Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Még egy ok, hogy miért ne legyen okosotthonod: a cégek és kormány mondják meg mennyire fűthetsz fel ( felhős rendszer )

2022. szeptember 15. - GABOR2

Hát ilyen is van... Bevallom én rengeteg okot szedtem már össze a blogomon, hogy miért ne legyen okosotthonod, de erre nem gondoltam, de íme ilyen ok is van.

Az történt, hogy emberek tízezrei, akik nagyon modernek akartak lenni és netrekötött, "okos" termosztátot használtak egyszercsak azonkapták magukat, hogy nem tudják ők beállítani a hőmérsékletet, amikor ezt megpróbálták egy üzenet kapatak miszerint... "energetikai vészhelyzet" van és ezért nem lehet változtatni a hőmérsékleten amit a cég beállított.

Egyébként ők részt vettek egy programban aminek eredeti célja az volt, hogyha megengeded a cégnek, hogy ő állítsa be az optimális hőmérsékletet neked, akkor egy kis pénzt spórolhatsz.

Viszont most nagy váltás történt, mert ez többé nem az optimális hőmérésékletről szól, hanem az állítólagos "energetikati vészhelyzet" miatti a takarékosságról és... ami még nagy változás: az ügyfél többé nem írhatja felül. Ez program már évek óta tart, de most hirtelen döntöttek úgy a vállalatnál, hogy többé az ügyfél nem írhatja felül, hogy hány fok legyen nála.

"Okos" döntés volt "Smart Thermostats"-ra váltani...

És ez egészen új dimenziókat nyithat meg... klimaügyi vészhelyzet miatt mondjuk az okosWC-det majd napi csak egyszer húzhatod le, vagy egyszercsak azt mondja neked az okosfüdőszobád, hogy csak következő hónapban jöhet az újabb fürcsimürcsi.

"So Not Cool: Energy Company Locks Colorado Residents Out Of Their Smart Thermostats"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5817932203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.09.16. 04:12:42

Sajnos most nálunk is ez lesz a távfűtéses lakásoknál télen, központilag fogják csökkenteni a hőmérsékletet.

btprg 2022.09.16. 15:04:04

@Madarász Henrik:
Én is olvastam, de szerintem ez álhír, a legtöbb háznak saját hőközpontja van, nem a távhőszolgáltató hanem a lakók döntik el hogy milyen meleg legyen a radiátor meg a melegvíz.

btprg 2022.09.16. 15:05:32

Amúgy ott verném le nagykalapáccsal a falról az okostermosztátot ilyen esetben, és raknék fel egy MMG AM kézzel tekergetőset :) Na jó, nem igaz, ilyen nem fordulhat elő, mert semmi pénzért nem szerelnék fel ilyen okosszarokat.

GABOR2 2022.09.16. 15:11:57

@btprg: "Na jó, nem igaz, ilyen nem fordulhat elő, mert semmi pénzért nem szerelnék fel ilyen okosszarokat."

Ez a helyes hozzáállás!
süti beállítások módosítása