Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Na kiknek nem kötelező az oltás nálunk se? + érdekes koronavírus adatok

2021. november 12. - GABOR2

Kíváncsi voltam, hogy vajon nálunk hogy is lesz a politikusok oltása, mert a többi helyen ahol durván kötelezővé tették az oltást valahogy volt egy fontos kivételes csoport a kötelező oltás alól: maga a politikai elit. Így van ez Ausztráliában és az USA-ban is.

Most nálunk megjelent egy hír először, hogy kötelező lesz az oltás a Parlamentben is és bizony ezen első hírek kifejezetten azt híresztelték, hogy a képviselőknek is; lehet sokan csak ezt a verziót ismerik és talán nem is volt véletlen ez a dolog...

De aztán kijött egy közlemény, hogy ja... bár a Parlamentben amúgy mindenkinek be kell oltatnia magát... óóó, de a tisztelt képviselők kivételek lesznek.

"Ugyan kötelező lesz az Országgyűlésben az oltás, ez a képviselőkre nem vonatkozik"

"Csak az Országgyűlés Hivatalának alkalmazottjaira vonatkozik az oltási kötelezettség a Parlamentben."

"Az Országgyűlésben dolgozók számára kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás – terjedt el a hír szerda délután. Néhány órával később Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója közleményt adott ki arról: a képviselőkre nem vonatkozik a szabály."

"A hivatal csak a saját munkavállalók, valamint az általa foglalkoztatott köztisztviselők számára teheti kötelezővé az oltást, a képviselők nem az Országgyűlési Hivatal alkalmazottjai, így őket nem is kötelezhetnék erre – magyarázta."

Ó, de kár, pedig amúgy úgy megtennék... Valahol máshol írták, hogy lehet nekik is kötelező az oltás, csak az ő esetükben külön jogszabályt kell hozni rá. Oké... nem siettem túlságosan a cikkel, vártam, hogy akkor talán ezen bizonyos jogszabály megjelenik... de úgy találtam, hogy még a mai nappal sincs erről szó.

"Arról nincs hivatalos adat, hogy a képviselők közül hányan kérték már az oltást."

Pedig érdekes adat lenne... meg az is, hogy az újságírók akik annyi embert félrevezetnek, vajon magukat oltatják-e.

Szóval a politikai elit annyira nem akarja az oltásokat, hogy még azt se kockáztatják meg, hogy kamuoltást adjanak be maguknak... beléjük csak ne injekciózzanak semmit.

Visszatérve... a mai napig csak annyi van, hogy egy független képviselő követeli, hogy nekik is legyen kötelező az  oltás, de amúgy semmi... pedig már alkottak ennél gyorsabban is törvényeket.

"PV: az országgyűlési képviselők oltása is legyen kötelező!"

Aztán... ugye eggyel ezelőtt írtam, hogy az egyik orvos azt nyilatkozta, hogy igazából csak úgy mondják a hírdetésekben az adatokat, de nem tudják, hogy igazak-e... pl. hogy a beoltottak csak egy százaléka fertőződik meg. Most kijött egy adat...:

"Kiderült, hány magyar oltott fertőződött meg koronavírussal"

"A számokból kiderül: nagyjából fele oltott azoknak, akik megfertőződtek."

A látszólag cudar adatok arra nem adnak választ, hogy mennyi a súlyos fertőzött az oltottak közül.

Szóval nem egy százalék... hanem 50%. Upsz.

Aztán nézzük még, hogy milyen problémák merültek fel csak ebben az egy-két napban a kommunikációban...

"Elárulta a professzor, mi a legnagyobb baj a fel nem vett oltásokkal"

"Ha valami csoda folytán az oltatlanok még ma felvennék a koronavírus elleni vakcinát, akkor is 3-5 hétig tartana a védettségük kialakulása."

Micsoda... 3-5 héttel oltás után... de... eddig nem mindig két hétről volt szó? Furcsa.

Aztán...

"Müller Cecília a harmadik oltás fontosságára figyelmeztetett Brüsszelben"

Mondott egy ilyet is Müller Cecília:

"ENNÉL A VÍRUSNÁL NEM ZÁRHATÓ KI ANNAK AZ ESÉLYE SEM, HOGY BIZONYOS IDEIG AKÁR FÉL ÉVENTE ISMÉTLŐ OLTÁSRA LEHET SZÜKSÉG - EMELTE KI."

De most nem ez a lényeg, hanem sokkal inkább ez:

"Müller Cecília elmondta, hogy az eddigi tapasztalok szerint a koronavírus elleni második oltás beadását követően mintegy fél évvel az ellenanyag csökkeni kezd a szervezetben."

Szóval azt mondja, hogy fél évvel oltás után csökkenni kezd... Nos, valóban a napokban Magyarországra is eljutott a híre hogy zuhan a vakcinák hatékonysága... amit fél évig vizsgáltak, de... nem fél év múlva zuhan a hatékonyságuk, hanem 11 nap múlva és fél év múlva lesznek kb. olyanok, hogy semmit se érnek, mert mondjuk elérik a 11%-ot. "Kicsit" más, "kicsit" más... Dehát mi ilyen tájékoztatásokat kapunk. Igazából fél év múlva nem elkezd csökkeni hatékonyság, hanem kb. zéró lesz.

Aztán... most hogy sok százmillió ember be van oltva, beszéljünk kicsit arról, hogy azért talán nem olyan biztonságosak ezek a vakcinák:

"A Moderna jobban véd, mint a Pfizer, de nagyobb vele a szívizomgyulladás kockázata"

Igazából a gyerekeknek kb. semmi bajuk se lehet ettől a vírustól és igazából még annyira se mint írják, mert a meglevő statisztikák is kamuk, amik azt mutatják, hogy milyen gyenge ez a vírus igazából... mert amúgy még annál is gyengébb.

Most itt van egy friss eset, hogy egy ember akivel egy golyó végzett, a hivatalos statisztikák szerint a koronavírus áldozata... ez a szabály, így kell elkönyvelni, ugyanis pozitív volt a tesztje:

https://www.youtube.com/watch?v=il8TbwGCQNE

"New Zealand man who died of gunshot wound to be recorded as COVID-19 death: Report"

És ez így megy már a kezdetek óta. Ez a WHO definiciója és előírása rá, mi számít koronavírus halálnak.

"The clinical criteria will continue to be guided by [World Health Organization] definition, which is basically to report any death where the person had an acute COVID-19 infection regardless of what the cause of death might be,"

Hogy valami pozitívval zárjam a cikket:

"Kormányinfó: nem lesz általános kötelező oltás"

Persze lehet ez is csak egy újabb ígéret ami meg lesz szegve. Nagyobb erők akarják ezt az oltást, mint a mi kormányunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr816753674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2021.11.12. 16:12:57

Képviselőknek nem kötelező az oltás: ez mondjuk egész normális dolog, gondold el, ha beszavaznánk a Gődényt, akkor azzal kellene kezdenie, hogy beoltja magát, különben nem képviselhet minket. Márpedig az oltáselleneseknek is kell képviselet, erről szólna a demokrácia.

Érdekes aspektusa az orvosok kötelező oltásának, hogy ezzel a normálisabb orvosok maradéka fog kiszorulni a piacról. Mondjuk egy normális tizenéves diák miért döntene úgy, hogy orvos akar lenni? Mikor azzal kezdődik, hogy az állam rabszolgájának alá kell írni, aztán pedig nyilván oltogatni fogják élete végéig egyéb szarokkal is, nem csak éppen ezzel. Marhára megéri.

Ja, és jattot pedig már életveszélyes elfogadni, tehát mindezt az állami appanázsért. Nóóoormális?

> "Kormányinfó: nem lesz általános kötelező oltás"
Nyilván azért mondják, hogy megszellőztessék a tervüket, illetve mérjék a userek reakcióját a gondolatra.

KalmanBlog 2021.11.12. 16:16:35

Azon gondolkodtál már, hogy Gulyás Gergely lassan két hete koronás, nincs róla semmi hír? Ráadásul a booster után nem sokkal, ha jól hallottam. Hmmm.

GABOR2 2021.11.12. 16:38:53

@KalmanBlog: Ő jelentette be a benzin árának felsőhatáros meghúzását

GABOR2 2021.11.12. 16:44:18

@KalmanBlog: Ha ez egy népességfelszámolási program az elit részéről akkor remek rendszer. Elsőre az egészségügyisek hulljanak el, az agyak akik talán kitalálhatnának valami ellenszert, vagy csökkenthetnék a halálozást. Aztán úgy általában a sokaság, köztük rendőrök, katonák... akik a lakosságot védenék, de persze a korraboráns elit... ők megmaradnak. Akár megcsinálják akár nem... az látszik, hogy meg tudták volna csinálni nagyjából. Le lehet ezzel a módszerrel vinni a népességszámot, az emberek sokasága beoltatja magát valamivel amiről nem tud semmit. A másik kb. felével kell valamit kezdeniük, hogy elkerüljék a bosszút.

GABOR2 2021.11.12. 16:58:53

Máris itt egy újabb oltásmeglepi:ú

" A lényeges mondanivaló, hogy minden vakcina működik, meglepetés volt ugyanakkor, hogy az AstraZeneca második oltása egyenesen csökkentette az antitest választ, ezért azt nem adnák be második oltásnak."

www.portfolio.hu/gazdasag/20211112/kasler-miklos-bemutatta-a-magyar-vakcinakutatast-meglepo-dolog-derult-ki-az-astrazenecarol-510486

lomposfarkas 2021.11.14. 12:52:42

Itt az állami vállalatnál épp várjuk, hogy megszüljék a direktívát, hogy kell-e lövetni. Megjegyzem, a nyáron egy szegedi doktortól kérdeztem az oltásról, később itt a helyi kardiológustól is, hogy van-e fenntartása valamelyik gyártmánnyal szemben. Mindketten ugyanazt mondták: a kínainak a legkevesebb a káros mellékhatása. És az mostanra már kb. látszik, hogy a többi gyártmánynak tulajdonított jobb hatásfok is egy humbug.

GABOR2 2021.11.14. 23:53:17

@lomposfarkas: Sőt a legújabb az tán, hogy a hagyományos módszerrel készült vakcina jóval tovább marad hatásos. / Azt hittem, hogy az állami beoltási dolog elég világos, hogy kinek kell kinek nem.
süti beállítások módosítása