Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft további szenvedése, hogy legyen neki bevétele a semmiért ( Még több reklám... is )

2022. november 12. - GABOR2

Hi! I am back! Kicsit eltüntem, mert mostanában rengeteg volt a tennivalóm és ez a szabadidőben is így volt. Sőt hamarosan jön még egy szakasz amikor egy picit megint ez lesz majd. De most... most mérgezzük magunkat kicsit idegesítő hírekkel, jöjjön a Micorosoft, jöjjön a felhő... már úgy hiányoztak az emésztőrendszerünknek ezek a mérgek!

Már évek óta mondom, hogy a nagy techcégek szeretnének átállni arra a "modellre", hogy igazából már nem adnak neked semmi újat, de az ugyanazért te szépen fizess nekik rendszeresen, örökre. Jól hangzik nem?

Egyik ilyen irány a felhő... Tárhely valahol másnál amiért fizethetsz örökkön-örökké, jó sokat. Közben hackerek ellopják az adataidat, a titkosszolgálatoknak van engedélyük, hogy belenézzenek... És oldalakat lehetne írni még erről. Korábban meg is tettem.

Az új Windows-ok mostanában igazából nem adtak már semmi újat az előzőkhöz képest és nagyon nem is veszik őket, mert ez kezd mindenkinek nyilvánvaló lenni. Max. valami új dizájnt kapsz.

Mindig elmondják, hogy a felhasználóktól begyűjtött rengeteg adat alapján tudják, hogy mi kell neked, de ez mindig más és mindig lényegében a kezdőképernyő és menürendszer totál átalakítása, hogy fel ne ismérd mi hol van... így úgy tűnik mintha fejlődött volna a rendszer... de nem.

Nézzük milyen baromi nagy újdonságai lesznek majd az állítólagos Win 12-nek:

"Kiszivárgott hogyan fog kinézni a Windows 12 - mutatjuk is mindjárt"

"Ebből kiderül, hogy a cég az új Windows-ban igen jelentős mértékben tervezi továbbfejleszteni, illetve átalakítani a Windows 11-ben bemutatott felhasználói felületet. Így például a jelek szerint a tálca el fog távolodni a képernyő alsó szélétől, és helyette "lebegni" fog a képernyőn - hasonlóan pl. a macOS indítósávjához -, valamint el fogja veszteni állapotjelző ikonjait is."

 

"Utóbbiak ugyanis a képernyőmentésen már nem a megszokott helyen, a tálca jobb szélén jelennek meg, hanem helyette egy teljesen más helyre kerültek át: a képernyő jobb felső sarkához közeli részre. Ez magában foglalja az időt, a hálózat állapotát, a hangerőt és az akku töltöttségét jelző ikonokat is, amik így a jelek szerint közel három évtized után új helyre vándorolnak majd.

Ezen kívül a képernyő tetején középen is látható egy új mező, ami keresőnek tűnik, az időjárási információk - és vélhetően a hírek is - pedig a bal felső sarokban jelennek meg..."

Blablabla... a lényeg, átbarmolt design, zéró igazi ok, hogy átálljál. Hacsak nem az, hogy majd mindenhonnan kitiltják a régebbi szoftvereket, dehát ez mesterséges ok.

"Videó mutatja meg azt, hogy hogyan nézhetne ki a Windows 12"

Akár csak az előző verziónál... semmi igazi ok, csak design.

Ez pedig azt mutatja, hogy a Microsoftnak kell minden... talán azért mert az új irányvonalak nem hoznak eleget.

Azt mondták éveken át, hogy nekik mostmár nem kell eladniuk új Windowsokat, de nem tudnak lemondani ezekről a bevételekről úgy tűnik, pedig állítólag szárnyal a felhő, ami kiváltaná a Windows eladásokat.

De nem, a Microsoft nemcsak a felhő állítólagos remek bevételeivel és a szoftver eladásokkal nem elégedett, hanem kell neki máshonnan is, az "állandó pénz, a semmi újért".

Ez a másik irány pedig az az abszurd dolog, hogy bár fizettél a szoftverért, mégis egyre jobban teli szeretné tömni reklámokkal.

Erről is vannak új hírek:

"Microsoft: Leállítanád a géped? Akkor itt van még egy kis reklám neked!"

Érdekes, hogy a nagy techcégek azt mondták hogy diverzek lettek és ettől egy innovációs bummot vártak, de közben semmi új nem jön ki, amiért odaadnád a pénzed ( csak a rendszert tönkretevő rengteteg frissítés )és ők is inkább arra hajtanak, hogy "állandó pénz, a semmi újért" jellegű bevételük legyen. Ez nekik fontosabb mint az új termékért adott pénz még mindig, úgy tűnik... bár azért, azért is kérnének pénzt:

"Olcsóbban adná a Windows-t és a PC-ket a Microsoft - reklámokért cserébe"

"A Microsoft a jelek szerint egy olyan új üzleti modell bevezetésén dolgozik, aminek köszönhetően a vásárlók az eddiginél olcsóbban juthatnának a Windows-hoz, illetve az azzal működő gépekhez. Ezért cserébe ugyanakkor reklámokat kellene elviselniük, illetve a cég egyes szolgáltatásaira előfizetniük - a vállalat ugyanis ezeken keresztül pótolná a kedvezményes ár miatti bevételkiesést."

A PC-k felhővel mérgezetten érkeznének rádásul, a Microsoft mintent akarna egyszerre. Fizess a vételért, nézz reklámokat és persze a géped legyen olyan sz@r, hogy a felhő kelljen... amiért szintén örökké fizethetsz majd neki. Végül nagyon gyorsan sokkal többet fizetsz majd így.

"Az elképzelés szerint a gép esetében egy "elsősorban felhőre" tervezett masináról lenne szó, ami valamilyen módon a vállalat felhős szolgáltatásain alapulna."

Folyton csapdába akarják ejteni az embereket, hogy örökké fizessenek nekik ugyanazért, de annyira mohók, hogy az emberek sokszor észreveszik ezt és köszönik, de kikerülik a vermet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8517976870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.11.12. 17:35:59

Ahogy elnézem ennek a modellnek a vége a csőd lesz, ha jön egy rátermett vetélytárs, akinek át lehet állni a termékére. Az emberek nem szívesen fizetnek a semmiért.

gigabursch 2022.11.13. 07:01:35

Azért számos esetben a felhő egy tényleg jó dolog.
Azonban nem kell ahhoz iq nindzsának lenni, hogy mit hogyan tároljon ott az ember.
Mert más egy félkész, többekbáltal matatott terv, mint egy lezárt könyvelés.

Koenigsberger 2022.11.15. 20:14:43

Tehát ha jól értem, fizessél érte ÉS még reklámokat is nézzél rajta. Ez céges környezetben lesz igazán érdekes.

Egyébként én vagyok annyira „öreg", hogy még emlékezzek rá, amikor annak idején a M$ úgy akarta kiütni az Internet Explorer riválisát, a Netscape Navigatort, hogy integrálni próbálta az oprendszerbe az IE-t, hogy ne tudj mást használni. Utána azzal védekezett a perben, hogy „de hát az az operációs rendszer része". Aha. Egy böngészőprogram.
Na innen indult ez az egész történet.

GABOR2 2022.11.17. 19:47:59

@gigabursch: Családi cicás képek mehetnek, üzleti titok... nagyon rossz ötlet.

GABOR2 2022.11.17. 19:49:08

@Koenigsberger: A cégeknek majd lesz valami "Prémium ++++"; többet fizetsz, nem kapsz reklámot.

gigabursch 2022.11.18. 06:38:28

@GABOR2:
Természetesen a saját szerver kiemelten fontos. Főleg az adatok jellegétől, mozgatási tempójától függően a szalagos letárolás.
Adott esetben jól jöhet egy-egy elavult motor is.
Ugyanis gyakorlatilag "kihantak" azok, akik értenek hozzá, hogy most itt mit is kéne csinálni.
Tudnék erre hazai példát mondani.

gigabursch 2022.11.18. 06:40:07

@GABOR2:
Egy 5-15 fős mérnöki irodánál működő valóság, hogy az adott tervet mindenki matatja. Otthonról, Dunapartól, irodaból, tárgyalóból, stb.

GABOR2 2022.11.18. 14:54:02

@gigabursch: Én is dolgoztam már olyan százfős mérnöki irodánál és volt ott sok minden ami a realitás volt... de nagyon rosszat tett nekik.

A kis cégek is célpontok. Ha kiscégek know-how-ját ellopják külföldi titkosszolgálatok, akkor lepasszolják saját cégüknek, aki végül kiszoríthat a piacról mert megspórolták a kutatási költségeket, plusz lehet egyéb előnyük is.

hvg.hu/tudomany/20220912_kisvallalatok_kkv_kiberbiztonsag_hackerek_kibertamadas_zsarolovirus
süti beállítások módosítása