Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Bemondták... a koronavírusnak hamarosan annyi... vagy mégsem?

2022. január 04. - GABOR2

Kezdjük valami pozitívval az évet.

Megint bemondták, hogy az omikron miatt vége lesz tán a koronavírus örületnek, de  a cím félrevezető, mert... "legyőzzük a koronavírust", pedig igazából az omikron oldja meg.


Ja és képzeljétek ezután olyan lesz az egész koronavírus cucc mint a... influenza.

"Rengetegen vártak erre a jóslatra: Rusvai Miklós szerint legyőzhetjük a koronavírust hónapokon belül"

"Rusvai Miklós szerint eltűnhetnek a Covid-hullámok 2022 második felétől."

"A virológus bizakodó az omikronnal kapcsolatban, amelyről megjegyezte, hogy ha ez a változat sokkal terjedőképesebb viszont kevésbé kórokozóképes, akkor ennek az évnek a végére talán a Covid megszűnik probléma lenni olyan értelemben, hogy nem fog hullámokban jelentkezni.

Ősszel és kora tavasszal a légzőszervi betegségek időszakában lesz ugyan egy halmozott fertőzés szám, de az influenza járványhoz hasonló fertőzéssé fog átalakulni a Covid - tette hozzá."

Mondjuk... eddig is az influenzához hasonló volt...

Aztán egy másik cikk is arról, hogy végre békén hagynak tán:

"Koronavírus: nem kell félévente újraoltani az egész világot"

"Nem kell és nem is lehetséges az egész világot félévente újraoltani a koronavírus ellen, a negyedik és az esetleges még további oltási dózisokat a legveszélyeztetettebb lakossági csoportoknak kell fenntartani - mondta kedden megjelent nyilatkozatában a brit kormány számára oltásügyi ajánlásokat kidolgozó független tanácsadó bizottság (JCVI) elnöke."

Tehát egyszercsak egy ponton ( mikor már elég milliárdokkal gazdagodtak a gyógyszercégek?! ) túl... bár ugyanúgy lesz koronavírusunk csak nem fogunk törődni vele.

De hogy ne tartson az öröm még egy napig se itt az új variáns:

"Új koronavírus-variáns jelent meg Franciaországban, az IHU erősebb elváltozásokat mutat az omikronnál"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr816803538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2022.01.04. 21:46:31

Szerintem ezek csak lelkesítő szövegek a tamáskodók számára. Fordítok: felveszed a negyediket, és utána bizisten békénhagyunk. Aki meg elhiszi, az tényleg ketyós, az tuti.

> Nem kell és nem is lehetséges az egész világot félévente újraoltani a koronavírus ellen
Az egész világot nyilván nem, csak a fejlett világot, ahogy eddig is.

GABOR2 2022.01.05. 20:21:43

@KalmanBlog: Egyszer viszont abba kell hagyni a bulit és ez most egy remek kiugró lenne nekik is. A vírus megszelidül... utólag is is hiába vizsgálod már, hisz más lett... pont olyan mint az influenza.

KalmanBlog 2022.01.05. 21:41:25

@GABOR2: Már miért kellene abbahagyni? Ha már ilyen jól megy, én a helyükben nem hagynám abba. Még az is lehet, hogy most már abbahagyni a veszélyesebb nekik.

GABOR2 2022.01.06. 22:05:59

@KalmanBlog: Hát az ész azt mondja: valamikor le kell már állni, de... aztán ránéznek a pénzhegyre amit csináltak és lehet azt gondolják... kéne mégegy és megjátszanak még egy variánst... viszont kockázatos, hisz már az oltottaknak is teli van a ...
süti beállítások módosítása