Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Sok sz@rság volt most is a koronavírus körül

2021. december 03. - GABOR2

Sajna az az elképzelésem, hogy az új munkahelyem majd laza lesz úgy tűnik nem igazán válik valóra... Inkább a nyakamba varnak több teljesen különbőző projektet egyszerre...

Na mindegy, most jött el az idő, hogy nemet mondjak a munkahelyi sz@rságokra... hogy a koronavírusos sz@rságokkal foglalkozzak... meg van itt mára még egyéb bullshit is.

Mivel sok mindent kéne tárgyalni... inkább megpróbálok csak a lényegesebb dolgokkal foglalkozni... a sajtó figyelésem most amúgy se volt túl erős, de ennek ellenére, hegyekben vannak a cikkek amikről írnék.

Kezdjük is el... de mivel?

Mondjuk azzal, hogy Orbán bevallotta, hogy megint hazudtak és úgyis be leszünk oltva, nem számít mi van. Ha nem teszed... halott vagy. Komolyan.

És itt érkeztünk el egy újabb problémához, amiből hárommal is szembetalálkoztam nemrég. Ez pedig az, hogy a sajtó hamisan idéz, nem azt mondják, amit valójában mond egy illető.

Például, én először olvastam valahol, hogy Orbán azt mondja, hogy hamarosan vagy be leszünk oltva, vagy halottak vagyunk.

Aztán gondoltam, hogy ekkora ök@rséget nem mondhatott és néztem másik cikket, amiben már nem így szerepelt a dolog.

Az Origo szerint ez mondta:

"és az oltáselleneseknek is rá kell döbbenniük, hogy vagy beoltatják magukat, vagy belehalhatnak a fertőzésbe."

https://www.origo.hu/itthon/20211119-orban-viktor-radiointerju-osszefoglalo.html

Szóval gondoltam, hogy jóval van, nem mondott ekkora h@lyeséget, nem belehalunk, hanem csak belehalhatunk... van rá esély.

De aztán nem hagytam ennyibe a dolgot, az esti Kossouth Rádióban meghallgattam magát Orbánt és... az Origo úgy tűnik hamisan idézhetett, mert valóban Orbán szerint vagy beoltatjuk magunkat, vagy meghalunk.

"Orbán Viktor: nem fogjuk tudni elkerülni, hogy mindenki beoltassa magát"

"az oltáselleneseket se szoktam ekézni, mindenkinek jogában áll a saját szabadsága jegyében dönteni a saját életéről, de nem fogjuk tudni elkerülni, hogy mindenki beoltassa magát. Rá fognak jönni, hogy ha nem oltatják be magukat, akkor meghalnak."

Max. akkor ha ők ölnek meg minket.

Még amitől hányok, hogy az ment, hogy pl. a rádióban is megszólalt egy orvos, aki elmondta, hogy el se tudja képzelni, hogy hogyan gondolhat olyat valaki, hogy nem oltatja be magát és hogy sok kollegája se oltatja magát és még sokszor elhangzott, hogy "nem értik, hogy miért nem oltatják be magukat egyesek"...

De persze... a világért se kérdeznének meg egy értelmes embert róla, pl. azokat a bizonyos képzett kollegákat; nem, a mainstreamben csak egy vélemény lehet.

Szóval amellett, hogy nem értik, ott vannak a hamis érvek és a másik, hogy az "oltáselleneseket" őrülteknek, vagy vallási fanatikusoknak állítják be.

Pl. Orbán ilyet mondott:

"Orbán azt mondta, ő sem hisz „nyakló nélkül, mindig, minden tekintetben a tudománynak, mert idő kell, hogy egy-egy tudományos állítás bebizonyosodjon”, a tudomány nem „az Isten, akiben feltétel nélkül meg lehet bízni”, "

Aztán itt volt ez is:

"Rusvai Miklós oltásellenes tévhitet támogat, hogy több oltott legyen Magyarországon"

"Egy, az oltásellenesek körében terjedő tévhit szerint ha az oltás helyére a vakcina beadását követően 10–12 órán belül egy félbevágott krumplit tesz az ember és rajta hagyja 15–20 percig, akkor az kiszívja a szervezetből a vakcina hatóanyagát."

És olyan cikket is láttam, hogy miszerint az oltásellenesek diktatúrája létezik... Az ilyenre először rákattintok, aztán sohatöbbé hasonlóra és még amúgy is csökkenni fog általában a médiafogyasztásom.

És ez rávilágít valamire: A kommunizmus végével nem lett vége az elnyomásnak... simán itthon is meg más országokban is a lakosság kb. felének nem adnak szót és valami őrültnek próbálják beállítani őket.

Pedig igazából a statisztikákból látszik, hogy ez a vírus egyáltalán nem olyan veszélyes, hogy ezek a durva intézkedések indokoltak legyenek és éppenséggel a tudományos világ mondta ezelőtt minden más oltóanyagnál, hogy sok éven át kell tesztelni mielőtt beadhatják... De ez totál el van most felejtve.

Sőt, hogy "fokozzam a jókedvet", az Alkotmánybíróság szerint ókék ezek az intézkedések:

"Kötelező oltás: az Alkotmánybíróság lesöpörte az asztalról a beadványokat"

"Az Alkotmánybírósághoz a COVID-19 elleni védőoltás egészségügyi dolgozók számára való kötelezővé tétele miatt nagyszámú (közel 300), különböző indítványminták alapján előkészített, de lényegében azonos szövegű alkotmányjogi panasz érkezett. Az Alkotmánybíróság úgy ítélte meg, hogy az előírt alapjogi korlátozás szükséges és arányos, ezért a kormányrendeletek támadott rendelkezései alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló indítványokat elutasította."

Persze egy kicsit kevésbe halálos vírusokat meg mindig lesz@rtuk, de itt teljesen óké mindez...

Szóval látod ezt a sok sz@rt az újságokban és akkor úgy vagy vele gondolom mint én... nem igazán akarod olvasni... halál unalmas vagy bosszantó. És meg is van az eredmény:

"Bezuhant az olvasottság, Rogán seperc alatt lefejezte a kormánysajtó vezetését"

"Váratlanul lefejezték a kormánypárti médiabirodalom központi vállalatának vezetését az elmúlt héten"

Nagy sz@r a média és olyanokban is csalódtam akiket eddig a legnormálisabbaknak tartottam.

Az egész média gépezet arra épül, hogy minden nap, minden egyes híradásnál elmondják ugyanazt... merthogy van az az elmélet, hogy ha ezerszer ismételsz egy üzenetet akkor valahogy az emberek ellenállása csődött mond.

Nálam nem működik... illetve az elmúlt időszakban sokkal kevesebb médiát is fogyasztok.

De volt ez az első oltási hét és azért néhány embert meggyőztek. 60.000 első oltott. 

Az érdekes volt, hogy talán a második nap azt mondta a rádióban egy valami főorvos, hogy az oltási hét kudarc, de aztán meg nagy siker lett...

Siker olyan szempontból, hogy sokan felvették a harmadikat, nagyon kevesen az elsőt, de azért mégis... amiről viszont nem nagyon beszéltek, hogy a legkevesebben a másodikat vették fel 29 ezren... vagyis akik egyet kipróbáltak és nem kérnek többet.

Aztán egy kis személyes történet... az egyik családtagom mikor hallott az új szupervariánsról rögtön jött, hogy ilyeszgessen vele, de viszonylag nyugodt hangvételű volt a dolog.

Aztán másnap korán felhív, valami semleges dologgal amivel, amúgy sohase hívna, aztán rátért a lényegre... megvan az első rokon aki koronavírusban halt meg állítólag.

Viszonylag új rokon, nem vérrokon és annyit tudok róla, hogy kb. 40 éves volt... semmi mást.

Ezen apropón újra előjött a szupervariáns téma mire mondtam, hogy a nagy pánikolás után elárulták, hogy aki elkapta annak semmi baja, olyan mintha kicsit megfázott volna. Mire mondta, hogy igen, de azt olvasta, hogy pl. Izraelben valaki megfertőződött három oltás után is... mire mondom, hogy te figyelj... az összes koronavírus fajtát elkaphatod és tovább is adhatod, azt oltás nem véd meg az elkapástól, max. a tüneteket enyhíti... Amire elkezd idegesen félrebeszélni, ez az amúgy logikusan gondolkozni képes illető, mire nyugodtan mondom, hogy óké, ezeknek amiket itt mondasz semmi köze a tényhez, amit mondtam, hogy az oltás ellenére minden koronavírus fajta megfertőzhet, az oltás csak a tüneteket enyhíti... Mire mérgesen válasznak megkaptam, hogy igen, megakadályozza, hogy meghalj és el is értünk a holtponthoz.

Amúgy ellensúlyoznak mondom, hogy volt egy sokkal közelebbi, szintén negyvenes rokonom, aki szintén nem oltatta magát és enyhe tünetekkel, karanténban, simán átesett az egészen... Nincs semmi baja.

Csak meg ne tudja ezt a halálesetett a szélesebb rokonság... új erőre fog kapni a b@sztatásom. Egy valakinek én meséltem el, ő is rákezdett és hozott példákat és amikor rákérdeztem arra, hogy mi van azzal a távoli, de hozzá közelebbi illetővel, aki totál kikészült az első oltástól és úgy is maradt sok ideig... Nos... először úgy csinált mintha ezt meg se hallotta volna, mikor még egyszer rákérdeztem, meg azt mondta nem tudja... és belátta, hogy az ő érvei nem ütik az enyéimet, úgyhogy vége lett, de tuti csak ideiglenesen.

Amúgy van egy híres koronavírus halott is... érdekes, hogy lehozzák, hogy meghalt, de azt nem, hogy be volt-e oltva, ami elég beszédes... de az a helyezett, hogy tudjuk is, hogy be volt oltva, hisz másképp nem dolgozhatott volna... De a haláláról szóló hírben, sehol se láttam a vakcina csődjéről szót... egy szó se volt róla.

"Koronavírusban halt meg az év veszprémi mentősének választott Wlassics Katalin"

A harmadik fajta dolog amitől hányok meg persze az, hogy jönnek, az "Úgy tűnik elengedhetetlen lesz a kötelező oltás" cikkek.

Egy német miniszter mérsékeltebb volt Orbánnál, ő nem tagadja az ember természetes immunrendszerét:

"Német miniszter a koronavírusról: "Tél végére mindenki vagy oltott, vagy gyógyult, vagy halott lesz""

Nekem meg van olyan érzésem, hogy a b@sztatásnak akkor se lesz vége.

Egy kis súlyos megalománia:

"Európai Bizottság: Az eddigi fellépés nem elég - be kell oltani az egész világot!"

Ha az egész világ mínusz egy ember van beoltva, akkor az olyan mintha senki se lenne beoltva:

"Az Európai Unió éllovasa a koronavírus-járvány elleni globális fellépésnek, azonban mindez nem elegendő a járvány feletti teljes győzelemhez, ha nem sikerül beoltani az egész világot - jelentette ki az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztos Strasbourgban szerdán."

Nem azé, de az ilyen kijelentések egyre hitelesebbé teszik nekem azt, hogy valami nagyon nincs rendben ezzel az oltással. Ha csak Orbánék nyomatnák nem normálisan, azt gondolnám, hogy el akarja kerülni a vizsgálatot amiért 300%-kal többet rendelt, de ez az őrület megy az egész világon.

"Bevezetné a kötelező oltást az új német kancellár"

Apropó.... a mai napig nem tudok róla, hogy a mi képviselőinknek is végül kötelezővé tették volna az oltást... ők nálunk is kivételek... pedig naponta elmondják, hogy oltassuk magunkat.

"Ideje elgondolkodni az oltás kötelezővé tételén az Európai Bizottság elnöke szerint"

Ez a kedvencem... elmondja, hogy igazából az adott ország jogköre ezt elrendelni, de... legyen már az, hogy az egész EU egységesen lép. Ami aligha jelenti majd azt, hogy egységesen sehol se lesz kötelező az oltás.

Aztán... cikkek az egyre jobban előjövő mellékhatásokról:

"A Moderna jobban véd, mint a Pfizer, de nagyobb vele a szívizomgyulladás kockázata"

"Felfüggesztik a Janssen használatát Szlovéniában, mert összefüggött az oltás egy halálesettel"

"A Janssen oltásának lehet egy nagyon ritka, új mellékhatása"

Aztán a kormány továbbra is titkolja a hazai adatokat, de szerintem ez elég beszédes lehet:

"Nem rendelt több keleti vakcinát a kormány"

Egyébként meg volt egy ilyen is... mást mondanak mint amit maguknak megtesznek:

"Koronavírus vakcina: Merkely Béla szembement saját korábbi javaslatával"

Aztán itt a vége felé... most se volt hiány cikkből ami felhívta a figyelmet arra, hogy ami a statisztikát közölnek velünk az nagyon nem oké:

"Koronavírus: valami nagyon nem stimmel a mai lélegeztetőgépes adatokkal"

"Újabb magyar koronavírusos adat vált teljesen használhatatlanná"

" Ezen a héten újabb koronavírusos adat vált értelmetlenné, mégpedig a kormány jóvoltából. A baj az, hogy a lélegeztetettek száma egy nagyon fontos mutatószám a kórházak és az intenzívek terhelése szempontjából. A közvélemény mostantól semmit sem tud majd a kórházi leterheltségről."

"Összességében ezzel a változással teljesen inkonzisztenssé vált a lélegeztetettek idősora, és még kevesebbet tudunk az intenzív osztályok terheléséről. Az a legnagyobb gond, hogy a mostani lélegeztetett számok nem összevethetőek a korábban, módszertanváltás előtt közölt számokkal. Így egyáltalán nem tudjuk megítélni, hogy az aktuális lélegeztetett számok mennyire súlyosak a korábbi időszakkal összevetve. "

"Valójában mindegy nekik, elhisszük-e a számaikat"

"Innen aggasztó következtetésre juthatunk: több mint másfél évig a központban sem tudták pontosan, hány fertőzött szorul lélegeztetésre."

"Minden elvész a homályban"

Még egy statisztika amit viszont nem a magyar kormány közölt:

"Magyarország az első a Covid-halálozásban"

Picit Bidenről is... a népszerűsége zuhan tovább ahogy erőlteti a koronavírussal kapcsolatos diktatórikus intézkedéseit... igazából már totális vereséggel néznek tán szembe a Demokraták:

"Itt az ideje, hogy sokkot kapjanak a demokraták? – Viharos időszak vár Biden elnökségére"

"Joe Biden és a demokraták népszerűsége szabadesésben van, ezért egyre többen kongatják a vészharangot a párt közelében, hogy nemcsak a 2022-ben esedékes félidős választásokat veszíthetik el, hanem a 2024-es elnökválasztást is. "

HA ÍGY FOLYTATÓDIK BIDEN ÉS A DEMOKRATA PÁRT NÉPSZERŰSÉGVESZTÉSE, NEMCSAK 2022. NOVEMBER 2-ÁN VESZÍTHETIK EL SZŰK TÖBBSÉGÜKET A KONGRESSZUS KÉT HÁZÁBAN, DE A 2024-ES ELNÖKVÁLASZTÁS IS KOMOLY VESZÉLYBE KERÜLHET.

Nekem meg van egy olyan érzésem, hogy amikor a kormánypárti média olvasottsága bezuhan... magának a pártnak a népszerűsége is igazából bezuhan... dehát az oltás fontosabb nekik valamiért.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3616772806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása