Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Miújság Seattle-ben, ahol két éve a baloldal létrehozta a "CHOP" zonet, a baloldali mintaországot?

2022. szeptember 21. - GABOR2

Most pedig látogassunk el Seattle-be és nézzük meg, mi a helyzet ott, ennyi idő után, hogy a baloldali aktivisták létrehozták a CHOP-ot, a baloldali, tökéletes mintaállamot... ami mint tudjuk már rég elbukott, de öröksége máig él.

Ott is rendőrségi brutalitásra hivatkozva a polgármesterasszony elvonta a rendőrségtől a pénze jelentős részét. Az akkori polgármesterasszony egyébként ma már nem polgármester... végül minden oldal megutálta, pedig ő, saját maga szerint kinyilatkoztatva a "tüntetőkkel volt" és sokáig védte a CHOP-ot nehogy számolják. Viszont az új polgármester is Demokrata, baloldali. És persze egy ilyen szimbolikus helyen hogy is lehetne engedni abból, hogy a rendőrségtől elvonják a pénzt, a mozgalom ott még most is erős. Már két éve tarthat a gondolkozás arról milyen is legyen egy nagyváros rendőrség nélkül. Már látszania kell a gyümölcsöknek. Nézzük hát miújság arrafelé:

"Seattle rocked by deadliest month in recent history in wake of defund police movement"

Upsz, a cikk címe már el is árulja... mióta tart a rendőrségellenes mozgalom épp a legutolsó a leghalálosabb hónap, amikor a legtöbb embert ölték meg... nem rendőrök. De mielőtt rátérnénk a számokra, el kell, hogy áruljak valamit... Seattle igazából még talán a legjobb helyzetben levő "woke" város.

Ugyanis bár Demokrata jelölt nyerte a polgármesteri választást, ő ilyen mérsékelt Demokratának számít, nem az a totál szélsőséges, elszállt valaki.

Ennek megfelelően saját frakciójával is kell harcolnia.

Egy nagy eredményéről tudok, ami mutatja, hogy pl. mi a különbség Seattle és Portaland között.

Seattle-ben sok, bizonyos nagyon fontos és ismert cég megtalálható, plusz egy jelentős turisztikai célpont. Mikor az új polgármesterasszony átvette a stafétabotot, úgy döntött, - a sajátjaival harcolva - hogy a város üzleti negyedéből és az ehhez szorosan hozzátartozó lakórészből kisöpri a hajléktalanokat. És gondolom ott is, nem ilyen hagyományos hajléktalanok voltak... hanem bedrogozottak... akik mondjuk full pucéran, a kezükben egy nagy késsel járnak és mindenáron hozzáakarnak jutni az új adaghoz. Seattleben meg- bár ezt talán keverem másik várossal már-  az volt a "specialitás", hogy az ilyen nyitott, kültéri éttermeknél, ahova a turisták is mentek, simán odamentek a túristákhoz és a fejükhöz tartottak egy pisztolyt, hogy most akkor szépen kérik a pénzt, vagy itt hal meg.

Tehát a város üzleti negyedében és az ahhoz szorosan hozzátartozó lakórészen mostmár nincsenek hajéktalanok. Monjduk el tudom képzelni, hogy miért győzhetetett ez ügyben a polgármesterasszony... Nyilván a nagy cégek, amik akár adott esetben pénzelik ezeket a pusztító mozgalmakat, saját maguk közelében nem akarják ezt, a lakorészból is ahonnan kirakták őket, jellemzően az ilyen szuperjól kereső, a világ minden tájáról odaköltöző elit munkavállalók laknak.

A város többi részén viszont mehet minden tovább.

És akkor egy kicsit lássuk is a számokat:

"Seattle notched its deadliest month in recent history this August and is on track to set a 25-year record high in fatal shootings, according to police."

A baloldal remek rendőrtelenítési akciójának hála, idén Augusztusban történt az utóbbi idők legtöbb gyilkossága, már csak 8 eset kell ahhoz, hogy megdöljön a 25 éves rekord. Két éve a 26 éves megdölt. ( bocs, de annyira mélyre most nem ások le, hogy megnézzem megvan-e a rekord... alighanem igen, hisz csak 8 hiányzott hozzá a cikk megírásának idejében...)

"This is one of our highest years, and we are on pace to exceed the last two years, and this has been a concerning trend," Interim Police Chief Adrian Diaz said last week of fatal shootings in the city, according to King 5. "We are passing our 25-year high that happened just two years ago."

A trend egyértelműen emelkedő.

"Seattle had averaged roughly three homicides every August between 2008 and 2021, meaning this year’s August saw a roughly 267% increase compared to the previous 14-year average."

Az utolsó 14 év augusztusi átlagához képest 267%-kal nőtt meg a gyilkosságok száma...

Jó most mondhatod, hogy 267%-kal több gyilkosság... de kit érdekel, ha fehéreket gyilkolnak? Mi van a feketékkel, a kisebbségekkel, ők ugye jól vannak, ők annyira szeretik egymást, meghát ez az egész arról szólt, hogy nekik legyen jobb, hogy a rendőrök ne vadásszanak rájuk.

Nos...:

"The data show murders disproportionately affected Black Americans, at a more than 32% increase compared to 2019."

Nos, nem jött be, ugyanis a fekete afrikaiakat a romlás "aránytalanul nagy mértékben" érintette, 2019-hez képest 32%-kal több feketét öltek meg.

Hát... már akkor is sokan mondták, hogy ez lesz a vége, hogy csak még sokkal több fekete hal meg... egyébként nagy valószínűséggel egy másik fekete miatt. De a baloldal nem hallgatott ezekre a hangokra. Pedig bizonyos felmérések szerint még a feketék között is masszivan többen voltak azok akik inkább még több rendőrt szeretettek volna látni a környékükön.

Aztán megtudhatjuk a cikkből, hogy miután a város megmutatta, hogy mennyire utálja a rendőröket, azóta... még ma is hiány van jelentkezőkből. 

"As crime increased in the city since 2020, the police department in Seattle has faced steep staffing shortages — a problem that has affected nearly all law enforcement agencies in King County, where Seattle is located."

Most végre a polgármesterasszonyak köszönhetően előálltak egy tervvel, ami a jelenlegihez képest 500 fővel növelné a rendőrök létszámát, öt év alatt... csak az a baj, hogy ez a szám a mai viszonyok között kellene + 5 év múlva tán 600 emberrel lesz várhatóan kevesebb rendőr, mert pl. nyugdíjazás pl., vagy mert egyszerűen van, hogy tömegesen dobják be időnként a törülközőt; és új emberek nem nagyon akarnak ezekre a helyekre menni:

"Seattle struggles with police shortage after 'defund' movement as 100 officers leave force"

"His goal is to get 500 new cops to sign up over the course of five years to get us to this goal of 1,450. The problem with that plan is it only works if a 100% retention rate stays through the next five years. "

Szóval már most látszik, hogy ez a terv bukásra van ítélve, dehát... a polgármesterasszony szélsőbalosokkal van körülvéve, normális tervvel nem lehet előállni, ez is szinte hihetlen, hogy átment.

Szóval nem, itt se jöttek rá még arra, hogy mi lenne a rendőrség alternatívája.

Plusz azt se árt tudni, hogy bizonyos bűnözési eseteknél eleve megváltoztatták a korlátokat, tehat a lopás nem számít lopásnak mondjuk 800 dollárig, de még ezen felül is... ha elkapja őket a rendőr, már egy nap és engedik is ki vádemelés nélkül, úgyhogy sokan eleve már nem is fáradnak azzal, hogy jelentsék az ilyen eseteket, a rendőrségi papirozás csak elvinné az időt feleslegesen és talán rontaná is a bolt megítélését... vagyis a valós statisztikák még ennél is sokkal rosszabbak valószínű bizonyos bűn típusoknál.

És amúgy a baloldaliak nem lassítanak. Illinois-ban már talán meg is szavazták az új SAFE-T törvényt... ami nevében egy vicc, mert arra utalna, hogy biztonságról szólna.

Ehhez képest a biztonság és védekezés elvétele megy benne. Csak pár pontot arról, mi lenne benne:

"Under the new law, entire categories of crime, such as aggravated batteries, robberies, burglaries, hate crimes, aggravated DUIs, vehicular homicide, drug induced homicides, all drug offenses, including delivery of fentanyl and trafficking cases, are not eligible for detention no matter the severity of the crime or the defendant’s risk to a specific person or the community, unless the People prove by clear and convincing evidence the person has a “high likelihood of willful flight to avoid prosecution.”"

Vagyis az új törvény értelmében, a rendkívül súlyos büncselekményeket elkövetőket... beleértve a gyilkosságot elkövetőket is, nem lehet majd ezután örizetben tartani. El kell őket engedni.

Addig amíg nem érnek a tárgyalás végére, a legbrutálisabb gyilkost is, nem szabad bezárni, szabadon vissza kell engedni a társadalomba:

"In so doing, the law eliminates prosecutorial and judicial discretion when determining which defendants should be released back into the community while their cases are pending. "

"The bottom line: The law will allow dangerous individuals to roam our streets"

Plusz pl. ezután illegális lesz megvédened a házad. Ha valaki betőr hozzád, neked el kell hagynod a házad, nem konfrontálódhatsz a betörővel, ha megteszed téged fognak letartóztatni.

https://eu.rrstar.com/story/opinion/columns/2022/09/09/states-attorney-illinois-safe-t-act-poses-serious-threat-to-public/67438927007/

Szóval ez van, a baloldal katasztrofális gyümölcsöt termet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4817936874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.09.21. 19:01:05

Hát adott a megoldás, ha nem tetszik a helyzet, el kell zavarni a francba a demokratákat és normális emberekre szavazni. Megnéztem ezt a Illionis államot, ott van Chicago szóval nem csodálkozom, a normális emberek jobban teszik ha elköltöznek egy republikánus államba.

gigabursch 2022.09.22. 06:34:25

Beszédes cikkek és adatok.
Ennek tükrében csak az a kérdés, hogyha a saját háza táján nem tud rendet tartani az AEÁ, akkor miért akar világcsendőr lenni?

Madarász Henrik 2022.09.22. 18:40:33

@gigabursch: Rosszul állsz a kérdéshez, az USA valódi vezetőinek pont ez a állapot az ideális, nem véletlenül dolgoznak Soros ügyészei ennek az előállításán, nem hülyék ők, tudják hogy tetteiknek ez lesz a következménye.

Madarász Henrik 2022.09.23. 19:12:46

A haladók megszólaltak :)) Az se normális aki ezek a hülyék közé belép.
mandiner.hu/cikk/20220922_tolvaj_bunozes_san_francisco_rendorseg
süti beállítások módosítása