Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft biztonsági csapata hozza a szokásos formáját, sőt

2022. január 15. - GABOR2

Ezek se ígértek olyat hogy jobb lesz majd... és nem is lett, sőt:

"Elront egy csomó dolgot a Windows-okban a kedden kiadott havi foltcsomagjuk"

"A Microsoft kedden kiadott szokásos havi foltcsomagja több mint száz hiba javítását tartalmazta - de a jelek szerint sajnos egy rakás újat is behozott azon rendszerek működésébe, amire feltelepítették. Redmond ugyanis már most, alig három nappal kiadását követően közel fél tucat problémát listáz a KB5009543 néven azonosított javításgyűjtemény támogatási oldalán, amikkel a felhasználók szemben találhatják magukat."

De azért... úgy tűnik a jó szándék azért megvolt, megvolt, mert... az egyik hiba megakadályozza a jövőbeli frissítéseket, ezzel végetvetve a jövőbeli felesleges szenvedéseknek.

"Ezek közül az egyik legsúlyosabbnak az a hiba tűnik, ami szerint "egyes eszközök nem tudnak új frissítéseket telepíteni" és helyette a "PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING" hibaüzenet jelenítik meg - hiszen ezeknél a működést a Microsoft nem is tudja helyreállítani majd egy később kiadásra kerülő, automatikusan települő folttal, hanem a felhasználók kénytelenek lesznek azt valamilyen módon maguk (kézzel) elhárítani, és csak ezt követően számíthatnak majd a további problémáik megoldására gépeiken."

Ha ezek után is jönnek majd frissítések hozzád... nem mondhatod, hogy te ezt nem akarod. Te... szereted, ha szivatnak. Tehát nincs kifogás a jövőben.

"lyen további probléma lehet pl. az is, hogy nem tudnak belépni a Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) vagy IP security Internet Key Exchange (IPSEC IKE) protokollakat alkalmazó VPN hálózatokra a keddi foltcsomag telepítését követően. "

Hát igen, valami köze van a securityhez... távoli asszociáció.

Egyébként meg ugye a vírus miatt fontos, hogy távolról lehessen dolgozni és a Microsoftnak fontos, hogy működjön a világ karanténok idején is:

"Ugyanakkor akik nem VPN-nel, hanem távoli asztallal (RDP) lépnek be munkahelyi vagy távoli gépeikre, szintén hibába futhatnak az új javítócsomag felrakása után. "

""A hitelesítő adatok nem működnek. [..] Sikertelen bejelentkezési kísérlet" hibaüzenettel honorálhatja ezen kísérletüket a keddi foltcsomagot is tartalmazó Windows."

"Végül pedig a javítások telepítését követően a tartományvezérlő (Domain Controller) kiszolgálók váratlan újraindulásokat szenvedhetnek el, a korábban ISO képfájlból felrakott Windows 10-ekről pedig kérdés nélkül eltűnhet az Edge böngésző korábbi verziója a keddi foltpakk felrakása után. Utóbbinál csak összetett, a böngészőt a telepítőkbe beintegráló "varázslással" lehet a problémát megoldani a Microsoft szerint, aminek módját a cég az említett tudásbázis cikkben írja le."

Ezek egyre sz@rabbak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4616814222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2022.01.15. 21:07:59

A Microsoft kijavítja a szöveget, ha nem vagy politikailag korrekt és megsérthetsz valakit... erre van erőforrás:

www.youtube.com/watch?v=JK1cmQ4DTYA

Madarász Henrik 2022.01.16. 00:07:53

Már vártam a diverz csapatról szóló híreket, tiszta kabaré :))

GABOR2 2022.01.16. 15:28:33

@Madarász Henrik: Rájuk lehet számítani, sőt tudnak ők még rosszabbak és rosszabak lenni.

Koenigsberger 2022.01.20. 16:16:17

Tragikomédia.
Lassan 30 éve ugyanazt a fost toldozgatják-foldozgatják ahelyett, hogy írnának egy mai követelményeknek megfelelő oprendszert.
Tudásbázis alapján hegesszen az ember otthon megoldást magának, mikor ők találták ki a központilag frissülő szarságokat, hogy ezt ne kelljen átélni. Mint mikor a win95 után kijött a win98, majd az ezredfordulóra próbáltak összetákolni valami értelmeset és kiadtak egy irgalmatlan hulladékot Millenium Edition néven, ami hosszútávon működésképtelen volt.

GABOR2 2022.01.20. 20:18:20

@Koenigsberger: És amíg az a fontos, hogy ki milyen kisebbséghez tartozik és nem a hozzáértés, addig remény sincs a javulásra.
süti beállítások módosítása