Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ha ez így lesz Matolcsy teljesen kicsinálja a gazdasági növekedést hamarosan

2022. január 15. - GABOR2

Matolcsyval és Vargával már jópár alkalommal foglalkoztam és hogy megértsd, hogy miért állítok bizonyos dolgokat vissza kéne olvasni.

A lényeg: Matolcsy és Varga háborúban áll és Matolcsy főleg rengeteget árt az országnak.

Most nem ismétlek, hanem mutatók nektek két cikket amik a héten jelentek meg. Nincsenek kapcsolatban egymással közvetlenül, csak éppen az egyikben elárulja Matolcsy, hogy mire készül a múltra tekintve... a másik meg pont egy teljesen más okból elemzi ugyanazt a múltat, de közben elárulja, hogy amire Matolcsy most készül... ki fogja csinálni a gazdasági növekedést.

Kezdjünk is bele:

"Matolcsy György azt elemezte, visszatérhetnek-e az 1970-es évek"

Az indok egyébként amit Matolcsy használ, hogy miért árt annyit a gazdaságnak az az infláció letörése. Most is erről lenne szó:

"Monetáris szigorítással lehet és kell is megfékezni az inflációt, ahogy azt már az 1970-es évek válságának végén is láttuk – véli a jegybankelnök, aki sok hasonlóságot lát az ötven évvel ezelőtti és a mostani helyzet között."

Szóval Matolcsy ezt az eszközt akarja használni és elárulja azt is, hogy ez szerinte milyen jövőhöz vezet majd:

"Az előttünk álló időben Matolcsy szerint tartós marad az infláció, emelkednek a kamatok, tartósan magasan alakulnak a költségvetési hiányok és az államadósságok, mérsékelt lesz a GDP-növekedés, romlik a beruházási környezet, veszélybe kerül a magas foglalkoztatottság és állandósulnak a társadalmi feszültségek."

Érdekes ugye, bár küzd majd az infláció ellen, de nem fog járni nagy sikerrel már előre elmondja, ami miatt még inkább olyan lépésket tesz ami bár nem használ az infláció ellen, de baromira rombolja a gazdaságot.

És lám milyen igaza van, nem lett jó most se az inflációs adat... tisztára mintha az egész egy félrekezelés lenne:

"Itt a bombameglepetés: nem enyhül az árrobbanás Magyarországon!"

"Decemberben 7,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon, ez megegyezett a novemberi szinttel – közölte a KSH péntek reggel. Vagyis a várakozásokkal ellentétben nem enyhült az inflációs nyomás az év végén, ami egyértelműen kellemetlen meglepetés. Így továbbra is tizennégyéves csúcson van az áremelkedés."

"A még rosszabb hír, hogy a szakemberek egyértelműen arra számítottak, hogy novemberben tetőzhetett az infláció, legfeljebb az év eleji átárazások hozhatnak kellemetlen meglepetést, ehhez képest

KELLEMETLEN MEGLEPETÉS, HOGY MÁR DECEMBERBEN SEM CSÖKKENT AZ ÁREMELKEDÉSI ÜTEM, ERRE A MEGKÉRDEZETT ELEMZŐK KÖZÜL SENKI NEM SZÁMÍTOTT."

A "kezelés" pedig a még több rombolás, még sokkal drágább hitelek, magasabb törlesztőrészletek:

"Most érdemes lecsapni ezekre a lakáshitelekre, mert még durvább kamatok jönnek"

Most pedig térjünk át a másik cikkre, ami elárulja nekünk, hogy mi várható majd Matolcsy György intézkedéseitől:

"Ha inflációnak tekintjük a greenflációt, annak nagyon komoly következményei lehetnek"

"Ha a hetvenes évekhez hasonlóan... a központi bank szándékosan előidézett recesszióval kívánja orvosolni, jó eséllyel sikerrel fog járni. A gazdaság leállítása, emberek milliónak munkanélkülivé válása kétségkívül meg fogja törni az árak emelkedését."

"De csak addig, amíg ki nem mászunk a felesleges recesszióból. Utána minden folytatódik tovább,"

"Ezek önmagukban is vállalati csődökhöz, emelkedő munkanélküliséghez, gazdasági stagnáláshoz vagy akár recesszióhoz vezettek volna, de ekkor lépett közbe a jegybank. A Fed a fogyasztói árindex durva emelkedését inflációnak értelmezve erőteljes monetáris szigorítással reagált, és az egyébként is óriás teher alatt lévő gazdaságot lényegében megfojtotta.

A FED VÉGÜLIS MEGÁLLÍTOTTA AZ ÁREMELKEDÉST - A GAZDASÁG FÖLDBE DÖNGÖLÉSÉVEL."

"Mit kellett volna tenni? A gazdaságot ért durva sokkra válaszul monetáris szigor helyett szelektív, célzott lazítás, a fogyasztói árindexhez kötött bérmegállapodások módosítása vagy felbontása, és az inflációs várakozások sokkal szakszerűbb és tudatosabb menedzselése lettek volna a helyes lépések."

Vagyis ez a másik cikk ami ugyanazt az időszakot elemzi elárulja... azok a lépések amiket akkor tett a jegybank és amiket most Matolcsy tervez megtenni... bár megállították az inflációt végül... csak éppen a gazdaságot is földbe döngölte... És Matolcsy ezt a módszert dícsőíti és bizony el is árulja, hogy baromira elcseszi ezzel az ország jövőjét.

Persze nálunk nem zöld átállás okoz inflációt, hanem hogy sok pénzt nyomtak rossz helyekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6316814200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása