Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kiüresedő ünnepeink: Megjött a Windows 11

2021. október 14. - GABOR2

Gyakran mondják, hogy a mai, rohanó világban már nem lehet normálisan ünnepelni, egyszercsak ott van az ünnep és nincs semmi hangulat... semmi olyan mint régen. Nos... az új Windows érkezése se kivétel ez alól.

Merthogy itt van... nem is tudtál róla ( nem olvasod a blogom??!!! ), hát nem vagy egyedül:

"Meglepő: A Windows-használók többsége nem tud a Windows 11 létezéséről - és nem is érdekli"

"Meglepő eredménnyel zárult egy akciós oldal a napokban publikált kutatása, amiben azt próbálták megtudni, hogy mi az emberek véleménye a Windows 11-ről. A gyűjtött adatok szerint ugyanis a megkérdezett Windows-felhasználók többsége (62%) egyáltalán nem is tudott a heteken belül elérhetővé váló új operációs rendszer létezéséről, de a többiek (38%) nagy része sem tervezi egyelőre, hogy átáll rá."

Nem verték nagy dobra ,ez is jelzi, hogy igazából még a készítők se tudnak válaszolni egy kérdésre... Minek?

Jó, mondok egy választ: Nem elég a felhős bevétel, szeretnénk emellett az oly szeretett egész áras bevételeket... Meg gondolom az utánad kémkedő funkciók is továbbfejlődtek. De... nem tudunk semmi új, értelmes dolgot adni az új rendszerhez. De azért itt van, vedd meg. Mondjuk én még a Win10 esetében is várom a nagy újdonságot, ami miatt ki kellett hagyni a 9-es számot, merthogy azt mondták akkora ugrás lesz, hogy ki kell hagyni a 9-es számot.

Na jó, de akkor lássuk mit is tud az új rendszer. Amikor megjön az erről szóló cikkekben csak írnak valamit, ami miatt jobb, vagy több...

Nos... lássuk:

"Megjelent és telepíthető a Windows 11"

Nos, ebben a cikkben nem számolnak be egy értelmes újításról se, a 95% arról szól, hogy sok gépen nem fog futni, a végén meg megemlítik - csak hogy fokozzák a váltásra vágyást a mazoistáknál - a játékok sokkal rosszabbul futnak rajta.

Ja igen, az egyik újítás, hogy állítólag szinte minden sokkal gyorsabb... kivéve a játékokat, amik sokkal lassabbak. Vagyis sikerült megcsinálni, hogy az olyan dolgok ahol már eddig se számított szinte semmit a gyorsaság még gyorsabbak lettek, ahol meg nagyon számítana, még sokkal rosszabb lett a helyzet. Látszik, hogy sikerült eltalálni a kedves fogyasztók vágyát. A mazoisták imádni fogják.

"Borzalmasan futhatnak Windows 11-en a játékok"

Azt is megtudjuk, hogy a legnagyobb újdonságnak beállított Andoroidos futtatás se lesz benne:

"Végül fontos tudni még, hogy a tisztán telepített Windows 11-en alapértelmezetten aktivált memóriaintegritás funkció negyedével is csökkentheti a videójátékok teljesítményét, továbbá az androidos alkalmazások futtatásának lehetősége még nincs jelen a most kiadott változatban."

Node térjünk vissza a bejelentő-bemutató cikkekhez:

"Elkészült a Windows 11, és már tölthető is le telepítő eszköze mindenki számára"

Itt is a cikkíró beveti a trükköt, hogy a hardverproblémákkal töltse fel a cikket, ezen alcím alatt:

"Bajos minimális hardverkövetelmények"

Viszont!!, Viszont!!! végre kapunk egy beszámolót az újdonságokról is:

"Teljesen megújult felhasználói felület"

Ó, szóval az amit eddig is tudtunk... átrendezik, átdesign-olják ami eddig is volt. Kell ehhez új verzió? Nem, a Win10-nél is be van tervezve, hogy úgy érezd fejlődik a rendszer... pedig nem.

Idézet pár másik cikkből ugyanerről: "A PC Gamer újságírója egy héten át tesztelte a rendszert, és nagyjából úgy látta, ahogy a többi tesztelő is: a rendszer olyan, mint egy új köntösbe öltöztetett Windows 10."

"TechRadar újságírója pedig szintén a külső változásokat emelte ki. "

"A The Verge egy videót készített arról, milyen is az új operációs rendszer, és egy cikk is született a szoftverről. Ez utóbbi szerint a Windows 11-ben nincs olyan jelentős változás a Windows 10-hez, ami miatt megérné azonnal frissíteni a rendszert. A Microsoft ugyanakkor olyan változásokat eszközölt a fejlesztés során, amitől könnyebbnek és modernebbnek érezhető a program."

Így van, ez már ezotéria... "könnyebbnek" érezheted a rendszert...

"Az Engadget beszámolója szerint a Windows 11-ben a legnagyobb "kényelmetlenséget" az új Tálca és az új Start menü jelenti – ha az új elrendezést valaki megszokja, gyakorlatilag ugyanúgy fogja tudni használni az operációs rendszert, mint a Windows 10-et. A lap szerint a Windows 11-ről éppen ezért az sem mondható el, hogy akkora újdonság lenne, mint amekkora a Windows 10 volt."

Szóval láthatjuk... semmi.

Ismét egy másik beszámoló: " Az operációs rendszer alapfunkcióinak használata nem sokat változott, legfeljebb annyit kell megszoknunk, hogy néhány dolgot új helyen és/vagy új formában találunk."

Ó igen, a klasszikus Windows "újítás"... ugyanazokat a dolgokat új helyeken kell ezután keresned mint eddig.

De akkor vissza a Pcforum-os cikkhez, hogy mik még az újdonságok:

"Sokkal biztonságosabb az elődöknél"

Na, ez már olyan amire figyeltem volna... régebben. Ma már csak simán nem hiszem el. Amúgy ez a "sokkal nagyobb biztonság" egyetlen dologra vezethető vissza... 

"A Windows 11 egy másik, sokkal kevésbé látványos - mi több, szinte láthatatlan fejlesztése - a rendszer mélyében bújik meg. Belsejébe ugyanis a Microsoft olyan biztonsági mechanizmusokat és technológiákat integrált, amiknek köszönhetően az minden elődjénél jobban tudja megvédeni magát és az adatokat a hackerekkel és az illetéktelen hozzáféréssel szemben."

Ennek egyébként neve is van: Virtualization based Security, ( VBS )

Baromira belassítja a gépet, sokan egyből ki fogják kapcsolni. Azonkívül azok a támadások amit a sandboxok ellen jók, ez ellen is jók lesznek... A fejlesztők még lustábbak lehetnek, mert ebben bíznak, hogy nem kell majd még ennyire se jól megírni valamit, majd ez megvéd.

Annyival biztonságosabb minden, hogy a telepítést gátló megoldást is máris megkerülték:

"Ugyanakkor némileg ellentmondásos módon ez okozza az egyik legnagyobb problémát is a rendszerrel kapcsolatban - legalábbis azok számára, akik meglévő a Windows 10-ről akarnak áttérni a használatára pár évnél régebbi vagy alsókategóriás gépeiken. Utóbbiak közül ugyanis a legtöbb nem rendelkezik a Windows 11 által immár kötelezően megkövetelt TPM modullal, illetve -támogatással a processzorban, emiatt pedig nem képes a Windows 11 teljes értékű futtatására, hiába sikerül esetleg egy trükkel mégis felrakni arra."

Oké, de vissza az újdonságokhoz:

"Új alkalmazástbolt, még több játék és program"

Szóval kapunk egy új alkalmazás boltot... "biztos" megoldhatlan volt, hogy Win10 is megkapja. Még több játék és program... ezek is úgy hangzanak, hogy "lehetetlen", hogy ne kelljen váltanod hozzá.

Az első dolog ami valódi újdonságnak tűnik: "Ezek között ott van pl. az Auto HDR, ami a grafikát teszi jelentősen látványosabbá az erre alkalmas hardvereken, míg a DirectStorage révén a töltési idők rövidülhetnek le jelentősen a modern gépeken."

Kár, hogy a másik fejlesztés ezeket nullázza.

Aztán egy újabb újdonság, ami igazából még nincs... majd "valamikor":

"Android és Linux alkalmazások is futnak rajta"

"Az androidos alkalmazások egy hasonló megoldással válnak majd futtathatóvá az új rendszeren, de csak később. Ugyanis a Microsoft a most kiadott Windows 11-ben még nem teszi elérhetővé ezt a lehetőséget, hanem azzal csak egy valamikor később kiadásra kerülő frissítés fogja felokosítani a rendszert."

És hölgyeim és uraim... ennyi.

"Ha valakit mindezek az újdonságok nem győznek meg, az még egy ideig nélküle is ellehet. A Microsoft ugyanis Windows 10 támogatását még legalább 2025 közepéig biztosítani fogja - így ugyan a Windows 11 fejlesztései nélkül, de továbbra is biztonságosan lehet majd használni a jelenleg azt futtató gépeket."

Egyik cikkben konklúzió:

"Forradalmi változásokat nem hozott és emiatt akár Windows 10.5-ként is emlegethetnénk... "

Szóval értelmes okot nem tud adni senki, hogy miért válts erre... de héj, a Windows hangulat már most látszik, hogy meglesz:

"Egyre több a probléma a Windows 11-gyel, máris egy rakás hibát találtak benne"

"Bár kedd óta elvileg már bárki letöltheti és feltelepítheti a Microsoft Windows 11 rendszerét, nem biztos, hogy ezt érdemes megtennie."

"Rengeteg felhasználó számol be arról, hogy már az új rendszerre installálására sem képes, mivel annak települése a folyamat 71%-nál megáll, majd a kriptikus "0x8007007f" hibára panaszkodva teljesen meg is szakad. "

"Ha a felhasználóknál nem jelentkezik a fenti két hiba vagy sikeresen elhárítják azokat, akkor sem lélegezhetnek fel. A Windows 11 alatt ugyanis működés közben is jelentkezhet számos probléma, amik közül több létezését már a Microsoft is elismerte."

Na, a felhasználók továbbra is alfa tesztelők.

Pár dolog még ami a célcsoportot, a mazoistákat, nagyon boldoggá teheti:

- Belassult hálózat a "Killer" és "SmartByte" szoftverekkel

- Nem lehet elindítani a VirtualBox-ot

- Lassabban futnak a játékok is

- Minden belassulhat az AMD-s gépeken

- "A Fájlkezelővel sincs minden rendben"

 

És még ez se a vég volt, mert itt van ez is:

"Nem megy fel a Windows 11 még olyan gépekre sem, amik megfelelnek hardverkövetelményeinek"

 

Szóval mindent egybevetve azt kell, hogy mondjam, hogy... igenis érdemes váltani a Windows 10-ről... de nem Win11-re.

 

Koronavírus: átmenet a "mindent csak bérelsz" társadalomba?

Ez a koronavírus dolog is mennyit eszkalálódott amióta legutoljára írtam róla.

No nem maga a vírus, hanem az, hogy sokszor ugyanazok akik pár hónapja még azt magyarázták nagyban, hogy mindenkinek szent joga eldönteni kéri-e az oltást... mostmár véresszájjal követeli, hogy mindenkinek adják be.

És közben a gazdaság meg döglődik és ez nem érdekli a vezetőket... talán pont ez az út a " mindent majd bérelned kell " gazdaságba... most jó sokan tönkre fognak menni... a giga cégek persze nem.

Biden támogatottsága pedig bezuhant:

"Soha nem látott alacsony szinten Joe Biden támogatottsága"

Igazából nincs nagyon semmi ami sikerült nekik,( még felesége se tudta nagyon dícsérni és belátta, hogy nem szeretik férje kormányát ) a szélsőségesek is mint korábban írtam csalódtak benne; szóval igazából ez egy általános kiábrándulás; nincs olyan korcsoport, etnikum, vagy pártcsoport aminél ne csökkenne a támogatottsága.

Most volt nemrég hír, hogy katasztrofálisan rosszak voltak a munkaerőpiaci adatok. Azt várták tán, hogy ilyen 5 milliónál is többen dolgoznak többen majd, de közben meg csak valami százezerrel többen... És ezt tartotta nagy eredménynek. De ez is egy csalóka kép... Ugyanis ami nem látszik ebből a statiszikából, hogy ezen felül 4,3 millió ember hagyta ott az állásást augusztusban a kovid oltás elkerülése miatt; ők nem szerepelhetnek a statisztikában.

"A record 4.3 million workers walked off the job in August"

Emiatt persze kezdenek szépen kialakulni a hiányok és a média máris az egész világon azt mondja, hogy ez az "oltásellenesek" miatt van, őket támadják emiatt... pedig nem ők hozzák a törvényeket, hogy egy fiataloknak és egészségeseknek szinte semmit se ártó vírus miatt ne dolgozhassanak.

"Az oltásellenesek miatt akadozhat a termelés és a közlekedés Olaszországban"

De Biden is azt mondja, hogy az "oltásellenesek" a hibásak és rendbe van, hogy kirúgják őket, meg éhhalálra itélik, mivel semmit munkát nem vállalhatnak. De ez érdekes, mert a vállalaltokra vonatkozó törvény még nincs is, csak tudják, hogy majd lesz és a cégek már előre úgy tesznek mintha lenne... közben meg lehet elkaszálja majd a bíróság az egészet, hogy törvénytelen. De mondjuk az olaszoknál akkor is ez van... éhhalálra vagy ítélve... de nem kötelező ám az oltás.

"'When you see mass firings, look at the bigger story': Biden appears to DEFEND the unvaccinated losing their jobs and says Americans who haven't got the shot are damaging the economy"

Szóval a népszerűség ezért is zuhan, gyakorlatilag garantáltnak tűnik, hogy elveszítik a következő választást, ami egy év múlva lesz.

Trump már most népszerűbb mint Biden és nemrég erejét visszanyerve tartott nagy beszédet sok ember előtt... és bátran kijelentette, hogy csalás miatt nem nyert, szóval nem engedte el a témát.

Egy egyéb hír...

Mostmár százezrével szorjuk a drágán vett vakcinákat... jobb mintha be akarnák mindenáron adni... talán majd választás után...:

"A kormány 500 ezer adag vakcinát ad el Szlovéniának és Thaiföldnek"

Na aztán... elmerültem kicsit a tiltott kovid videók között mostanában és húúú... ha csak a fele is igaz. És orvosok mondják, hogy igaz... Viszont nem azokat mutatnám be, de azért olyokat, amikről nem beszél a mainstream, de igazolható, hogy igaz és "nem illik a képbe".

De eleve a mainstream már saját magához képest is egy vacakság. Még mindig nyomatják, hogy azért kéne a vakcina, hogy ne kapd el, ne ad tovább a vírust... miközben már nem titok, hogy egyáltalán nem lassítja a vírus terjedését a vakcinázottság... több ezernyi város adata megvan, nincsen kétség... sőt igazából talán inkább ront a helyzeten.

"THE NEW DATA SAYS THAT A FULLY VACCINATED PERSON WHO EXPERIENCES A BREAKTHROUGH INFECTION CAN SPREAD THE VIRUS JUST AS MUCH AS AN UNVACCINATED PERSON. "

https://publichealth.jhu.edu/2021/new-data-on-covid-19-transmission-by-vaccinated-individuals

Na szóval beszéjünk most azon igazolt dolgokról amiről nem beszélnek a mainstreamben. Pl. mondják, hogy oltast be magad, mert a természetes immunitás nem tart sokáig... csakhogy adatok szerint még a vakcina se tart szinte semeddig... tehát nem hatékony. A természetes immunitás ebben is veri.

Miután beadják a Pfizert 11 napig van a csúcson a hatásossága, azután elkezd zuhanni. Fél év múlva már csak 47%-ban hatásos, egy Pfizer belső tanulmány szerint, de a izraeli nem elméleti, hanem valódi adatok alapján fél év múlva már csak 11%-ban hatékony:

"Pfizer/BioNTech COVID-19 vaccine effectiveness drops after 6 months, study shows"

Aztán ami még sokkoló lehetett...

A Projekt Veritas megint nyilvánosságra hozott rejtett felvételeket, meg munkatársak álltak a kamera elé, hogy elmondják nem értenek dolgokkal egyet.

Ezeket mind nézzétek meg. A Johnson and Johnson-nál dolgozó fikcó a rejtett kamerába bemondta, hogy ő nem oltatná be magát a saját vakcinájukkal véletlenül se és hogy egy vakcina biztonságos-e ahhoz kéne 30 év, hogy kiderüljön.

Arról is beszél, hogy a gyerekek beoltásának semmi értelme sincs.

A Pfizereseknél is volt rejtett kamera és pl. az egyik f@szi elmondja, hogy a fiataloknak valószínű szívbetegséget okoz a vakcina; meg jobb és továbbtart a természetes immunitás.

Ja és igazából... maga a Pfizer vezér se oltatja be magát. Ezt nyiltan vállalta tévében. Merthogy nehogy rá figyeljenek vagy mi...

Amúgy még tudjátok kiknek nem kötelező az oltás? Hát pl. az amerikai kongresszusnak és az ő embereiknek.

Ugye őnekik, a legfőbb politikusoknak kéne előljárni jó példával... de valamiért pont nekik nem lesz kötelező ez az egész... vajon miért:

"Members of Congress and Their Staff Are Exempt From Biden's Vaccine Mandate"

De ez nemcsak az USA-ban van így. Most Ausztrálibán vannak tán a legdurvább szigorítások és történetek... ott is a politikusok viszont kivételek a kötelező oltások alól.

Egyébként ami adatokat néztem erről a "biztonságos és hatásos" vakciákról brutálisak. Itt is vannak statisztikai trükközések. Pl. tán van olyan, hogy ha meg is kapod az oltást, de nem telt el két hét és mégis kórházbakerülsz... nem számítasz oltottnak a statisztika szerint. Ha nem 6 napon belül történik veled valami rettenetes nem számíthat az oltással kapcsolatosnak a dolog.

Van viszont egy oldal ahol vezetnek mindent és kiderül, hogy a vakcinabeadás után a halálesetek nagyon megugranak, a legtöbb haláleset rögtön másnap történt. És rengeteg történet van, köztük ilyen huszonévesek története, hogy oltás után majdnem azonnal jött is a halál, de amúgy minden szempontból egészségesnek tünt. A történeteket orvosoktól származnak a neveket kitakarva... halotti jelentések.( többnyire )

Nézegessétek az oldalt... brutális... jópár ilyen, hogy "semmi baja nem volt, minden oké volt... aztán hirtelen csak meghalt" story van, meg ugye a szívbajok és vérrögök:

https://vaxpain.us/

Aztán hallottátok a story-kat, hogy több ezer repülő nem száll fel?

"Botrány a neves légitársaságnál: hirtelen több ezer járatot töröltek"

Először azt mondták az időjárás miatt, de aztán bevallották, hogy köze van a pilótákhoz is:

"A CNBC arról számol be, hogy a dallasi központú Southwest Airlines csak vasárnap több mint 1000 repülőjáratot mondott le, ami 30%-a volt a légitársaság által beütemezett járatoknak.  

A járattörléseket elsősorban azzal magyarázta a légitársaság, hogy nincs elég emberük a korábban beütemezett járatok teljesítéséhez. "

Arról van szó, hogy hivatalosan nem sztrájkolhatnak a pilóták a kötelező oltás ellen, nem is merik annak mondani... helyett csak rengetegen egyszerre vettek ki betegszabadságot... és nem merik megírni a mainstreamben.

"Southwest Cancels More Than 1,000 Flights—Pilots Say It’s Not A Protest Over Covid Vaccine Mandate"

"Two days after the pilots’ union at Southwest Airlines asked a federal judge to block the company’s vaccine mandate, the airline canceled 27% of its planned flights for Sunday, CNBC reported, citing issues with weather and air traffic control that have not resulted in widespread grounding at other airlines."

Szóval látjátok ez is olyan, hogy hozzánk csak ennyi jut el... le nem írnák itthon se, hogy igazából... a pilóták egyszerűen nem hajlandók beoltatni magukat.

https://www.youtube.com/watch?v=EMh1OxjtAis

Vannak ám arról is történetek, hogy frissen beoltottak okoznak autóbaleseteket oltás után, mert rosszul lesznek, de - ha már pilóták - két napja történt egy fura eset, amikor is egy gép lakóházak közé zuhant... tartották vele a kapcsolatot, de a pilóta úgy tűnik stoke-ot kapott és nem tudta felfogni, hogy merre van fel és le és végül lezuhant.

"A small plane crashed in a San Diego suburb, killing at least 2 people"

Itt van egy story arról, hogy egy frissen az "oltásról jött" illető rosszul lesz és balesetet okoz:

https://www.youtube.com/watch?v=Ve7T-drEM7w

Az amerikai hadseregben meg százezrek nem hajlandók beoltatni magukat... elvileg kirúgják őket, de...vajon tényleg?

"Hundreds of thousands of U.S. troops have not yet complied with vaccine mandate as deadlines near"

Rengeteg egészségügyi dolgozót is kirúgnának, mert ők se hajlandók beoltatni magukat. Node... hogy pótolják őket? Azokból amúgyis mindig hiány van.

Aztán egy érdekes kis történet... egy CNN-nek korábban dolgozó fickó szidta az NBA sztárokat, ( akik közül sokan szintén nem akarnak oltást ) meg azokat akik nem hajlandóak beoltatni magukat... Nos, ő beoltatta magát és megkapta az egyik legjobban előjövő mellékhatásokat... vérrögök, szívbaj.

"Fully Vaxxed Former CNN Contributor Marc Lamont Hill Suffers Heart Attack and is Hospitalized with Blood Clots – Blasts NBA Player Critical of Covid Vax"

Természetesen jó baloldaliként, meg talán olyanként aki szeretne még ezután is dolgozni a CNN-nek, az eset után se gondolja, hogy bármi köze lenne a dolognak a vakcinához...

A dánok is felfüggeszették a Modernát a fiataloknak a szívbetegség lehetősége miatt:

"Dánia és Svédország felfüggesztette a fiatalok Moderna-oltását"

Aztán figyelmezetet a FDA, hogy az egyik most népszerű lett kézfertőtlenítő rákot okozhat:

"Popular hand sanitizer may cause CANCER, warns FDA"

A maszkok készítéséről meg láthattál egy videót, ahogy az indiak a mocsokban a földredobálva készítik...

Egy töredékét mutattam meg csak az egésznek, vannak... még durvább és eléggé meggyőző cuccok is... Vigyázzatok magatokra!

A mi "biztonságos és hatékony" vakcináink, nem állítják le a vírus terjedését ( hatékonyság ), nem tart a pozitív hatásuk szinte semeddig se ( hatékonyság ), és még a Pfizer dolgozó is azt mondja a rejtett kamerás felvételen, hogy upszi, lehet, hogy a fiatalok szivét kikészíti ( biztonságos ), és persze ott van a rengeteg vérrögös, meg stroke-os story, amikből egy kevés még a mainstreamig is eljut ( biztonságos ).

 

 

A baloldali előválasztáson is beégett a digitális szavazás, de amúgy is mindegy...

Na hi! Már nem írtam egy ideje... Ez nem kis részt azzal van összefüggésben, hogy új munkahelyem van. Hosszabb távon jobban fog vele járni a blog, több szabadságom lesz majd beosztani az időmet... elvileg. Majd meglátjuk.

Gondolom láttátok, hogy van ez a baloldali előválasztási mizéria. Volt digitális szavazás is... és be is égett nem kicsit.

Az egész sz@rság összeomlott... napokra. Napokra!!! És utólag el is mondták tán, hogy tudták, hogy sz@r az egész.

Ez viszont akkor felvet egy problémát... azt, hogy nem a szavazók döntik majd el, hogy ki nyer, hanem a hackerek, vagy akik üzemeltetik a cuccot.

Több napra leáll a cucc... kicsit se gyanus ugye? És ha az lenne... hogyan ellenőrzik le? Nincs fizikai nyom, nem lehet újraszámolni a szavazatokat.

Persze ez egyes politikusok szerint inkább még előny. Csak semmi igazi köze sincs a demokráciához.

"Teljes baloldali összeomlás: ma sem sikerült rendesen elindítani az előválasztási bohóckodást"

"Ma reggel sem működött rendesen a baloldali előválasztási oldal - írja a Magyar Nemzet. Most időpontot nem lehetett foglalni a szavazásra órákon keresztül. A hétvégi nevetséges magyarázkodás után kíváncsiak vagyunk, most mivel állnak elő a szervezők."

"A SZOMBATI ÖSSZEOMLÁS UTÁN KÉT NAPPAL SEM SIKERÜLT KIJAVÍTANI AZ ELŐVÁLASZTÁSI BOHÓCKODÁST LEBONYOLÍTÓ SZERVER HIBÁIT.

Emlékezetes, szombaton a kampányoló baloldali pártok több magyarázattal is előálltak, hogy miért omlott össze a honlap. Először azzal dicsekedtek, hogy túl sokan akartak egyszerre szavazni, ez a magyarázat azonban nagy derültséget váltott ki, mert alig látszottak emberek a fényképeken. Aztán hirtelen előálltak egy rejtélyes hekkertámadással, de ezt semmivel sem tudták alátámasztani."

 "Kiberbiztonsági szakértő: Támadássorozat valósult meg az előválasztást is kiszolgáló infrastruktúra ellen"

"Egy kiberbiztonsági szakértő vizsgálata „kétséget kizáróan bizonyítja, hogy támadássorozat valósult meg az előválasztást is kiszolgáló infrastruktúra ellen”, és „az is nyilvánvaló, hogy ezek a támadások a legfontosabb pillanatokra voltak időzítve” – olvasható az aHang közleményében."

"A szeptember 18-án, szombaton induló ellenzéki előválasztás rögtön az első nap félbeszakadt, már reggel több sátornál jelentettek problémát, az ott dolgozóknál lévő tabletek hibaüzeneteket jeleztek, és elkezdett leállni az elovalasztas.hu oldal is."

Érdekes, hogy senki se vetette fel, hogy akkor kezdjék előlről, vagy hogy ez így nem jó...

Ami szerintem nem véletlen.

Először is a hálózatnak t@k mindegy ki kerül ki győztesen. A baloldaliak, meg itthon liberálisnak mondott erők, mind egy nagy hálózat része. Nem ők döntik el, hogy mi legyen az országban, ők csak végrehajtják az utasítást amit adnak nekik. Talán egy picit számít ezek közül ki csinálja, de nem sokat.

Inkább a különböző "haveri körök"-nek számít, hogy ki tudná majd a pénzeket osztogatni... amiből maguknak jutna a legtöbb persze... Nekik ez nagyon fontos.

Szóval magának a hálózat igazi vezetőinek még valóban hasznos is lenne egy becsületes előválasztás, de ezen frakcióknak nem annyira és azért nincs tán nagy kiakadás ezen a hackertámadáson, mert az egész előválasztás a lényeg szempontjából nem lényeg.

Azt láthatjuk hogy Dobrev nyert  ( eddig )... akinek családjában ugye van titkosszolgálati szál... és a titkosszolgálatok megennék reggelire ezeket a szavazó rendszereket, tehát simán lehet hogy ők kavartak... végülis Dobrev nyert... aki viszont az ország legelutasítottabb politikusának felesége... aki amúgy saját jogán se szimpatikus... az a szöveg, hogy szelidség miatt és a durvaság ellen kell női politikus... nem igazán állja meg a helyét a valóságban.

Szóval ők meg tudják tenni, és bennük szerintem az elszántság se hiányzik ehhez és a hálózat fejesei is simán elnéznék ezt a kis csalást...

Igazából még így se volt értelme a dolognak. Megjött az eredmény; első Dobrev, második Karácsony, harmadik csak Márki-Zay.

Aztán hipp-hopp másnap jöttek a hírek, hogy a választás után... egy nappal csináltak közvéleménykutatásokat és hogy abban jobb Márki-Zay. Dehát... ki nem sz@rja le, ha egy nappal korábban egy elvileg igazi választáson meg Karácsonyra szavaztak sokkal többen?

Nos, most is különös dolog történt... nem sz@rták le, hanem az igazából harmadik maradt talpon. De... akkor mi értelme volt a szavazásnak? Persze sok mindent bele lehet fantáziálni, de... nem arra lenne a szavazás, hogy tiszta legyen a kép?

És érdekes, hogy miután eltünt a színről Karácsony... mostmár többé nem fontos miket mondanak a közvéleménykutatók:

"Kiszámíthatatlan az ellenzéki választók hangulata, az előválasztás végéig nem készít több közvélemény-kutatást a Publicus"

A dráma meg beindult, Márky-Zay hirtelen... keresztény és konzervatív lett hipp-hopp és olyan szövegetek nyom le, amiből két dolog következik sokaknál... vagy nem normális, vagy végrehajt egy tervet, ami keretében leamortizálja magát, vagy valami más... nem biztos, hogy az lesz mint amire számítanak, de nagyon fura, ez az éles váltás.

De én nem arra figyelnék, hogy most mivé változott Márky-Zay, hanem miket mondott nemrég.

Pl., hogy ő ilyen totál durván járna el, nem kímélne senkit, meg hogy simán egyszerű többséggel eltörölné az Alaptörvényt...

"Az Alaptörvény feles többséggel való lebontása Márki-Zay követelése"

Én sokat kritizálom Orbánékat és szerintem bizonyos döntéseik, mint pl. a digitális állam kiépítése nemzetbiztonsági veszélyt jelent, de ezek akik leváltanák őket... még sokkal, de sokkal sz@rabbak lennének. És már sokkal rövidebb távon. Én Feriék "szuper" kormányzását is megéltem már... szóval tapasztalatból is mondom.

Felmerülhet még, hogy a Fidesz támadhatta az előválasztást... Nos... de miért? Annyira könnyű volna mind ellen kampányolni. Dobrev már saját jogán unszimpatikus, de amúgy Feri felesége, aki kiáll az "öszödi értékek" mellett; Karácsony sokat tett főpolgármesterként azért, hogy sokaknak elvegye a kedvét attól, hogy még több hatalmat adjon neki, már kb. minden pártban volt; Marky-Zay pedig csak az elmúlt pár napban annyi f@szságot mondott, hogy már az elég lenne, de persze ott vannak korábbiak is, meg ő is valami "őszinte szembenézésnek" tartja az öszödi beszédet. Egyik könnyebb célpont mint a másik. A Fidesz max. bosszúból hackerkedhetett szerintem, ugyanis bizonyos digitális állam projektjeiket sokszor már a bevezetés napján ugyanúgy tönrkevágták mint most a baloldali előválasztást.

Országosan fontos, hogy ne engedják a digitális szavazást, mert mostnában kb. mindenhol "meglepő" eredmények jöttek ki ahol volt ilyen.

Ha esetleg valaki fanatikus azt mondaná, hogy az Autopilot növeli a biztonságot... linkeld neki ezt ( Tesla )

Már nem tudom hány olyan cikk született, hogy a Tesla önvezető... vagy inkább "önvezető" rendszere igazából rosszabb mint az ember sokkal, nem is várható, hogy jobb lesz... ezt még Musk is elismeri mostmár, meg a vezető mérnökeik. Viszont a fanatikus Teslások egy olyan helyre menekültek innen, felvéve egy újabb védelmi állást, hogy ha még nem is önvezető az Autopilot... használata biztonságosabbá teszi az utakat.

Új vizsgálat, új cikk, a válasz pedig erre: NEM!!! SŐT!!!

"Kiderült: Nem segíti, hanem rontja a közlekedésbiztonságot a Tesla Autopilot-ja"

 

süti beállítások módosítása