Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Igazából itthon már tart a párt szerinti kiberháború, de ez se elég...

2021. október 27. - GABOR2

Ha figyeled itthon már egy ideje tart egyfajta párthovatartozás szerinti kiberháború...

 

A kormányt támadták pl.:

"Összehangolt kibertámadás indult a magyar kormányzati oldalak ellen"

"A miniszterelnök konzultációval kapcsolatos mai bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen, áll a kormany.hu-n."

A másik oldalról meg frissen ugye ott van az előválasztás... ( Persze biztosan sohase tudni kik voltak. )

Vajon, ha már ennyire közel van a dolog, és pártjelleget vett fel... valamennyire óvatosabbak a digitális állam koncepciójával szemben? Nos...:

"Közjegyzői kamara: nő az igény a digitális ügyintézés iránt, de sok az aggály"

"Miniszter: Magyarország élen jár az igazságszolgáltatás digitalizációjában"

Nem igazán... De mik pl. ezek az akdályok:

"Ugyanakkor elektronikus aláírással még csak az állampolgárok töredéke rendelkezik, holott ez lenne az első lépés a teljesen online ügyintézéshez – veti fel a MOKK."

"Fontos, hogy valóban az ügyfél akarata kerüljön az okiratba, ehhez viszont biztosítani kell a kényszerítés kiszűrését, hiszen előfordulhat, hogy a kamera előtt ülőre fegyvert tartanak – tették hozzá."

Ez utóbbi a szavazásra is igaz. Ha távolról digitálisan szavazol... akkor lehet, hogy mondjuk fizetett neked valaki, hogy szavazz valakire és szeretné látni ott melletted, hogy tényleg arra szavazol-e. A fülkében nem tud ott lenni melletted... ha otthon a gép előtt szavazol, vagy a telefonoddal, akkor igen. És ez mehet tömegesen.

És igazából ez így is fog maradni, nincs rá megoldás... tehát mint mondanak a problémákra:

" A kamara úgy véli, az akadályok idővel biztosan el fognak tűnni..."

Ó... persze elképzelni se tudjuk, hogy hogyan, de a digitalizációt semmi se állíthatja meg.

Mindenesetre még most be kell látniuk, hogy nem megy tehát:

"A személyes eljárás emellett fenn fog maradni, a hatályos szabályozás szerint a végintézkedéseknél és a személyi állapotot érintő iratoknál kizárólagos marad."

És persze a terv, hogy legyén minden összekapcsolva, legyél tökéletesen átlátható:

"Az Európai Bizottság digitális irattárcát javasol a tagállamoknak, amelyek össze tudják kapcsolni a nemzeti digitális személyazonosságot más személyi tulajdonságokkal, például bankszámla, diploma, jogosítvány igazolásával, illetve tanúsítják az eljáró személy hivatali minőségét is – ismertette a terveket a közleményben a MOKK elnöke."

"A kamara szerint blokklánc-technológiával a nemzeti meghatalmazás-nyilvántartások is összekapcsolhatók európai szinten"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5016737128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása