Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A fiatalok már az iskolában belekóstolhatnak a digitális ország szépségeibe ( feltört online napló )

2022. január 15. - GABOR2

Csak a szép és a jó a digitalizációval kapcsolatban, meg a szövegeket a fiatalokról, hogy ők értik az egészet...

Nos, úgy tűnik egyesek még annál is jobban értik az egészet, mint szeretnék...

Legalább a többi fiatal is hamar belekóstolhat a "digitális ország" nem annyira reklámozott oldalába... vagyis abba, hogy az egész sérülékeny, hogy az egészet szét lehet hackelni...

És pont ez történt:

"Feltörték egy pécsi iskola elektronikus naplóját, a rendőrség már nyomoz"

"[MTI] Rendőrségi nyomozás indult egy pécsi belvárosi iskola elektronikus naplójának feltörése miatt - erősítette meg a Pécsi Újság keddi értesülését a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-nek. A nyomozás információs rendszer vagy adat megsértése miatt folyik - közölték."

"A Pécsi Újság hírportál értesülése szerint egy ismeretlen elkövető több ezer érdemjegyet írt be az intézmény elektronikus naplójába. Az iskola erről levélben értesítette a szülőket. A híradás szerint az eset az elmúlt napokban történt; az intézmény vezetése azt követően tett feljelentést, hogy magától az elkövetőtől értesült a visszaélésről, miután ő utalást tett arra egy elektronikus levélben."

Akkor a tanárok is kaptak egy leckét a digitális világ... hát nem éppen szép oldaláról.

"A portál beszámolója szerint az intézményben hozzálátták a nem valós érdemjegyek kiszűréséhez. Az iskola elektronikus naplója sem a szülők, sem a diákok számára nem érhető el jelenleg. Az MTI értesülései szerint az eset a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumát érintette. "

Majd megbeszélik egymás között, ki hogyan emlékszik hanyast is kapott... Durva javulás várható az átlagban.

A fiatalság meg remélem az ilyen történetek miatt is képes lesz arra amire a jelenlegi vezetők között látszólag szinte senki: látni, hogy a digitalizáció nem csak jóval jár... fontos dolgokat nem kéne netrekötni. És majd az öregek fura gondolata lesz náluk, hogy azok mindig észnél akartak mindent digitalizálni, tekintet nélkül a veszélyre. Ez egy igazi előrelépés lenne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3716814214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása