Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Pár éve ki akarták írtani, most pánikszerűen menekülnek vissza hozzá: készpénz ( elektonikus pénz )

2022. november 18. - GABOR2

Sok éven át hallhattuk, hogy milyen butaság, hogy még mindig készpénzt használunk. Hogy akkor már miért nem megyünk vissza a fára is már.

Most pedig találtam egy olyan hírt, hogy a németek ezerrel kezdtek sok-sok milliárd eurót nyomtatni, dacára az inflációnak... ugyanis attól tartanak, hogy hamarosan lesznek áramkimaradások és az elektromos fizetés... nos ahhoz kéne áram.

Úgyhogy most bespáljzolnának sok-sok fizikailag létező eurót, hogy amikor majd jönnek az áramkimaradások... szétosszák a lakosság között, mert különben attól tartanak, hogy anarchia lesz... csak polkorrektebb szavakkal.

"Germany Prepares Billions Of Euros In Case Of Winter Blackouts" 

"Exclusive: Germany steps up emergency cash plans to cope in blackout"

És persze a németek várhatóan komoly hiánnyal fognak küzdeni másból is és ezek összefüggenek.

" German authorities are stepping up preparations for emergency cash deliveries in case of a blackout to keep the economy running, four people involved said, as the nation braces for possible power cuts arising from the war in Ukraine."

"The plans include the Bundesbank, Germany's central bank, hoarding extra billions to cope with a surge in demand, and possible limits on withdrawals, one of the people said."

"A parliamentary report a decade ago warned of "discontent" and "aggressive altercations" in case citizens were unable to get their hands on cash in a blackout."

A hatóságok most egyenesen azt kérik az emberektől, hogy legyen náluk készpénz:

"Germany's disaster office said it recommended people keep cash at home for such emergencies."

"German financial regulators worry that banks are not fully prepared for major power outages and view it as a new, previously unforeseen risk, said an official with direct knowledge of the matter.

Sőt ott kéne kezdeni, hogy a cégek eleve készpént adnak ezután:

"Cash would be the only official payment method that would still work, said Thomas Leitert, chief of KomRe, a company that advises cities on planning for blackouts and other catastrophes."

Itt egy újabb ok, hogy miért szeretnék, ha nem lenne saját tulajdonod

Csak röviden...

Ugye közgazdasági könyvekben azt tanítják, feltételezik, hogy az emberek racionálisak és folyton azon vannak, hogy a pénzüket minél hatékonyabban osszák be.

Ez persze max. a tankönyvekben van így. Egy új tanulmány ráerősik erre.

Nem is kell sokat magyarázni... amikor az emberek elég jól keresnek hajlamosak lazán venni a dolgokat. A mostani tanulmány szerint például úgy, hogy hajlamosak sokan akkor is megtartani az előfizetéseiket ha már nem használják az adott szolgáltatást és nem elfelejtették, hanem pontosan tudják, hogy nem is kell nekik. Csak jó ha van... pont mintha birtokolná a dolgot, csak az nem kerülne semmibe, így meg szépen fizet állandóan.

A techcégek álma... nem adni semmit és kapni ezért ugyanúgy lóvét.

"Akkor is megmarad az előfizetés, ha már nem használjuk"

"Minden harmadik ember legalább háromféle szolgáltatásra előfizet, de csak kétharmaduk érzi úgy, hogy valóban kihasználja az adott szolgáltatásokat, 42 százalék pedig akkor sem mondja le előfizetését, ha tudatosul benne, hogy nincs rá szüksége."

Cég szinten hagy meséljek röviden erről. Ismertem valakit, egy főnököt, sőt tulajt, aki az emberekkel nagyon filléreskedő tudott lenni ( kivéve a hardcore kedvencekkel ). Folyton kereste az okokat, hogy ne kelljen annyit fizetnie, vagy ha kell akkor totál ellenőrizze az embert, hogy tényleg dolgozik állandóan... más kérdés, hogy ő maga, a tulaj szinte sohase tartotta be a határidőket... mondjuk a meetingeknél.

Viszont az évek során sorra vett ilyen kisebb programokat amikért minden hónapban kell fizetnie. Jó pár ilyet. És sokról kiderült, hogy mondjuk már több mint öt éve feladták hogy használják. De ettől függetlenül évek óta fizet sok milliót, teljesen feleslegesen. Ezek a programok olyanok, hogy vehetnél helyette egyszer egy állandót. És amikor kérdeztem az illetőt, hogy miért fizet állandóan ezekért  a sz@rokért, valami olyasmi volt a válasz, hogy cserébe állandóan megújul, frissítik, naprakész és ez tök jó, hogy mindig van egy topra fejlesztett, modern programmja. Pár gond ezzel... ugye frissítéseket kaptál korábban ingyen, ha vettél egy programot; az alap marad, a többi csak apróság; aztán az az apróság, hogy... Hééé ember!!! Több mint öt éve nem is nyúlsz hozzá; plusz kiderült korábban, hogy ez nem is az amire szükségük lenne. Akkor minek? De ahogy a HR-ese mondta... "ezt ő tudja".

Szóval ilyen nem éppen okos dolgok lehetnek... És a techcégek imádják ezt. Szeretnék, ha így működne minden.

Trump újraindul és már látja, hogy gond az elektronikus szavazás

Trump nemrég bejelentette, hogy újraindul és gondolom a mainstream majd teljesen mást emel majd ki mint amit én emelek ki most a beszédéből.

Ugyanis Trump beszélt a halálbüntetésről a drogkereskedőknek dologról és szerintem ezután a beszédről folyó beszélgetések legalább 85%-a erről fog szólni.

Egyébként nemcsak úgy bejelentette a dolgot, hanem elég sok konkrét célt is felvázolt ami szokatlan a legtöbb politikustól, meg beszélt persze a mai helyzetről is. Az élő közvetítést kb. ekkor a CNN és társai elkezték először alákommentárni, hogy ne hallják a nézőik hogy mit mond, végül totál elvágták. Jellemző...

Ami viszont érdekes, hogy Trump úgy tűnik megtanulta azt a leckét is, hogy az elektronikus szavazás nem jó, mert nagyon lehet vele csalni.

Bár szerintem senki se emeli ki, de ő maga külön kifejezetten és többszörösen hangsúlyozta, hogy ha elnök lesz elintézi, hogy ezután a jövőben csak papiron lehessen szavazni és nem lehet olyan se, hogy heteken át lessen szavazni és hétekig kelljen várni az eredményre.

Ebben nagyon is igaza van.

 

 

Egy bárkin átgázoló, de ünnepelt hősből hogyan lesz pária? Elon Musk

Igázából ez nem egy elemzés, csak muszáj megjegyezni, hogy irónikus...

Irónikus, hogy amikor olyan dolgokról jöttek híriek, hogy az "önvezető" rendszere embereket öl, meg hatalmas kockázatnak tesz ki rengeteg embert... nem igazán érdekelte a mainstream médiát, sőt egy jövőbelátó zseni volt Musk, aki mindent jól csinál. Most hogy kirúgdos politikai cenzorokat és egy semleges platformot akar csinálni egy nagyon baloldalivá alakított helyből, ami végre pénzt termelne, nem propagandát... most nagy a felháborodás.

Most a zseni akinek mondhatni licensze volt, hogy ölhet a tudomány feljődése nevében kiderült, hogy egy idióta... és nagyon gonoszos.

Az Itcafe egymás után adja ki a sírós cikkeket, hogy mit csinál Musk a Twitternél. Már most megmondja, hogy minden rossz amit gondol, időt se kap az ember.

Hisz amit tesz az az, hogy kirúgdossa azokat akik kicenzorozták a jobboldalt. És ez fáj sok mainstreamnek és az Itcafe-nak is.

És az a vicces, hogy míg alighanem poltikiai okokból sír ő is emiatt... a kommenteket "kitakarítja", ha politikai dolgok szerint akarja megtárgyalni az esetet... amit igazából máshogy nem is lehet.

De amúgyis, várjunk csak... miért sírnak? Hát eddig nem azt mondták, hogy a Twitter egy magáncég és így ha úgy döntenek, hogy kidobják a jobboldaliakat, akkor megtehetik? Akkor mi a baj, most sokkal inkább magáncég, hisz az egész Muské lett, nincs tovább tőzsdén. De nem, ez el van felejtve.

Ráadásul nem arról van szó, hogy ezután baloldaliak nem lehetnek ott... hanem ezután mások is ott lehetnek... és vitázni kell, nem lehet az, hogy csak rámutatnak valakire, hogy náci és törlik rögtön.

Na mindegy, visszatérve... A korábbi bírálhatatlan zseniről egyből kiderült, hogy egy idióta és ráadásul gonosz is... már a címekből is látszik:

"Elon Musk ultimátumot intézett a Twitter alkalmazottaihoz"

"Továbbra sem érthető, mit csinál Elon Musk a Twitternél"

"Elon Muskot akár nemzetbiztonsági fenyegetésként is kezelheti Joe Biden"

 Stb....

Ja amúgy Biden nem csoda hogy fél. Trump tegnap bejelentette, hogy újraindul. A Twitter várhatóan fel fog robbanni... és nemcsak baloldaliak írkálhatnak majd ott ezután.

Musk szét fogja keresni magát majd... Bár maga Trump állítólag nem akar visszatérni már a Twitterhez így se.

Na mindegy... a tanulság az, hogy embert ölhetsz tömegesen, szeretni fognak, de ha bekavarsz a baloldali cenzúrába akkor mágján égetnek el, akkor is ha korábban te voltál a nagy víziós ember aki elhozta az elektoromos autókat az emberiségnek... még ha igazából egyáltalán nem is volt az első, de mindegy...

 

 

süti beállítások módosítása