Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Vöröskereszt akar digitalizálni?

2021. december 17. - GABOR2

Óké, vannak dolgok az életben amit egyszerűen nem lehet megérteni.

Például miért van az, hogy a Vöröskereszt akar digitalizáni?

"Digitális Felzárkóztatási Alapot indít a Magyar Vöröskereszt és a Telenor"

"A távközlési vállalat bejelentette, hogy a járványhelyzetre való tekintettel idén nem szervez karácsonyi ünnepséget a Telenor, és az erre szánt összeget jó ügyre fordítja."

Ennek érdekében a Magyar Vöröskereszttel közösen 50 millió forintos kezdő összeggel elindítja a Digitális Felzárkóztatási Alapot."

Hmmm... oké, na állj... 50 milliós volt a vállalati buli kasszája? Na már egyre jobban várom a sajátunkat ami nem marad el... és nem kell hozzá oltás, hogy elmehessek rá.

Szóval visszatérve a Telenorhoz... spóroltak az egyszerű munkavállalókon, hogy legalább egy évben egyszer egy jót és finomat...

És miért? "Jó ügyért", azért, hogy olyanok is ügyfeleik legyenek ezután, akik a készüléket nem, csak a havi számlákat fogják tudni fizetni?

"Vállalatok és magánszemélyek csatlakozását is várják az alaphoz, ahol a kor elvárásainak megfelelő eszközökre – mobiltelefon, tablet, laptop – és szoftverekre lehet pályázni."

"A pénzügyi alap kapcsolattartásra, tanulásra, internetezésre alkalmas eszközök – például mobiltelefon, tablet, laptop – vagy szoftverek vásárlását támogatja. A pályázat egészségügyi, szociális és gyermekvédelmi, valamint gyermekjóléti intézmények (kórházak, idősotthonok, családok átmeneti otthona, valamint gyermekotthonok), illetve szociálisan rászoruló személyek (elsősorban tanulók, idősek, nagycsaládosok, gondozásra szorulók, egyszülős családok gyermekei, valamint a szociális- és gyermekvédelmi/jóléti ellátórendszer ügyfelei) számára szól. Az alap folyamatosan nyitott, a beérkezett pályázatokat havonta bírálják el."

Igen... a szegények híresen jó pályázatírok.

"A Telenor és a Magyar Vöröskereszt együttműködése hosszú időre nyúlik vissza: 2013 óta dolgoznak közösen azon, hogy a mobilinternetet és a digitális megoldásokat a legnagyobb itthoni humanitárius szervezet munkájába integrálják, 2014-ben pedig stratégiai megállapodást kötöttek, amelyben a telekommunikációs vállalat támogatóként tett vállalásokat a Vöröskereszt katasztrófa-készenléti és válaszadási munkájának támogatására. Mindezeken túl a Telenor a Vöröskereszt munkáját támogató több közös fejlesztésben is részt vállal."

Oké akkor talán arról van szó, hogy a Vöröskereszt adja az infókat ki szorul rá... de közben meg írjon pályázatot, nem adják csak úgy oda. De szegényeket találni, nem kell Vöröskereszt akkor se... meg talán a szegények is maguk inkább talán kaját kérnének mondjuk... nem valamit ami ezután termeli a havi számlákat.

Meg ez belefér ebbe?: "A Mozgalom független. A nemzeti társaságok, miközben kormányaik segítői a humanitárius munkában és alá vannak vetve országaik törvényeinek, mindig őrizzék meg önállóságukat, hogy mindenkor a Mozgalom alapelveinek megfelelően cselekedhessenek."

Állítólag a Vöröskereszt rangsorol, hogy ki van súlyosabb helyzetben és azokat segítik... olyan jól állunk, hogy laptopokat kell osztogatni étel helyett?

Független-e az, aki összefog egy céggel, hogy olyan termékeket osszon másoknak, amik majd annak a cégnek profitot termelnek?

A világ olykor fura...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8716786772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása