Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy Matolcsy-Varga csata végéhez közeledünk... de nincs minek örülnünk

2021. december 17. - GABOR2

Már most itt az elején elmondom... ha nem olvastad a Varga-Matolcsy korábbi cikkeimet, talán fogalmad sincs arról, hogy milyen személyességig menő sértődés van Matolcsyban Vargával szemben. A korábbi cikkeimbe raktam be idézeteket is amiben látszik, hogy Matolcsy nem bírta ki, hogy ne alázza Vargát.

Varga meg úgy tűnik, hogy nem akart konfliktust, de ha már van, most úgy van vele, hogy felveszi a kesztyűt és nem tesz semmit, hogy a konfliktus normálisan megoldódjon.

Matolcsy már jópárszor kifejetette, hogy mennyire rühelli, hogy míg őt a külföld és "neves közgazdászok csoportjai" nem dícsérik semmiért, Varga sorra zsákolta be őket... olyan dolgokért amit igazából, ő, Matolcsy tett, vagy ha nem is ő, neki még jobb megoldása lett volna.

Most egy olyan miatt szenved Matolcsy, hogy a Varga Misi egy újabb nagy dícséret előtt áll... több éves, éves GDP rekordunk lesz... persze igazából semmi különös nincs benne, mert igazából a tavalyi borzalmas bázis adat miatt lesz, de hónapok óta megy közöttük a csata, ami most az év végéhez közeledve véget ér majd...

Matolcsy sokat tett azért, hogy sz@rabb helyzettbe hozza az országot, de azért tán meglesz a rekord.

DE!

Mosthogy meglett a rekord, vajon Varga változtat-e?

Igen:

"Hatalmas fordulat: a nagy költekezés után korrigál a kormány"

Varga Mihály beírja a nevét a kb. senki által nem olvasott gazdaságtörténei történelembe... egy kis bejegyzéssel.

Aztán, hogy ez megvan, mostmár lehet visszafogni a költekezést.

És ez azért azt mutatja, hogy ez neki is mostmár személyes ügy volt, mert eddig ettől teljesen elzárkózott és eddig lehetett azt mondani, hogy biztos csak azért, mert választási év lesz és Orbán akarja így, de...

most, hogy megvan a rekord, de a választás még most is előttünk van, pont most akarja ő is behúzni a fékeket.

" Arra készül ugyanis a Pénzügyminisztérium, hogy a 2022-ben vállalt 5,9%-os GDP-arányos költségvetési hiánycélt 4,94%-ra faragja le. Ez alapvetően jelentős fordulat a fiskális politikában, ugyanakkor nem előzmények nélküli, hiszen az elmúlt egy hétben több jel is mutatkozott erre. Mindezektől függetlenül nem lesz könnyű dolga a kormánynak, hiszen a választások előtt hatalmas költekezés valósul meg, és arról még semmit sem tudunk, hogy a hiánylefaragást pontosan hogyan is valósítaná meg. Egyelőre csak egy határozott ígéretről van szó, ami fontos, épp egy választási évben."

Amúgy Orbánék ezt nagyon elcs@szték.

10 évig takarékoskodtak, aztán jött vírus és egy év alatt többet elpazaroltak, mint amit összetakarékoskodtak... ami nem volt kevés. És az a baj, hogy az tényleg pazarlás volt, mert én is itt a blogomban forrásokkal megjelölve írtam, hogy mikre ment a pénz... hát azokból kb. semmi sem volt gazdaságvédelem.

Iden meg már csinál a lakosságnak jó dolgokat is, de ez már nem tartalékból megy, hanem nől az egekbe a hiány és az infláció.

"Az egészségügy és az oktatás biztosan érezni fogja a csütörtökön bejelentett megszorítást"

Megint az egészségügy... nem az van, hogy járvány van és kéne a több pénz, meg van amúgy is néhány tanulság... pl. ha egy igazán durva járvány lenne, akkor a kapacitások semmire se lennének elegek... vagyis inkább több pénz kéne az egészségügybe?

"Egészen elképesztő magyar költségvetési deficitadat érkezett"

"Minden idők második legmagasabb, 1009 milliárd forintos havi költségvetési hiányadat jött össze idén novemberben. Ezzel november végéig már 3900 milliárd forint feletti deficit jött össze, ami az év közben megduplázott éves célt is közelíti már."

Ezt én is "megérzem":

"Pusztító árrobbanás zajlik: rengeteg magyar került bajba"

"Több mint egy évtizede nem látott áremelkedés sújtja Magyarországot, ami erodálja a keresetek vásárlóerejét is. Ma már érdemben csökken a legkevesebbet kereső magyarok bérének vásárlóereje, de nemcsak őket, hanem azokat is elérte az árrobbanás, akiknek 5%-nál kisebb mértékben nőtt idén a fizetése."

Matolcsy pedig nem segít, még tovább drágítja a hiteleket, pedig ez múltkor se ért semmit, sőt; és rádásul nagyokat ugrál az emelésnél.

Plusz nyilatkozgat, amiben megint persze Varga munkája a sz@r:

"Fékezett a gazdaság, Matolcsy György már ikerdeficittől tart"

Matolcsy már lehet az "erkölcsi" győzelemre hajt... amolyan, hogy látjátok rám kellett volna hallgatni díjra...észre kellett volna venni, hogy ő egy zseni... pedig igazából keményen benne van abban, hogy baj legyen.

"Bár papíron látványos növekedést mutat a magyar gazdaság, a harmadik negyedév markáns lassulásról árulkodik. Az ipar, az építőipar és a mezőgazdaság teljesítménye sem érte el a két évvel ezelőttit, a külkereskedelmi szaldó pedig egyre romlik."

Megy a Varga alázás és titokban örül, mert az a látványos lassulás neki köszönhető nem kis részt... de ezt kb. senki se tudja.

"Rég fordult elő olyasmi, hogy az Európai Bizottság és az OECD is gyorsabb tempót vár a magyar gazdaságtól, mint Varga Mihály. "

"Viszont a lassulás is markáns: miközben az euróövezeti GDP a második negyedévhez viszonyítva 2,2 százalékkal nőtt, a magyar már csupán 0,7 százalékkal."

Most büszke lehet magára Matolcsy...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2016786710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása