Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Netflix spórolni szeretne... a felhőn

2022. szeptember 13. - GABOR2

Egyre inkább hallani, hogy a felhős cégek félnek, hogy a legelső dolguk az ügyfeleiknek, az egyre nehezebb gazdasági környezetben az lesz, hogy felmondják velük a szerződést...

Micsoda? Dehát a felhővel nem minden jobb és olcsóbb is, nem?

Nos... úgy tűnik nemcsak a kicsiknek van problémája a felhő árazásával... még úgy is, hogy ők nem tudják csakúgy kidobni a felhőt mint egy hagyományos cég, mert a gigantikus tárhelyek feltétlenül szükségesek nekik.

"A Netflix az Amazon felhőjével faragná le a növekvő költségeit"

"A Wall Street Journal jelentése szerint a Netflix igyekszik enyhíteni a növekvő felhős költségeket, ezért a régóta partnereként szolgáló Amazon Web Serviceshez fordul – így pedig a cél az, hogy Netflix összesített kiadásain faragjanak."

Úgy tűnik a redundancián próbálnak spórolni, ami a felhőnél elvileg alap, de... alighanem manapság már mint "premium" árulják ezt, hogy még több pénzt kisajtóljanak a szerencsétlen ügyfelekből.

"valamint csökkenti a világszerte tárolt tartalmak és adatok másolatainak számát."

Magyarán a biztonságon spórolnak... ezután, ha elvész valami, lehet örökre elvész.

A másik oldalon pedig csökken a felhős cégek bevétele... miközben ők nagyon nem tudnak majd költséget csökkenteni. Az adatközpontok a költségeket ugyanúgy termelik majd, megszabadulni tőlük egyszerűen nem lehet... A zsákutca egyre inkább nyilvánvalóbbá válik ilyen szempontból is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8017930677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.09.13. 17:54:00

A felhős cégek nem tudják lekapcsolni a felesleges adatközpontjaikat ?

GABOR2 2022.09.13. 18:12:28

@Madarász Henrik: Egy egész központot nem kapcsolnak le; vannak tán ilyen szoftveres és hardveres trükkök is a költségek csökkentésére, de alapvetően a teljesítménynek mindig megnövelve kell lennie, hogy váratlan dolgok miatt a szolgáltatáskimaradás ne legyen. Meg persze az adatoknak több helyen is kell lenniük, ha valamelyik helyen megsemmisülne akkor lenne róla máshol, távol egy másolat.

Nemrég volt hír, hogy nyáron a Google adatközponjai sorra omlottak össze a melegtől; ajánlom a cikket; az adatközpontok hűtése a jövőben sokkal-sokkal drágább lesz és a globális felmelegésd is siettetni fogják:

"A hőség miatt leállt a Google adatközpontja: egy szempillantás alatt elveszhetnek az emberiség adatai? "

www.portfolio.hu/uzlet/20220804/a-hoseg-miatt-leallt-a-google-adatkozpontja-egy-szempillantas-alatt-elveszhetnek-az-emberiseg-adatai-559375
süti beállítások módosítása