Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Öreg taták szánalmas háborúja...

2023. március 25. - GABOR2

Az öreg taták háborúznak... 

A képzeletükben most egy gigászi nagy, modern összecsapás zajlik.

Bár már eleve az egész furcsa nagyon, mintha a taták elfelejtettek volna néhány alapvető igazságot a háborúkkal kapcsolatban... Pedig a taták korábban oktatói voltak ennek és azt hitte mindenki, hogy ezeket tudják.

A legviccesebb az egészben mégis viszont az, hogy a taták ezzel a szánalmas teljesítménnyel akarják állítólag elérni, hogy a szemükben a hamarosan csúcsra érő új, szupererős ázsiai, igazából szintén nem fiatal, illetőt megijesszék és elejét vegyék, hogy arra merjen gondolni, hogy támadjon ő is. Mert attól amit most lát állítólag nagyon be kéne ijednie...

De mit is látunk? Azt, hogy a taták egyesítették erejüket, ami kb. arra elég, hogy Európa egyetlen kis pontján történjen valami mozgolódás... most leginkább lassú visszavonulás.

Közben elmondják, hogy a német taták már odaadták a katonai gyakorlatozó eszközüket is és alig maradt valamilyük. A holland taták állítólag szó szerint... mindent odaadtak. Az európai taták raktárai üresek.

De az európai taták összefogtak, így a nagy összefogással, ezután állítólag majd tudnak annyi lövedéket gyártani egy év alatt, ami elég lesz az ukrán tatáknak... három hónapra.

Igen, az ázsai biztos nagyon fél, hogyha hallja, hogy az európai tatáknál nincsen fegyver, lőszer és együttes erővel is három hónapig tudnak talán... majd lövöldözni egy kis területen. Ez baromi félelmetes.

És kiderült, hogy a tatáknak csak nagy volt a szája. "Rájöttek", hogy nem szabad lustálkodniuk, hogy ezután többert költenek majd a konditeremre, de ha megnézzük a számokat az jön ki, hogy kevesebbet költöttek + a rémes infláció volt és árnövekedés... Plusz még a német taták is csak elkülönítették a pénzt, de nem vettek belőle kondibérletet. Simán csak várnak...

Régen nem így volt, még fiatalabb korukban. Akkoriban a mai nagynak mondott csaták harmadrangú dolognak ha elmentek volna talán.

Óriási bevehetetlen erődöknek tüntek. Most viszont... igazából a sajtó teliharsogja a hírrel a világot... a taták tulajdonképpen letolt gyatával állnak itt. De valahogy mégis az ázsiainak... meg kéne ijednie.

Tulajdonképpen az orosz tata, vagy akiknek továbbadta az ukrán tata a fegyvereik 80%-át... be is jöhetne az európai taták házába mint mostmár kiderült. Hisz a tatáknál nincs semmi.

Vannak itt irónikus dolgok is. Széteső elméjük azért foglalkozott a háborúval és kidolgozták az elméletet miszerint a tökéletes felderítés a háborúk megnyerésének titka. Nem jó, tökéletes.

Viszont úgy tűnik, azt mondják legalábbis egyes okosok, hogy pont ezért veszíti majd el a háborút az ukrán tata, hibá a támogatás és önmagát nem kímélő skizofrénia.

Ugyanis a tökéletes felderítés miatt nincsenek nagy áttörések. Mivel nincsenek nagy áttörések, nincs mozgó háború, hanem leginkább első világháborúra emlékeztető majdnem állóháború. Amivel viszont az a gond, hogy sokkal-sokkal-sokkal több lőszer elhasználásával jár. Ezért az amerikai megkérte az ukrán tatát, hogy "valahogy" legyen már ebből mozgó háború inkább... Arra készültek, amikor lőszerekben gondolkodtak. Bár arról is voltak pletyák, hogy skizo ukrán tata kleptomániás is igazából rendesen, és ez a kis szenvedélye fontosabb mint az önfenntartása. Ha már eleve skizó, már miért ne...

Az európai taták mindeközben valahogy arról ábrándoznak, hogy most milyen erősnek látják majd őket ázsiából... Pedig kb. nullák.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2418080016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2023.03.25. 10:30:30

Ez tökéletes lehetőség arra, hogy aki eddig még nem tette, azt most megértse, hogy ami a felszínen történik az színház, bábjáték, és a valódi motivációk rejtve vannak.
Ha komolyan vesszük a felszínt, akkor azt kell hinnünk hogy minden politikus síkhülye kretén, aki hibát hibára halmoz és a döntései 100%-ban tévesek. Új-Zélandtól Ukrajnán át Kanadáig minden egyes politikus buta mint a segg - annak ellenére hogy amúgy sikeresek és veszett tempóban gazdagodnak.
Vagy pedig ott a másik lehetőség, hogy a felszín csak látszat, átverés, és ezek a politikusok nem hülyék, csak egy olyan tervet hajtanak végre ami az átlagember szempontjából hülyeségnek tűnik. Nem taták háborúznak rossz stratégiával, nem butaságból játsszák át Európa és az USA fegyverkészleteit a közel-keletre, hanem tervszerűen előkészítenek valamit ami majd ezután következik. És ennek a színháznak a ruszkik meg Kína pont ugyanúgy a szereplői mint az USA vagy Ukrajna.

békaapu 2023.03.25. 11:33:39

@Deansdale:
Nem kell hogy a parancsvégrehajtó politikus síkhüje legyen.. elég csak ha a parancsoló túl fiatal.
Kijabúbánat tudhatja hogy most éppen ki a bábmester, és mennyi indulat dolgozik benne.

Én példáula kovidkísérletről azt látom, hogy nem lett nagyobb negatív(népirtó) eredménye, mint pozitív(lázító).
Bár lehet hogy pont ez a mostani helyzet volt a cél - csak akkor minden lehetséges.

békaapu 2023.03.25. 11:39:47

Amúgy a cikkhez annyit hogy "nana fiacskám" ..

youtube.com/watch?v=gkccqolaVGg

Minden igazságod és frappáns megfogalmazásod ellenére is.. ne viccelődj .. hm ne nézd le az életkort.
Tuuudom-tudom.. nem lenéző akartál lenni - de olybá tűnik

GABOR2 2023.03.25. 23:26:32

@Deansdale: Ez a másik, hogy van egy zseniális terv... Most az egyik szóvivő ezredese az ukrán tatáknak mondta nemrég, hogy azért lesz még egy nagy utolsó odacsapás... aminek semmi értelme és két végkimenetele lehet. Vagy ez lesz a történelem egyik legzseniálisabb sikeres támadása amivel kijutnak a Krírmbe, vagy az egyik legnagyobb és legfeleslegesebb tömegmészárlása. Az illető többé nem szóvivó és már nem ezredes, hanem őrmester...

GABOR2 2023.03.25. 23:28:01

@Deansdale: Ráadásul állítólag csak azt csinálják amit a kabala ki dob nekik... még ha semmi értelme sincs...

GABOR2 2023.03.25. 23:34:41

@békaapu: Szerintem elég jól be van azonosítva ma már, hogy kik lehetnek, a többi csak a hálózatban egy végrehajtó elem. Most Európa nagyon szánalmas pozicióban van. Most nemcsak arról van szó, hogy az egyszerű lakosok tíz és százmillióit megszivatták, hanem még a gazdag nyugat-európai se tudta a saját politikusainál elérni, hogy azt tegyék ami az ő érdeke. Volt némi hatásuk, csak nem döntő. Alighanem tényleg egy nagyon szűk réteg aki tényleg döntéshozó.

A coviddal várd ki a végét még most jönnek csak az elemzések, hogy igazából mi a helyzet. Tegnap hallottam egy indiai dokit aki azt magyarázta, hogy az adatok szerint oltások után Nagy-Britanniában a szív problémák halálos kimenete óriásit ugrott... Szóval kezdenek a kis puzzle-kék összeállni.

GABOR2 2023.03.25. 23:38:32

@békaapu: Persze semmi baj az öreg emberekkel. A hadseregek vannak úgy legyengülve, hogy igazából vicc szinten vannak és valamiért azt gondolják, hogy ázsiában azt a következtetést vonják le, hogy félniük kéne Tajvan megtámadásától... minek félnének, ha kiderült üres minden fegyverraktár és a kapacitások semmire se elegek kb..

Persze ha már zseniális terv... lehet pont azt akarják, hogy bizzák el magukat és merjék megtenni, minél előbb, de... akkor is, felmérések szerint saját országukat se védenék meg a nyugatiak; akkor hogy mennének világháborúzni másik kontinensekre?

VicThor 2023.03.26. 11:14:21

Azért kell, hogy féljen Kína, mert egyértelműen nem könnyű elfoglalni egy országot, ami nem akarja, hogy elfoglalják.
Az USA kudarcot vallott ezzel a közel keleten, Oroszország pedig Ukrajnában.
Ha nekik nem ment, ésszerű feltételezni, hogy Kínànak sem fog sikerülni.

GABOR2 2023.03.26. 17:17:12

@VicThor: Mármint Kínának nem sikerül elfoglalni valamit, mert az USA-nak nem ment. Az USA visszafogta magát. Még így is rengeteg ember meghalt, de voltak szabályok, hogy civileket azért ha lehet ne öljenek, aztán persze ment a civilnek álcázás. A kommunisták simán kiadják majd a parancsot, ha valaki picit is gyanus kinyirható, meg mittudom én... mehet a gáztámadás a falura, ahol szórakoznak.

VicThor 2023.03.27. 12:52:41

@GABOR2: Nem egészen. Egyrészt Oroszország sem finomkodik Ukrajnában. Ha kell egész városokat rombol le, de mégsem jutott közelebb a háború megnyeréséhez és ukrajna elfoglalásához. Ráadásul Kínában is van egy olyan narratíva, mint az Oroszoknál a háború első két-három hetében volt, hogy ezek itt testvérnépek és mi itt felszabadítani jövünk. Nem kezdheti azzal, hogy mindent porig rombol és megmérgez.
Oroszok ráadásul használtak is vegyifegyvert (vagy annak minősülő gázt) az ukránok ellen és ugyanezzel vádolják az ukránokat. De ez azt is jelenti, hogy a vegyi fegyverek érdemben nem befolyásolják a háború menetét. Egy-egy csatában egy-egy ponton lehet marginális szerepe, de nem több.

Az egyik eset, amikor az oroszok ilyet használtak:
magyarnemzet.hu/kulfold/2022/12/vegyi-fegyverek-hasznalataval-vadolja-moszkvat-ukrajna
És amikor az ukránok használtak ilyet:
infostart.hu/kulfold/2023/02/06/orosz-vad-vegyi-fegyvert-vetettek-be-az-ukranok-bahmutnal

GABOR2 2023.03.27. 19:25:34

@VicThor: Én jópár elemzőt hallok, hogy igenis nagyon visszafogják magukat az oroszok. Ha nem tennék mennének a nagy szövenybombázások és hasonlók. Leginkább eltévedt rakéták okoznak lakossági kárt. A porig rombolt városok konkrét csataterek lettek. Összehasonlítva az USA közel-keleti akcióval... az USA sokkal több civil áldozatot hozott össze. A második világháborúval már ne is hasonlítsuk össze.

A vegyi fegyver, vagy gáz támadás lehet olyan, hogy ledobják a városra és ott mindneki meghal akinek nincs védekező felszerelése és a gáz ottmarad nagy területen sokáig. Amik voltak állítólag bevetve azok kellemetlen érzést okoztak a katonáknak, de nem ölték meg. Nem összehasonlítható a kettő. A második világháborúban Hitler elutasította a vegyi fegyverek alkalmazását... nála volt ilyen határ. Ugyanis személyesen megtapasztalta, hogy milyen, meg is vakult tőle ideiglenesen. Ha ilyeneket használnának az az atom pusztításához lenne hasonló minusz radióaktivitás minusz épületekben okozott kár...

Kínában kommunisták a vezetők... nemhogy a testvér népet leszarják, saját népükből csinálnak hullahegyeket ha kell.

Koenigsberger 2023.03.27. 21:58:19

Deansdale: pontosan. Annyira már nincsenek is rejtve a motivációk, ugyanis az emberek többsége már rég nem képes ráeszmélni semmire, hiába van a pofája előtt. A globális covid-hisztéria is kb. csak ezt mutatta meg.

Pl. mindig röhöghetnékem van attól, amikor hőzöng valaki, hogy ha így mennek a dolgok, polgárháború lesz. Nem lesz, mert ha lehetne, már megtörtént volna.

Az utóbbi 20-30 évben már egyre nyilvánvalóbb, hogy meg van rendezve minden esemény. Elég csak megnézni az amerikai elnökök sorát. Bush annyira szerencsétlen volt, hogy a szeptemberi események körül és után előre megírt szövegeket alig tudott fölolvasni. Most onnan lehet tudni, hogy jelentős események zajlanak, hogy megint egy bábon rángatható marionettfigura az elnök, csak ez nem gyengeelméjű, hanem szenilis, aki már két szót alig bír magától elmondani.

Szerintem amúgy a legfőbb probléma, hogy már a legsötétebb erők sem tudják kontrollálni a túlnépesedett világ tehetetlenségét. Egy-egy bizonyos populáción belül irtózatos sikereket képesek elérni (lásd „arab tavasz"), de globálisan erre még képtelenek. Valószínűleg most arra mennek ki a dolgok, hogy leteszteljék, merre és meddig lehet feszíteni a húrt anélkül, hogy számukra kedvezőtlen irányba induljanak az események.

De egy biztos, népességcsökkentés lesz előbb vagy utóbb.

GABOR2 2023.03.28. 03:09:56

@Koenigsberger: "Valószínűleg most arra mennek ki a dolgok, hogy leteszteljék, merre és meddig lehet feszíteni a húrt anélkül, hogy számukra kedvezőtlen irányba induljanak az események."

Ki akarják ugrasztani a nyulat, vagy hagyni, hogy nőljön valami mozgalom, aztán átvegyék a mozgalom irányítását... Vagy rámutogatni, hogy ezek ellenségek.

De amúgy tényleg szinte mintha azt akarnák, hogy támadjanak rájuk. Európát is gazdaságilag hogy szétszivatják, lehet akarnak valami szervezett ellenerőt látni létrehozni, amibe beszivároghatnak, aztán elvigyék az egészet egy rossz irányba vagy valami...

Madarász Henrik 2023.03.29. 14:48:36

@GABOR2: Különben le lehet győzni egy gerillamozgalmat is, csak olyan módszert kell alkalmazni hozná ami ma háborús bűnnek számítana. Annak idején Dél-Afrikában a búr háborúban az angolok a teljes vidéki búr lakosságot koncentrációs táborokba zárták, a nőket és a gyerekeket, sokan éhen is haltak ott, de összeomlott a búr gerillamozgalom mert nem volt aki élelmet adjon nekik.

GABOR2 2023.03.29. 14:52:39

@Madarász Henrik: Erről beszélek... egyáltalán nem dobtak be mindent az USA részéről.
süti beállítások módosítása