Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Google AI-ja szerint a Google nem igazán innovatív és feladja a versenyt

2023. március 23. - GABOR2

Ez a cikk azért születik elsősorban, mert jól megmagyarázza a benne idézett cikk mik is valójában a dolgok amiket most sokszor mersterséges intelligenciaként adnak el. Másrészt pedig azért, mert még a Google saját AI-ja is az amúgy ma már nagyon diverz Google-t, valahogy nem igazán innovatívnak látja és olyannak ami nem szeret versenyezni, hanem  bedobja a törölközöt.

"Újabb elképesztő bakit követett el a Google mesterséges intelligenciája"

Ja és ráadásul azt állítja magáról ez az AI, hogy igazából ő már egy eldobott technológia, mert... " a felhasználók általi elfogadás vagy használat hiányával indokolta megszüntetését"

A felhasználók nem fogadják el... Hmmm.

A szivárványos, nagyon diverz Google pedig: " mellesleg jól lejáratta magát és a Google-t is, többek között nem túl innovatívnak titulálva magát, és a versenyt könnyen feladónak a keresőóriást."

Valahogy nem repeszt az innováció a Google-nél mióta a legfontosabb a bőrszín stb. a felvételinél... hisz a reklám bevétel úgyis jön majd, minek ide tehetség...

"Az eset kiválóan megmutatja a - bizonyos értelemben téves szóhasználattal - mesterséges intelligenciának nevezett technológián alapuló chatbotok korlátait és azt, hogy mennyire nem szabad még a legtriviálisabb állításaikat sem készpénznek venni."

Mondjuk ez az eset nem mutatja jól, mert végülis igaz, de amúgy ja, megbízhatatlan a technológia.

Node mik ezek amik úgy vannak eladva mint mesterséges intelligencia:

"Ennek oka az, hogy ezek a szoftverek valójában nem intelligensek, nem képesek a logikus és értelmező gondolkodásra (még egy pár éves kisgyerek szintjén sem), hanem csak mindössze statisztikai valószínűségeken alapuló, ellenőrizetlen információkkal "tanított" szöveggenerátorok, amik csak arra képesek, hogy értelmesnek tűnő válaszokat adjanak, de arra nem, hogy utóbbiak helyességét vagy tényszerűségét bármilyen szinten garantálják vagy biztosítsák."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5018079022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása