megmutatja, hogy, a technológia amit mindenki amúgy ünnepel rosszabbá is teheti sokak életét, de igazán nem egy nagy sztori. Kellemetlen mellékhatása egy amúgy hasznos cuccnak.

Bejegyzés: Egyetlen reményünk, hogy nincs rá emberünk, de amúgy se sikerülne ( digitális gazdaság )

KalmanBlog 2019.02.01. 21:47:24

Ehhez mit szólsz?

index.hu/belfold/budapest/2019/02/01/gellerthegy_ahol_atokszo_lett_a_waze/

A Gulág programja élhetetlenné teszi a budai utcákat.

Kedvencem: "Megpróbáltuk utolérni a Google vagy a Waze szakembereit is (lényegében ugyanaz a cég), de nem sikerült senkit sem elérnünk."

Ideszarják nekünk a passzátszelet, de felvenni a telefont már büdös. Mert az pénzbe kerül.

Bejegyzés: Egyetlen reményünk, hogy nincs rá emberünk, de amúgy se sikerülne ( digitális gazdaság )