Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A kormány extrém lépései, hogy a Matolcsy hatást az államháztartásra enyhítsék

2023. június 01. - GABOR2

Ismét kézzel fogható lesz számunkra a Matolcsy-Varga háború káros hatása.

A kormány hipp-hopp intézkedéseket hozott, hogy sokkal több legyen a bevétele... de vajon ugyan kitől fog ez jönni?

Meg amúgyis... nem lenne egyszerűbb végre Matolcsy-t inkább eltávolítani? Úgy csinálnak mintha ez valami játék lenne, valami kihívás, hogy Matolcsy szivat, de a kormány és Varga megmutatja, hogy tud választ adni erre, az eltávolítása nélkül. Emiatt Matocsy persze még jobban be fog pipulni... Mi, a lakosság vesztünk.

"Amíg milliók aludtak, radikális döntéseket hirdetett ki a magyar kormány"

"Valóságos rendeletdömpinget valósított meg a kormány a szerda késő este megjelent Magyar Közlönyben. Akik a késői órákban nem követték a Portfolio hasábjait, azok most reggel csak kapkodhatják a fejüket, hogy mi is történt az elmúlt néhány órában"

Alapvetően négy módszert talált most ki a kormány.

Az egyik simán egy új adó a megtakarításokra, meg az árfolyam és értékpapír nyereségre. Kb. megduplázzák.

A többi viszont elég extrém és fura. Ott van, hogy a befektetési alapoknak köteleőzen előírják, hogy magyar állampapírt kell venniük masszívan... Hát ez nem éppen piacbarát lépés. Aztán maradnak az "extraptofit adók". Az eléggé mutaja, hogy káosz van, ha néhány napja még másról volt szó... És végül talán a leginnovatívabb, legfurább. A bankoknak írniuk kell az ügyfeleiknek kötelezően egy levelet, amiben tájékoztatják őket, hogy sokkal jobban járnának, ha állampapírt vásárolnának, ahelyett hogy náluk, a bankban tartják a pénzüket. Mondjuk ez lehet legalább talán elindít valami versenyt a bankok között, mert amit adnak kamatot az egy vicc...

A legbosszantóbb, hogy ezek a terhek teljes mértékben elkerülhetőek lettek volna és visszavezethetők egy ember irigységére. Plusz ami még bosszantó, hogy ami plusz pénz összejön igazából döntőrészben majd adósságcsökkentésre megy majd... Megint nadrágszíjat húzunk mint koronavírus előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2518136874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.06.01. 14:25:04

Már régóta nem érdemes bankban pénzt tartani, az állam és a bankok pofátlan lehúzásai miatt, örülhet az ügyfék ha az eredetileg betett pénznél nem kevesebbet kap vissza.

GABOR2 2023.06.02. 13:07:32

Matolcsy hatás: "Összeomlás a lakáshiteleknél, drámai fejlemények a bankbetéteknél"

www.portfolio.hu/bank/20230602/osszeomlas-a-lakashiteleknel-dramai-fejlemenyek-a-bankbeteteknel-619090

"Nem tévedés: 73%-kal kevesebb lakáshitelt vett fel a magyar lakosság áprilisban, mint egy évvel korábban."

GABOR2 2023.06.02. 13:08:25

"A legnagyobb furcsaság az, hogy a Baross Gábor hitelprogram ellenére a vállalatok most már három egymást követő hónapon keresztül nettó hiteltörlesztők voltak, mintha a program szerződéskötései még nem jelentek volna meg a statisztikákban."
süti beállítások módosítása