Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

Utolsó kommentek:

KalmanBlog 2019.12.12. 15:51:53

Egyrészt volna értelme teljesen nulláról újragondolni az operációs-rendszereket és teljesen szakítani a UNIX elvekkel is, meg a Windows arcitektúrával is. Egy komoly újratervezéssel talán lehetne a biztonságon jelentősen javítani. Ennek viszont az ára egy jó 10-15-20 éves projekt volna, ami persze nem csak drága, hanem kockázatos is, mert ha rosszul állnak neki, akkor semmi eredménye nem lesz.

A másik megközelítés, hogy csinálnak egy saját Linux kiadást, amibe csak olyan csomagok kerülnek be, amiket egyerre szakosodott csapat auditált. Ez is komoly munka, de ennek a végére lehet érni, és garantált hogy működni fog. Az más kérdés, hogy mennyire lesz biztonságosabb, mint egy vanilla Linux disztró? Tudtommal az oroszok is ezt csinálták.

Bejegyzés: Kína alighanem többet akar annál, mint a saját közigazgatási szoftver

GABOR2 2019.12.06. 23:23:23

@Szemfüles Gyöngybagoly: Arra gondoltam, hogy ha tudod, hogy lejár az előfizetésed, akkor a videojátékozást fogod választani akkor is ha amúgy mást akarnál, ha nincs hozzá túl sok kedved. Nálam is van, hogy az a terv, hogy majd játszok, de amikor eljutnák oda már túl fáradt vagyok, vagy nincs hozzá kedvem.

Bejegyzés: Hmmm... van itt valami "apró" konkrétum, ami a Microsoft reklámokból kimaradt

GABOR2 2019.12.06. 21:16:30

@KalmanBlog: Ó bocs, de December nem egy egyszerű hónap. Viszont legalább nagy adagot kaptál, az stabilizál.

Bejegyzés: A depressziós hozzáállás ellen: a Google egy újabb cloud szolgáltatásának annyi

GABOR2 2019.12.06. 21:10:26

A végső kicsinálásának módja (legalábbis akkor amikor én csináltam):

Nem csak magát a programot kell eltávolítani, hanem egy "Teams Machine-Wide Installer" nevű cuccot is.

Bejegyzés: Saját story time: Kalandozás a levakarhatatlan Microsoft felhő rémséggel ( Microsoft Teams )

GABOR2 2019.11.28. 12:15:51

@Borathan: Hi, kedves első hozzászóló olvasóm!

Rendben, majd átgondolom ezt. Lehet, hogy valami új rendszer lesz hamarosan.

Bejegyzés: Csak röviden

Borathan 2019.11.28. 12:01:52

(én is szívesebben olvasnék napi egy-két cikket, mint heti egyszer ömlesztve ennyit, de én éjszakár recepciós vagyok, meglehetősen végtelen szabadidővel, én nem vagyok mérvadó)

Bejegyzés: Csak röviden

GABOR2 2019.11.28. 01:05:43

@KalmanBlog: Az ő története egy nagyon fura történet, azt hiszem talán egy valamelyik titkos kiszivárogtatás utal rá, hogy a nyilvános, hivatalos story egy nagy kamu.

Bejegyzés: Csak röviden

GABOR2 2019.11.28. 01:04:34

@KalmanBlog: Az oroszok nagyon el voltak adósodva, de Putyin sok mindent rendbehozott és persze ott van nekik hatalmas gáz és olaj kincs, ami nélkül nem sikerült volna. Aztán pár éve amikor a szaudiak durván levitték az árakat, az oroszok megint megszívták, mert ez kombinálódott az EU-s tiltásokkal, de ahhoz idővel alkalmazkodtak. Oroszokat is sújtja, hogy fogynak, a másik meg, hogy túlságosan a nyersanyagok exportjára támaszkodik a gazdaságuk.

Bejegyzés: Csak röviden

GABOR2 2019.11.28. 01:01:50

@KalmanBlog: Még több függő kéne, de amúgy meg fura, hogy pont most írod ezt, mert kemény négy cikk van most csak és abből kettő nyúlfarok. Majd Trumpról lesz tán egy nagy ha vége lesz a vegzálásának.

Bejegyzés: Csak röviden

GABOR2 2019.11.28. 01:00:33

@KalmanBlog: "A gulág természetesen nem tárolta el ezeket a dokumentumokat miután ki lettek nyomtatva. LOL"

Igen, ez a lényeg, hogy nem kell ehhez, hogy a Google minden dokumentumodat megismerje. Nekem is pl. a privát felhők ellen sokkal kisebb a kifogásom, én leginkább a nyilvános felhőt rühelllem.

Bejegyzés: A depressziós hozzáállás ellen: a Google egy újabb cloud szolgáltatásának annyi

KalmanBlog 2019.11.27. 22:30:26

Ezt el kellett olvasnom, hogy mi a szar is _volt_ ez. Nem is tudtam, hogy volt ilyen.

Az alapgondolat egyébként ésszerű: miért is kell minden kliensre a nyomtató driverét telepíteni, ami csak nyomtatni akar? Micsoda hülyeség ez? A vicc az, hogy vannak irodákba való hálózatos nyomtató megoldások, de ezek is így működnek, hogy a drivert telepíteni kell minden gépre. Mégis minek? Miért kell a nyomtatáshoz driver? Mert képtelen volt a szakma kidolgozni egy mindenki által ismert szabványt :-). Illetve kidolgoztak, csak az éppenséggel mindenki _másképp_ érti, és persze nem 1 van, hanem kb annyi ahány gyártó :-)

A gulág természetesen nem tárolta el ezeket a dokumentumokat miután ki lettek nyomtatva. LOL

Bejegyzés: A depressziós hozzáállás ellen: a Google egy újabb cloud szolgáltatásának annyi

KalmanBlog 2019.11.27. 22:05:24

Ez az interjú szembe jött a napokban: www.youtube.com/watch?v=fkIo93WeOZ4&t=1360

John McAfee ugye a róla elnevezett víruskergető atyja, aki túladott a termékén, de a mai napig az ő nevén futtatja tudtommal az új tulajdonos. Egy ideje lejárhatott a szerződése, hogy nem mondhat semmi rosszat róla, mert elég keményen rontja a "saját cucca" hitelét. Volt régebben egy ilyen videója is: www.youtube.com/watch?v=bKgf5PaBzyg

Mellesleg McAfee az interjú szerint nem fizette be az adóját, és emiatt menekül az USA hatóságai elől. Azt sem tartom kizártnak, hogy valami egyébről is szó lehet, mert külföldre is utána nyúltak, nem tudom simán pénzért tennének-e ilyet.

Bejegyzés: Csak röviden

KalmanBlog 2019.11.27. 22:00:23

Újra újtechkor túladagolás következik :-). Függő lettem, már várom ezeket a napokat! Mégis azt gondolom, hogy jobban járnál, ha csak csöpögtetnéd a posztokat. Megírhatod egyszerre, de állítsd be, hogy minden nap 1 cikk jöjjön! Így jobban visszajönnének az olvasóid! Biztos van erre valami felhőszolgáltatás, ami minden nap 1 cikket aktivál :-).

A témához: az adósságos cikkben a színkódok viccesek: a jó nagy adósságok a mindenféle szép színekkel vannak jelölve. Csupa móka és kacagás! Ellenben a rút Oroszország fekete az 1% alatti adóssága miatt! Nem is tudtam, hogy ilyen szépen ledolgozták, pedig ők is rendesen el voltak adósodva a kommunizmus bukásakor, nem? Elolvadt valahogy! Ők az egyetlen hatalmi tényező, aki nem tartozik a rócsildoknak. Csak nem ezért lettek fekete bárányok a sajtóban mindenütt? Érdekes...

Bejegyzés: Csak röviden

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.11.27. 21:26:50

@GABOR2: Igen, ebben egyetértek: esély az van rá. Szerintem alapjában véve ezt így ki is tárgyaltuk. :-)

Bejegyzés: "A jövő informatikai áttörése", avagy megvan az idei év legnagyobb bullshitje? ( informatika mint fogyasztás )

GABOR2 2019.11.27. 19:34:58

@Sipi81: Az, hogy mire lázad be a nép és mire nem elég kiszámíthatalan. A devizahiteleseknél pedig azért volt egyfajta oszt meg és uralkodj szituáció már önmagában, mert akik nem adósodtak el felelötlenül rühelték azt, hogy másokat, akik felelőtlenek voltak, kimentenek. Azért nem hibáztatlank, hogy nem bízol a tömegekben, mert nem is kell, de van rá esély, hogy fellázad ez ellen.

Bejegyzés: "A jövő informatikai áttörése", avagy megvan az idei év legnagyobb bullshitje? ( informatika mint fogyasztás )

GABOR2 2019.11.27. 19:31:39

@lomposfarkas: Hasonló kezd kialakulni, csak a kommunizmusban az állam mindennek a tulajdonosa, ami épülne abban meg pár nagyvállalat és a tulajdonosi körük.

Bejegyzés: "A jövő informatikai áttörése", avagy megvan az idei év legnagyobb bullshitje? ( informatika mint fogyasztás )

GABOR2 2019.11.27. 19:29:37

@lomposfarkas: Láttam a filmet és az a vicces, hogy megadják rá benne a választ, hogy miért hülyeség ez az egész "a diverzitás az erősségünk" szöveg. A Google meg kb. egy évvel a film után kezdett csak igazán elromlani.

A felhő pedig alig termel profitot, az igazi szakértők számát minimumra kell csökkenteni.

Bejegyzés: A felhő akkor aratja a legnagyobb győzelmeit a marketing anyagokban, amikor éppen tömegesen táncolnak vissza belőle a cégek

GABOR2 2019.11.27. 19:26:24

A Google Stadia esetében még lehetne egy 8. pont is: Kérd el a havi pénz mellett a termék teljes árat is. Vagyis számolj le azzal a hangoztatott elönnyel, hogy olcsóbb a felhő, nem, ezt szépen el lehet felejteni. Aztán várj, hogy vajon mi történik... Na vajon mi?

Bejegyzés: A cloud új időszaka következik