Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nemcsak a sith-ek gondolkoznak végletegben... ( felhő marketing bullshit a legjavából )

2021. október 27. - GABOR2

Tudtátok, hogy az ilyen "totális háború", "totális mozgosítás" vagy ezekhez hasonló elméleti ötletek akkor születtek meg amikor béke volt és a katonai pályának kb. nem volt semmi tisztelete? Valószínű a kisebbségi érzés kompenzálása szolgáltak ezek részben. Korábban a háborúkat egy viszonylag kis számmal vívták jellemzően úgy, hogy elvonultak a katonák valami mezőre, civilek, lakóhelyek megúszhatták az egészet... a barbár háborúkat ne számítsuk ide. Aztán a sok frusztráltság alatt születtek a "totális" és hasonló ötletek amik szétb@sznak mindent.

Na most, vajon mit jelenthet az, hogy egy felhős marketing cikkben egy ilyen kijelentés szerepel:

"Az Accenture közleménye megállapítja, hogy a koronavírus-járvány idején kialakult helyzetben még a legkonzervatívabban gondolkodó vállalatok is felismerték azt, hogy a felhőre való áttérés elengedhetetlen."

Láttam, hogy "Madarász Henrik" elküldte ezt nekem, csak hvg verzióban.

Ennek a címe is nem igazán alkudozik veled:

"4000 cégvezető válaszolt: mindenki áttér a felhőre, de Európában rengetegen félreértik"

" Mindenki"!!!!!!!! áttér. Tehát ha azt mondod, hogy mindenki minusz egy... már egy elviselhetetlen gondolat.

Viszont a felhőnél általában felmerül az, ha szarul megy a dolog, rosszak a számok, akkor... hirtelen kitágul az, hogy mit is jelent a felhő használat.

Mert ekkor szokott jönni az, hogy " ha használsz ingyenes email-t akkor felhőt használsz".

Van ám még itt abszolútum, mert kiderül csakis a felhőn fog múlni Európa fejlődése és csakis akkor sikerülhet, ha a prémium verziót választja minden felhő szolgáltatásból... mert ha más valaki gépén tarolod az adataid és örökké fizetsz neki máris minden fejlődik, ha ezt a legdrágábban teszed...

"Európa fejlődése tehát azokon a vezetőkön múlik, akik maradéktalanul kiaknázzák a felhő kínálta lehetőségeket. "

Amúgy meg... nem tudom, hogy sikerül-e végigmennem ezen a bullshit mezőn, mert van itt minden. 

Állítólag a vírus miatt most sok feladatot helyeztek át a cégek a felhőbe, főleg Európában:

"az európai cégek a feladataik 40%-át helyezték át a felhőbe, addig az észak-amerikai vállalatok csupán 30%-ára jellemző ugyanez."

Amúgy nem értem ezt a mondatot, mert az első részében a feladataik 40%-ról van szó, második részében pedig a cégek százalékáról... Vagyis ennek így semmi értelme. Az se segít, hogy a másik cikkben néztem meg ugyanezt.

Namind1, úgyis bullshit menjünk tovább...

Vagyis hát ehhez egy komment... Igazából tán nem baj, hogy még több cég ismerkedett meg a felhővel, hisz... a koronavírus előtt volt egy cikk arról, hogy azok akik megismerkedtek vele is farolnak szépen ki belőle:

"az informatikai vezetők 73%-a dolgozik azon, hogy a nyilvános felhőből egyes szolgáltatásokat visszavigyenek egy privát felhőalapú megoldásba vagy hagyományos adattárolókba (de csak 22% mondta azt, hogy több mint ötféle szolgáltatást mozgatnak vissza),"

És azt hiszem a friss cikkben ez se jelenthet mást:

" ...Európában a cégvezetők úgy látják, hogy az előző négy évhez képest 25%-kal kevesebbet fognak költeni a felhőre."

 

Amúgy most pl. egész bekezdéseket kopizhatnám, mert 100%, semmitmondó, tömény bullshitek. Olvasod, aztán még egyszer olvasod és még egyszer és... mi  a f@szról van szó??!!

Szóval előállnak azzal, hogy még több pénzt nyomjunk a felhőbe és hogy többet jelent a felhő mint adattárolás, de... hogy mit jelent azt nem tudjuk meg.

" folyamatosan megújuló képességek és lehetőségek tárházaként tekintenek a felhőre – szól a jelentés."

Óké... valami példa esetleg?

"A „folytonosságra törekvő versenytársak” azáltal, hogy figyelembe veszik a termékeire és szolgáltatásaira kapott visszajelzéseket gyorsan képesek alkalmazkodni a változásokra."

Nincs válasz, de ez a "folytonosságra törekvés" is azt jelzi, nekem, hogy sokan nem igazán akarnak folytonosan felhő szolgáltatásokat, miután kipróbálták.

"Ezek a vállalatok abban különböznek társaiktól, hogy fejlett gyakorlatot követnek a felhővel kapcsolatos folytonosság szempontjából."

Fejlett gyakorlat azt jelenti, hogy... csoportos beszedésre állítják át a felhő költségeket és úgy felejtik?

Természetesen nincs felhős cikk, abszurd állítások nélkül, itt is van:

"Ennek köszönhetően háromszor akkora költségmegtakarítást és kétszer akkora karbonlábnyom-csökkenést érnek el a felhő révén, mint versenytársaik – állapítják meg a felmérés készítői"

Szóval háromszor akkora költségmegtakarítás... a múltkori felhő bullshit szemlénél viszont volt egy ilyen mondat:

"A felhő csak akkor olcsóbb, ha pont annyit használunk belőle, amennyire éppen szükségünk van."

Szóval ha csak egy hangyaf@sznyit többet használom már nem olcsóbb vs háromszoros megtakarítás... Én az előbbinek hinnék inkább, mert láttam árakat... bár igazából egyáltalán nem éri meg.

Az eleve bukás technológiák amiket majd szét fognak non-stop hackelni, felhővel mennek majd:

"A „folytonosságra törekvő versenytársak” intelligens gyárakat, hatékony és rugalmas ellátási láncokat, fenntartható termékeket és virágzó vállalatokat építenek, többek között olyan felhőalapú technológiákat használva, mint az AI/ML (mesterséges intelligencia, gépi tanulás), a privát felhő, az edge, az 5G, a PaaS (Platform As A Service) és az IoT. Emellett új utakat találnak iparágaik átalakítására, kihasználva a felhőalapú megoldásokat az iparág-specifikus problémák megoldására."

Egyébként ha rákattintasz magára a tanulmányra, már eleve beszédes mi itt a cél... kurv@ sok pénzt szerezni a cégek megkopasztásából kb. zéró munkával. A felhő eredeti nagy igéretét, hogy bár rendszesen kell fizetni, ez egy induri-pinduri összeg lesz, már el lehet felejteni.

"Accenture in Hungary (HUN) Akik költségmegtakarítás miatt állnak át a felhőre, lemaradhatnak a versenyelőnyökről"

Ja, feletsd el, hogy olcsó lesz. Igen, talán lesz egy teljesen életképtelen csomag, ami 20 évvel ezelőtti közepes technológiai szintet kínálja, de ha valami olyat akarsz ami használható... nem nagyszerű, de használható, akkor meg kell venni a legmagasabb prémium csomagot.

Hogy mik lennének a versenyelőnyök akkor? Nem tudtuk meg. Csak egy szófos@s volt az egész.

Az is látszik, hogy minden cégadatot látni akarnak:

"„A vállalatok többsége napjainkban a nyilvános, privát és edge felhők valamilyen kombinációját alkalmazza, de jellemzően ezeket kevésbé integrálja egymással” – mutatott rá Karthik Narain, az Accenture Cloud First globális vezetője. „Így a szervezet egyik részében elért innováció, bevett gyakorlatok és adatok nem jelentenek előnyt a többi szervezeti egység számára – tehát nem tud kiteljesedni az értékteremtés."

Végülis ha kirabolják a felhőt ( a titkosszolgálatok biztos sikeresek ebben, mindig ) vigyenek már mindent... és te finanszírozd meg ezt a rendszert, ami kirabolja akár kontinensek tudását.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr316737258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása