Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kötelező oltás vagy éhhalál- A Fidesz most vesztett el örökre...

2021. október 28. - GABOR2

Jön a kötelező oltás.

"Gulyás: November elsejétől a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz a maszkviselés"

  • A cégek és vállalkozások jogot kapnak arra, hogy előírják a védőoltást a dolgozók számára,

Nem tartom elfogadhatónak, hogy előírjanak nekem egy oltást, ami nincs normálisan, hosszú és középtávon letesztelve; nem elfogadható, ha a vírus olyan, hogy kb. 99% hogy semmi bajom nem lehet tőle. Rejtett videóból tudjuk, hogy még a készítője se hajlandó beadatni magának pont erre hivatkozva... 

Arról már nem is beszélve, hogy a bizalom totál le lett rombolva, ahogy a politikusok ezt az egészet kezelték.

Most meg... oltás vagy éhhalál.

Azt hittem a Fidesz okosabb ennél és csak a választás után jön majd ez. De nem...

Ha ez megvalósul, akkor én ezután a Fideszre többé nem szavazok... soha. Persze a baloldali alternatívákra se.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8916737868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2021.10.28. 13:38:38

Akkor marad a Mi Hazánk, mondjuk én alapból is rájuk szavaznék.

GABOR2 2021.10.28. 14:53:41

@Madarász Henrik: Nincs pártom. Ezelőtt se volt a Fidesz az. Viszont a legkisebb rossz volt rövid távon. Hosszútávon a digitális állam imádatával ő is nagyon veszélyes az országra, csak idő kell az embereknek, hogy ezt is felfogják.

A Mi Hazánk mozgalom teli van Jobbikosokkal, akik tehetetlenül nézték végig, hogy elfoglalják és totál kiforgatják a pártjukat... Ilyen emberektől várunk valami nagy erőt, amikor nagy erőre lenne szükség?

Madarász Henrik 2021.10.28. 15:45:05

@GABOR2: A kritika jogos, de egyedül ők képviselnek olyan elveket amit támogatni tudok, Sajnos a Jobbik tagsága nagyot hibázott, amikor nem távolította el a személyiségzavaros Vonát, ez a hátránya a vezérelvre épülő pártoknak.

promo921 2021.10.28. 21:34:56

Millió dolláros kérdés, hogy csak hivatalos helyen oltanak? Nincs olyan háziorvos, aki kötelezően "beadja" és akkor oltott leszel?

GABOR2 2021.10.29. 00:08:11

Az USA-ban és Ausztriában, ahol a legdurvábban kötelező az oltás, a politikusok kivételek. Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz nálunk. Az már most látszik, hogy a haveri helyek azok lesznek:

"A Mészáros Csoportnál nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás"

444.hu/2021/10/28/a-meszaros-csoportnal-nem-lesz-kotelezo-a-koronavirus-elleni-vedooltas

"Kötelező oltása a munkahelyeken: máris megvan az első meglepetés!"

www.portfolio.hu/gazdasag/20211028/kotelezo-oltasa-a-munkahelyeken-maris-megvan-az-elso-meglepetes-507762

" Ezek között szerepel az állami és önkormányzati dolgozók kötelező védőoltás lehetőségének bevezetéséről szóló rendelet, amelyből kiderül, hogy például az állami tulajdonú cégekre nem vonatkozik a kötelező védőoltás elrendelésének lehetősége."

"MINDEZ AZT JELENTI, HOGY AZ ÁLLAMI CÉGEKNÉL ÉS AZOK LEÁNYCÉGEINÉL NEM LEHET ELRENDELNI A VÉDŐOLTÁSOK KÖTELEZŐ FELVÉTELÉT MÉG AKKOR SEM, HA A VÁLLALATOKNÁL EZT SZÜKSÉGESNEK LÁTJÁK (KIVÉVE HA AZOK RENDVÉDELMI VAGY HONVÉDELMI CÉLÚ TÁRSASÁGOK)."

"A kormány tehát a saját állami alkalmazottai körében (pl. tanárok) meglépte a kemény intézkedést, de ugyanezt már nem várja el az állami cégeknél. Ilyen értelemben tehát a kormány a saját döntését szelektíven alkalmazza saját (széles értelemben vett) alkalmazottai körében."

GABOR2 2021.10.29. 00:08:38

@promo921: Én a szövegből úgy vettem ki, hogy kljönnek a céghez, de nem egyértelmű.

promo921 2021.10.29. 10:41:19

A gondolatmenet inkább arra vonatkozott, nincs-e olyan elszánt bűnöző gonosz aljas orvos, aki a jelenleg még önkéntes oltást beadja, de valamilyen gonosz oknál fogva mégsem azt adja be, hanem desztilált vizet. Míg te abban a hitben élsz tovább teljesen ártatlanul, hogy az oltást megkaptad és saját akaratodon kívül szegülsz ellen a szent tanács akratának és kapod meg a hivatalos dokumantumokat, hogy be vagy oltva.

Borathan 2021.10.29. 12:24:42

Én úgy látom, hogy a vírus kb.százszor-ezerszer veszélyesebb, mint az oltás, legalábbis a fertőzöttek meg az oltottak számát nézve.
Úgy látom, a matek itt nem erőssége a bloggazdának

GABOR2 2021.10.29. 15:15:29

@promo921: Olvastam, hogy a cégek külön-külön emberre meghatározhatják, hogy kinek kötelező az oltás. A főnöknek venni kéne egy drága ajándékot...

promo921 2021.10.29. 18:38:29

Akkor leirom másképp :D Tavasszal ugye voltak akik hamisítottak védettségi kártyákat és bűncselekményt követtek el, nyilván az sem véletlen, hogy a kártya az közokiratnak minősül.
Biztos vannak olyan elvetemült bűnözők, akik teljesen elítélhető módon nem hódolnak be az szovjetunió legfelsőbb tanácsa által kiadott ukáznak és nem mennek le kutyába, hogy gyuri bácsi seggberakja őket, ezért alattomos módon lefizetnek egy orvost és asszisztensét, hogy a rendszerbe vigyék fel, hogy megkapta az x-y vakcina z sorszámú dózisát, miközben a valóságban a vakcina z dózisa a levegőbe spriccel, így bűnszervezetben elkövetett közokirat hamisítást követnek el.

GABOR2 2021.11.04. 01:07:13

Na én talán megúszom. Most volt ilyen szinte egésznapos értekezlet beírva nekem ezen a viszonylag új munkahelyemen és hallhattam a nagyfőnököt mit gondol erről az egészről, bár nem nyilvánosságnak szánta, csak a HR főnökkel beszélt és olyan közel voltam, hogy az ő részéről hallottam jól mindent... bár minden részletet nem akarok elmondani.

A lényeg, hogy nálunk nem lesz kötelező oltás, de nem emberszeretetből vagy ilyesmi, hanem egyszerűen a cég nem engedheti meg magának, hogy kirúgjon fölöslegesen embereket, olyan munkaerőhiány van, hogy erről szó se lehetett.
Hallottam, hogy a HR-es panaszkodott, hogy viszont lesznek munkatársak akik azon akadnak majd ki, hogy nem lesz mindenki beoltatva; erre azt mondta, hogy azoknak be kell érnie azzal, hogy hoznak majd pár óvintézkedést, de egyértelműen azon van, hogy nem lesz kötelező az oltás; sőt itt talán még azt is mondta ha jól értettem, hogy majd azok akik emiatt panaszkodnak, majd el lesznek zárva... az oltottak; plusz a főnök kifejtette a véleményét arról, hogy azokután, hogy kiderült, hogy az oltásokat ilyen sűrűn kell majd felvenni, nem is igazán látja már az egésznek értelmét...

Remélem ez így marad, mert azzal számoltam, hogy decemberben valószínű majd lépek a kötelező oltás miatt; úgy tűnik most, hogy nem kell.

2021.11.05. 11:34:59

És a hosszútávú terved már meg van? Mert azt te sem gondolod komolyan, hogy nem fogják jobban kiterjeszteni az oltás kötelezőségét.

GABOR2 2021.11.07. 20:47:54

@vodkasprite: Vannak dolgok a fejemben, de látni kéne mit lép az ellen.
süti beállítások módosítása