Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Joe Biden nem kicsit veszélyes újabb "elszólásai"

2022. május 25. - GABOR2

Ez az ember alkalmas arra, hogy kirobbantson háborúkat, tönkretegye a pártját egy-egy "elszólással", "mellébeszéléssel". Ugye egyre többen állapítják meg, hogy Biden agyilag épül le, de azért mostmár nemcsak apróságok amiket érint a mellébeszélése... mindenféle segítség ellenére.

Most épp egy sok évtízedes, nagyon érzékeny amerikai politikát dobott a kukába, nagyon határozottan és igazából félreérthetelenül... mert a válasza egy határozott igen volt és még utánna jött némi fejtegetés is... tehát ez tán nem elszólás, hanem valami nagyon durva nem megértése, hogy ezt nem lett volna szabad elárulnia. Valami alapvetően rosszul működik.

És annyira határozott volt Biden kijelentése, hogy egyes lapok úgy voltak vele, hogy ez nem is lehet félrebeszélés, hanem egy nagyon határozott új irányvonal lefektetése és jöttek a hősies címlapok... először.

Mert aztán megint az, volt, hogy a Fehér Ház emberei tűzgyújtás módba kapcsoltak és elmondták, hogy jaj ez csak egy elszólás volt... semmi se változott.

Ja és a téma az volt, hogy mit tenne USA, ha Kína megtámadná Tajvant... Biden egyértelműen kijelentette, hogy közvetlenül megvédené az USA Tajvant katonai erővel... mindezt úgy, hogy hivatalosan elismeri, hogy az Kína része és nem különálló ország.

Persze a kínai vezetésnek felment az agyvize nagyon-nagyon és íme megint egy teljesen felesleges feszültségkeltés.

Amúgy egyesek már azt találgatják, hogy ez talán egy játszmázás Biden agybajai körül... hogy direkt összezavarják a kínaikat, hogy ne tudják mi várna rájuk, ha meglépnék tényleg Tajvan megszállását. Ezzel az a baj, hogy Bidennek közel se ez az első hasonló "elszólása" és még ebben a cikkben is írok majd egy másikról... ami potenciálisan saját pártjának árt... ami nem tűnik egy zseniális stratégiának.

Itt van egy kis nyoma a káosznak amit okozott Biden.

Egyik külföldi újság cikke:

"Biden: US would intervene with military to defend Taiwan"

Ugye itt még azt hitték, hogy ez a hivatalos álláspont és hősiesen mutatta be az újság a beszédet, azt írta, hogy:

" It was one of the most forceful presidential statements in support of Taiwan’s self-governing in decades."

Vagyis ez volt az elmúlt évtizedek egyik legerőteljesebb elnöki kiállása Tajvan mellett.

Igazából nem egy összeomlott beszéd volt, hanem egy világos igen és azt is kijelentette, hogy az USA emelett el is kötelezte magát:

"Biden, at a news conference in Tokyo, said “yes” when asked if he was willing to get involved militarily to defend Taiwan if China invaded. “That’s the commitment we made,” he added."

Vagyis tán Biden egy szigorúan titkos dolgot fecsegett tán ki.

Aztán kapcsoltak a Fehér Házban... egy másik cikk:

"Biden Misspeaks on Taiwan, Says US Military Would Intervene"

  • US president made remark in response to questions in Tokyo
  • White House says US policy toward Taiwan remains unchanged

Vagyis a Fehér Ház sietett kijelenteni, hogy Biden csak... "mellébeszélt" és semmi se változott az USA politikájában Tajvan ügyében.

A magyar újságírókat is megvezette ez a "félrebeszélés", de még jobban kesztyűskézzel bántak Bidennel mint az amerikai lapok, mert a "helyesbítést", később csak egy hatalmas cikkben mint kis apróságot említik majd meg.

Szóval először még:

"Sorsfordító kijelentés Bidentől: Amerika fegyverrel is megvédi Tajvant"

Bomba hír, sorfordító kijelentés...

"Igen. Ezt a kötelezettségvállalást tettük

– mondta az amerikai elnök a Tajvan katonailag történő megvédésével kapcsolatban feltett újságírói kérdésre válaszul, a Kisida Fumio japán miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón."

"Az elnök nyilatkozata szemben állhat a „stratégiai kétértelműség” több évtizedes amerikai politikájával, amely szerint nem tisztázzák, mit tennének egy Tajvan elleni kínai katonai támadás esetén."

Aztán egy újabb cikk aminek a címe még mindig azt sejteti, hogy ez a hivatalos álláspont:

"Felfedte a lapokat Joe Biden: pusztító háborút is bevállal Amerika egy apró szigetcsoportért"

Sőt az, hogy ez egy elszólás volt itt csak egy mint apróság jelenik meg pár mondatban és azt sejtetik, hogy ez valami nagy zseniális stratégia része talán:

"Az elnök nyilatkozata szemben állhat a „stratégiai kétértelműség” több évtizedes amerikai politikájával, amely szerint nem tisztázzák, mit tennének egy Tajvan elleni kínai katonai támadás esetén."

"A kormányzat egy tisztviselője később azonban hangsúlyozta, Washington Tajvan-politikája nem változott."

"Kérdés, hogy tudatos játékról van-e szó Biden és kormányzata között, vagy csak az amerikai elnök óvatlanságáról, de bármelyikről legyen is, úgy tűnik, ezeknek a kijelentéseknek nagyobb a füstje, mint a lángja, és most sem várható a feszült amerikai–kínai viszony jelentős romlása. "

"Peking természetesen nem hagyta válasz nélkül Biden szavait. A kínai külügyminisztérium szóvivője országa „erőteljes elégedetlenségét és szilárd ellenkezését” fejezte ki, hozzátéve, nem fogják megengedni, hogy külső erők beleavatkozzanak belügyeikbe. Felszólította az Egyesült Államokat, hogy megfontoltan kövesse az „egy Kína” elvét, és ne küldjön rossz jelzéseket a Tajvan függetlenségét célzó erőknek."

 

Szóval egyesek nagyon nem szeretnék észrevenni, hogy Biden tömegesen -és egy ideje,- fontos dolgokban "beszél félre".

Pedig ez nem kicsit veszélyes. Még saját pártjára is.

Ugyanis miközben az USA lakosságának próbálják beadni, hogy ő tenne a benzin és hasonló energiahordozók nagy áremelkedése ellen... most simán, lazán kijelentette, hogy a brutális áremelés mindig is a tervük része volt és most minden csak megy a terv szerint... minden oké.

"Biden Says The Quiet Part About The Energy Transition Out Loud"

", the President seemed to frankly admit that high gasoline and diesel prices are just part of the overall plan for the transition to renewables."

Ez is persze csak egy "elszólás", de azért megjegyzik, hogy a népszerűsége zuhanása egyenes arányba áll az olajár emelkedéssel... vagyis meglesz ennek az ára.

"The President’s latest gaffe comes as his polling numbers continue to plumb previously unseen depths as they proceed in their inverse relationship to the ever-rising price for gasoline at the pump."

És persze a nyilvánvalót is kimondja a cikk... az elhangzottak  szembemennek a "hivalatos politikával"... bár inkább a hivatalos kommunikációt kellene mondaniuk.

"But the message is at odds with administration policy."

Bidenék folyton azt kommunikálják, hogy segíteni akarnak, hogy csökkenjen az olajár... de minden egyes nap a tetteik igazából az ellenkezőit okozzák:

"Mr. Biden’s rhetoric says he’s helping, but the actions of his government prove otherwise each and every day."

Vagyis ők most verik át a tervet mindenáron, nem törődve nagyon a népszerűség vesztéssel... de persze ha akit helyettük megválasztanak igazából csak egy irányított ellenzék... túl sokat nem is számít majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6017840107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.05.25. 16:46:15

Igen, a demokraták zöld szárnya szíve szerint felszámolná a belső égésű motoros autókat, sőt a személyautókat úgy ahogy van. Az a egy probléma hogy ez egy gazdasági-társadalmi katasztrófát jelentene, mivel a USA-ban nincs európai értelemben vett tömegközlekedés, saját autó nélkül halott az ember, nagy távolságokra meg csak repülővel lehet eljutni.

GABOR2 2022.05.25. 16:53:08

@Madarász Henrik: Majd a sok csoró baloldali NPC majd néz majd maga elé amikor rájön, hogy amit akartak az azt jelenti, hogy nem fognak tudni utazgatni ahogy szeretnének, meg majd egy csomó minden másról is szépen lemondhatnak.

Neytiri1 2022.05.25. 17:40:09

"Vagyis tán Biden egy szigorúan titkos dolgot fecsegett tán ki."
Gondolod, hogy egy ilyen szenilis vén ember, aki össze-vissza fecseg és olyat, amit nem kéne, hagynák, hogy tegye, majd mindig utána magyarázkodnak?
Én nem igazán tudom elképzelni, hogy két-három "elszólás" után (amit nem kellett volna), hagyná a háttérhatalom, hogy magától beszélhessen csak úgy, mely után mindig diplomáciai gondok tömegét kéne megoldani.
Valami turpisságot érzek inkább. Mond valami nagy baromságot, aztán valami kisebb igaz lesz belőle, vagy a hülyesége elveszi a figyelmet másról, stb.
Addig is a botlásain, a körbeforgásain maga körül és kezet nyújtó keze a semminek, a lépcsőn elesésén elrágódik a világ, míg valami mást meg nem vesz észre.
Valahol olvastam, hogy igazából barack úrfi aki sokszor megjelenik mellette az, aki irányít, ez meg jó ott bohócnak.

GABOR2 2022.05.25. 18:12:39

@Neytiri1: Talán két okból hagyná:
1. Nem jellemző rájuk, hogy beismérjék tévedtek.
2. Biden maradjon csak a helyén, legyen majd ez az egész f@shalmaz az ő hibája.
3. Mostmár a nagyhatalmak eleve várják a helyesbítéseket.

Obama riktán mutatkozik mellette és állítólag ki nem állhatja...

Neytiri1 2022.05.25. 18:26:01

@GABOR2: www.youtube.com/watch?v=M1Ig8f1hB0s
Alelnökének választotta amikor ő volt az elnök. 2012-ben pedig ő is ajánlotta Obamát, de lehet, hogy elromlott a viszony, talán éppen azért, mert már akkor is voltak jelek, hogy nem lenne odavaló és ezt látta Obama és nem vállalja...?

Én azért furcsának tartom, hogy hagyják, hogy hülyeségeket csináljon és nem tesznek semmit, miközben csökken a népszerűsége is. Mégiscsak egy hatalmas ország első embere és nevetségessé teszi az országot.
Ha f@shalmazt az ő nyakára kenni akarnak, akkor meddig várnak? Mekkora halmaznak kell lennie?

GABOR2 2022.05.25. 18:52:41

@Neytiri1: @Neytiri1: Obama figyelmeztetett is, hogy ne becsüljük alá azt, hogy "Joe", hogyan tudja elcs@szni a dolgokat. Szóval nem volt róla nagy véleménnyel. Nem támogatta, hogy ő legyen az elnök. Meg persze vannak más dolgok is.

"Barack Obama once warned not to underestimate Joe Biden’s ‘ability to f**k things up’"

www.news.com.au/world/north-america/us-politics/barack-obama-once-warned-not-to-underestimate-joe-bidens-ability-to-fk-things-up/news-story/4d8e82a5d525486882e7805f69dfe5ff

Egyébként valószínű az volt az alapterv, hogy majd Kamala Harris átveszi tőle, de ő is szupernépszerűtlen és elég bénának tűnik... A saját csapata hagyja őt ott tömegesen.
süti beállítások módosítása