Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Google Stadianak vége, de a felhősök nem akarják feladni...

2022. szeptember 30. - GABOR2

Ki hitte volna mikor bejelentették és elmondák mi ez a Google Stadia... én. Meg sok mindenki más. Vissza lehet olvasni.

A Google megpróálta azt, hogy a játékok ne nálad legyenek, hanem a felhőben és hogy pl. megpróbálják kitalálni, hogy mit lépnél a játékban, mert megoldhatlan az, hogy jól működjön a dolog... Nos elbuktak.

Pedig megvolt nekik a Google közel limitnélküli pénzügyi és egyéb forrásai + mint minden felhős projekt készítői nem úgy gondolkoztak a projektről mint egy műszaki probléma megoldasa, hanem mint egy kultusz.

Mindezek ellenére a valóságot csak késleltetni tudták. Megspórolhattak volna rengeteg pénzt és időt, hisz ez az első pillanatttól látszódott, hogy egy zsákutca lesz, de... a felhősöknek mindig el kell sétálniuk a zsákutca végéig.

"Lelövi a Stadiát a Google"

"Persze nem azonnal, ugyanis a vállalat a következő év elejéig, egészen pontosan január 18-ig még működteti a szolgáltatást, így az ügyfeleknek van idejük befejezni az éppen megkezdett játékmenetet."

Pápá az összes játéknak amit kifizettél... vagyhát vegyél ki szabadságot január 18-ig van időd.

"A Google fenti döntése azt jelenti, hogy a felhasználók direkt kiszolgálásával felhagynak, de a partnerek a technológiát továbbra is hasznosíthatják, így maga a keresőóriás inkább a telekommunikációs vállalatokat célozza a kiépített hardverrel, a szolgáltatással kapcsolatos stratégiai kérdéseket pedig rábízzák a technológiát licencelő partnerekre. Ez valószínűleg jövedelmezőbb, hiszen a Google-nek jórészt csak a szerverek fenntartásával kell törődnie."

Ez annyira jellemző a felhős cuccokra... ők lesznek a jövő... valaki más találja ki hogyan; mi itt leszünk majd, nekünk kell havonta fizetni majd...

De mivel a felhősök igazából egy kultusz, sohase adják fel, amig van másnak elköltendő pénze.

Új statégia kell. USA, Európa... feljett népek mind elutasították a felhős játékot. Most jön az, hogy el kell menni a fejlődő népekhez, behazudni, hogy olyan "Nyugatos" felhős játékokat választani és reménykedni, hogy annyira hülye sznobok, hogy besz@pják majd.

Mostani célpont: India

"Vodafone Idea partners Paris-based CareGame to launch 5G mobile cloud gaming in India"

"“Making AAA mobile gaming accessible to Vi users, the partnership will enable mobile gaming enthusiasts to enjoy high-quality mobile games across popular genres on any Android or iOS smartphone device, without any download,” the telco said."

"“Mobile gaming is a key agenda for us to drive engagement with our consumers."

Ők viszont még rosszabbak bizonyos értelemben mint a Google. Ők ezzel együtt a sokkal drágább 5G-t is lenyomnák a torkodon.

Vagyis azt szeretnék, hogy a szegény indiaiak fizessenek a sokkal drágább 5G-ért + a felhőért... igen... egy igaz nagy siker közelében állunk megint.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8717943800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása