Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ez a Microsoft tempó...

2023. március 24. - GABOR2

Nemrég az egyik cikkemben megállapítottam, hogy ezeknek "Chat AI"-knak van egy "aprócska" problémája... nem lehet bennük megbízni. Ez teljesen világos.

De mit csinál a Microsoft és az alighanem általa ösztönzött újságírók?

Elárasztják az internetet mindenféle kamu cikkel, hogy a Chat AI-juk már jobb mint az ügyvédek, orvosok... Ajánlom nagyon, hogy olvasd a fentebb már linkelt cikket.

Ja meg persze, egyből már be kéne építeni mindenféle céges rendszerbe, had nézze át a cégek fontos adatait, meg elemezze ő, készítsen prezentációt "ő", az AI... miközben, megintcsak visszatérve... megbízhatatlan az egész. Vagyis fontos, céges dolgok közelébe se kéne engedni. De persze a cégek adnának egyedül ezért elég lóvét, úgyhogy félkészen is már menjen a cucc, gyorsan amíg nem esik le mindenkinek, hogy ez milyen rossz ötlet.

"Felszabadítja a munkaidőt a Microsoft, az AI gyártja a tartalmakat"

"Miután a Google nemrég AI-funkciókkal tette lehetővé a munkát, most a Microsoft is ezt teszi: az AI képes lesz a tartalomgyártásra, a Microsoft szerint ezzel a dolgozók ideje szabadul fel."

"A felhasználó írott parancsára egy új üzleti chatélmény képes adatokat beolvasni az alkalmazásokból, majd feladatokat végrehajtani. "

" Satya Nadella szerint az új-generációs AI új produktivitási hullámot indít majd el..."

Új-generációs AI... igazából még nem volt első generáció se, de náluk már ki tudja hol tart a marketing osztály szerint. Aztán meg persze új produktivitási hullám hát persze... a sok megbízhatatlan szemét produkálva lesz.

"Az AI-őrület nem csillapodik, mindegy mekkora egy cég vagy szolgáltatás, a fókuszba az került, hogy minél több generatív AI-funkcióval töltsék azt fel, úgynevezett nagy nyelvi modellekre építve."

Ez az "őrület" leginkább fizetett újságíró hadjárat. De amúgy igen... "nagyon jó ötlet" a megbízhatatlan félkész sz@rokkal teli rakni üzleti programokat.

Amúgy érdekes, hogy a cím szerint felszabadítja a munkadidőt, de aztán meg ezt remélik:

"Az elemzők szerint a Microsoft reméli, hogy újabb ügyfeleket nyer, nő az Office-használati idő és a szakadék a riválisokkal szemben"

"az Excelben szöveges leírásra képzett profik munkáját végzi el, virtuális meetingeket összegez a Teamsből, prezentciót készít vagy épp e-mailt ír. "

Egy reménykeltő dolog van a cikkben, bár nem várok tőle sokat:

"A nagy, mindenkit elérő megjelenés előtt azonban szűkebb körben tesztelnek mindent, hogy finomhangolják a technológiát és annak válaszait."

Valószínű inkább csak politikai korrektségre oktatás... őőő "lobotómia" lesz ez inkább.

Aztán persze itt van az undort keltő kedves kis "már jobb mint a profi szakemberek" cikk is:

"A mesterséges intelligencia már jobb, mint az ügyvédek"

"Sorra jelennek meg a cikkek arról, hogy mi az, amiben már lekörözi az embereket és szakembereket a ChatGPT, a GPT-4 vagy más generatív AI-modell. Gyakran említik a grafikusokat, a szövegírókat, újságírókat, orvosokat (diagnózisok kapcsán), ügyvédeket."

Még csak nem is kell, hogy felhő legyen és máris érzem a halálos adag bullshitet... bár várjunk csak... "az AI a felhőben lakik". Szóval mégiscsak érthető az érzésem.

Na ezt itt kell abbahagyni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9018079026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.03.24. 00:12:03

Az újságírókról a portfolio netes újság jut eszembe, amellett hogy nyomja az ukrán propagandát, előtte meg a kovid propagandát, két dologban járt élen, mindenki térjen át felhőre mert aki nem teszi csődbe megy, a másik meg hogy milyen borzasztó dolog a készpénz használata.

GABOR2 2023.03.24. 00:42:02

@Madarász Henrik: Azt tuti, hogy szívesen elfogadták a felhősök pénzét, de korábban legalábbis megjelenhettek mindenféle vélemények náluk... de aztán nagyok lettek és a szájkosár a nagyoknak megy...
süti beállítások módosítása