Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft kezd rákapcsolni a reklám elhelyezésekre

2023. június 08. - GABOR2

Hanyadik ilyen hír már egymás után? Itt egy újabb: A Microsoft újabb helyre "rejtett el" reklámokat az operációs rendszerében:

"Még több hirdetést kezdett el megjeleníteni a Windows-ban a Microsoft"

"a napokban egy új helyen kezdte el bombázni ezekkel operációs rendszere felhasználóit. Beszámolók szerint ugyanis immár akkor is belefuthatunk ilyenekbe, ha valamilyen segítséget szeretnénk kérni a Windows használatához."

"Egészen pontosan arról van szó, hogy a jelek szerint a Microsoft már a Windows beépített súgószolgáltatásába is elkezdte megjeleníteni hirdetéseit, amik a cég fizetős szolgáltatásainak igénybevételére próbálják meg rávenni a felhasználókat."

Ó... magyarán: fizess elő a felhőre. Fizess elő! Fizessss ELŐ!!!! Addig nem hagyunk békén!!!

"A súgólap tetején megjelenő hirdetés - akár a korábbi esetekben - egyelőre csak a Microsoft saját felhős termékeit látszik népszerűsíteni. Az interneten megjelent képernyőmentéseken ez a Microsoft Teams, de korábban a cég már hasonló módon hirdette a Microsoft 365, illetve OneDrive előfizetéseit is."

"A súgó esetében ez annyival rosszabb a korábbi eseteknél, hogy a felhasználók ezt a szolgáltatást azért hívják fel, mert nem boldogulnak valamivel - és ilyenkor nagy butaságnak tűnik elvárni tőlük, hogy majd pont akkor fognak előfizetni egy, ráadásul a témához semmiben sem kapcsolódó szolgáltatásra, amikor éppen egy másik művelet közepén vannak."

Jó, de ez nem számít, mert felhőre előfizetni eleve nem túl okos dolog...

Úgy tűnik a Microsoft nem igazán akarja elfogadni a NEM!!!! választ. Az a sok felhős adatközpont... állnak üresen, csak viszik a pénzt... Nem csoda, hogy idegesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6218142110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása