Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft nagyon diverz csapatának újabb mélypontja...

2021. december 03. - GABOR2

Szóval nem értem... mikor kéne hogy eljöjjön az a pont, hogy belássák... nagyon diverzek lettek, de... egyre csak sz@rabb munkát végeznek? Hány pofára esés kell még? Talán ideje lenne nem a bőrszínt nézni, hanem hogy ki ért a dologhoz?

A mostani első történet elég egyedi...

A Microsoft nagyon diverz foltozó csapata kiadott egy javítás csomagot... amibe belehazudták, hogy kijavítottak egy bizonyos lyukat, de nem és... viszont elárulták, hogy hogyan lehet kihasználni a hibát ártalmas célra... Igen... erre nincsenek már szavak.

"Tárt kapuk fogadják a hackereket, veszélyben a Windowst futtató gépek"

Ja és nem az van ám, jaj elfejetettük betenni a frissítések köze, de kész van... nem.

"Sürgősen frissíteni kell a rendszereket, a Microsoft egyelőre nem tudott megnyugtatóan befoltozni egy széles körben ismert biztonsági rést."

Szóval az, hogy frissítem a rendszert nem oldja meg a problémát, de azért sűrgősen frissítsem a rendszert... Remek írás.

"minden eddiginél fontosabb lehet, hogy a Windowst használók körültekintőek legyenek. A Microsoft megerősítette, hogy az operációs rendszerben egy olyan súlyos biztonsági rést találtak, amit a redmondi cég még nem foltozott be, így a hackerek könnyű szerrel kihasználhatják azt – írja a Forbes nyomán a hvg.hu."

"A legnagyobb probléma jelen esetben az, hogy a hiba már jó ideje ismert, vagyis a kiberbűnözők is tisztában vannak a létezésével."

"Ennek oka, hogy a Microsoft tévesen azt hitte, hogy sikerült befoltoznia az eredetileg augusztusban megtalált biztonsági rést. Erről októberben be is számolt a vállalat, csakhogy kiderült: a javítás hibás volt, amit a redmondi cég is elismert, ezzel pedig még inkább a hibára irányította a figyelmet. A Microsoft ugyan megígérte, hogy megteszi a szükséges lépéseket, ám ez még most, két héttel az eset után sem történt meg, így egyelőre nincs hivatalosan kiadott javítás."

Aha... augusztusi folt és most derült ki... aha.

Nem bírtak várni a diverz csapatra:

"Az 0patch nevű kiberbiztonsági cég látva a Microsoft tétlenkedését úgy döntött, hogy elkészít egy javítást, amit a felhasználók saját kezűleg tudnak feltelepíteni a számítógépükre."

Más:

"Minden Windows-verzió veszélyben van egy hiba miatt, amit a Microsoft még mindig nem javított"

Minek sietni... sietni olyan "fehér dolog".

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr516772988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2021.12.03. 21:17:42

Amúgy vicces, de tényleg igaz a dolog, a fehérekre és a sárgákra jellemző hogy igyekeznek a problémákat gyorsan megoldani, az átlag színes népeknél a ráérős ügyintézés a jellemző.

pobeda 2021.12.07. 17:31:33

@Madarász Henrik: A Microsoft vezetője Satya Nadella( indiai)

Madarász Henrik 2021.12.07. 20:01:39

@pobeda: Én az átlagos afrikai, ázsiai és dél-amerikai ügyintézésre gondoltam, ami nem a gyorsaságáról ismert, ezért is virágzik az ilyen országokban a korrupció. Persze vannak kivételek, mint Kelet-Ázsia.
süti beállítások módosítása