Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Salvador elnöke nagyon modern-menő és cool akart lenni... szívás lett a vége ( Hivatalos fizetőeszköz lett a Bitcoin )

2021. október 19. - GABOR2

Matolcsy arról álmodik, hogy bekerüljön a történelmi könyvekbe azzal, hogy elsőnek vezeti be saját kriptovalutáját hivatalos fizetőeszköznek... Viszont volt valaki aki nála gyorsabb volt a modern-menőségben, viszont annyi azért van, hogy ő nem a saját kriptovalutáját vezette be, hanem a Bitcoin-t. Matolcsynak még van remény...

Salvadorban a Bitcoin nemrég hivatalosan is fizetőeszköz lett.

Hogy is zajlott le ez a történelmi esemény, ami bekerül a történelmi könyvekbe? Nos...:

"Felfordulást hozott a bitcoin első napja El Salvadorban"

"Nehezen indult a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való bevezetése El Salvadorban. A latin-amerikai országban keddtől ugyanis hivatalos pénznem a bitcoin, de a történelmi napon a kriptovaluta árfolyama beszakadt, és újabb tüntetések robbantak ki az országban a döntés miatt.",

Igen, hát nagyon modern-menő-cool, hogy bevezette a Bitcoint fizetőeszköznek... csak éppen arra csapnivaló a Bitcoin. Nyerészkedni egész jó, de fizetőeszköznek, amikor simán lehet, hogy mondjuk két nap alatt elveszíti az értékének 30%-át? Megkapod a fizetésed és két nap múlva 30%-kal kevesebbet ér? Nem, ez senkinek se jó, borzalmas ötlet, de az elnök hajthatatlan volt... a jövő diktátorát látják benne egyesek egyébként...:

"A jövő, vagy a diktatúra felé viszi közönségkedvenc új elnöke El Salvadort?"

Namind1 a történelem könyvekben már ott a helye. De nézzünk rá megint erre a történelmi napra:

"Dühös tüntetők, technológiai fennakadások és a bitcoin árfolyamának beszakadása. Ezek jellemezték kedden a bitcoin első napját hivatalos fizetőeszközként El Salvadorban – írja a BBC."

Hát az ilyen dolgok nem igazán szokták akadályozni a lánglelkű vizionistákat.

Maga az elnök úgy reagált erre, hogy t@k jó, hogy beszakadt az árfolyam, mert akkor az ország vehet még több Bitcoint... a mélyen kell vásárolni. Közben meg ki tudja hány embernek mondjuk 20%-kal kevesebb pénze lett, hogy gazdálkodjon a hónapban.

"‘We Just Bought The Dip’: El Salvador President Boasts Of Doubling Down On Bitcoin As Price Drops"

"Úgy tűnik, a kriptovaluta-piac befektetőit nem érintette meg El Salvador elnökének, Nayib Bukelének a lelkesedése.A BITCOIN UGYANIS KEDDEN KÖZEL EGY HÓNAPOS MÉLYPONTRA SÜLLYEDT, 52.000 DOLLÁRRÓL LEMENT EGÉSZEN 43.000 DOLLÁR ALÁ."

"Ez pedig csak alátámasztotta sokak félelmét azzal kapcsolatban, hogy a bitcoin túlságosan nagy mozgásokra hajlamos ahhoz, hogy – decentralizált eszközként – egy ország hivatalos pénzneme legyen. "

"VALÓSZÍNŰLEG EZT GONDOLTA AZ A TÖBB MINT EZER TÜNTETŐ IS, AKIK KEDDEN AZ ORSZÁG LEGFELSŐBB BÍRÓSÁGA ELŐTT TILTAKOZTAK A DÖNTÉS ELLEN, MELY SZERINT INNENTŐL PÉLDÁUL A BOLTOKNAK KÖTELEZŐ LESZ BITCOINT ELFOGADNI."

"A BBC beszámolója szerint sokan azért aggódnak, mert nem tudnak semmit a kriptovaluta-piacról. Egyszerűen annyit látnak, hogy egy rendkívül volatilis eszközről van szó, amely komoly kockázatot jelent. Ráadásul az országban az egész döntési folyamat nagyon gyors volt, amit az elemzők is kritizáltak. "

Szóval ebbe is belegondolni... kereskedő vagy, aztán pár nap alatt mondjuk elveszíted a bevételed értékének a 40% mondjuk... aztán utánna azután is kéne adózni?? Egyszerűen felfoghatatlan, hogyan vezethették ezt be... ja az illető egy diktátor tán... akkor talán mégis érthető.

Amúgy a bevezetés napját sokán várták, azt hitték, hogy majd egyből kilő az árfolyam, de ugye a dolog mögött álló technika csődött mondott és épp ellenkező dolog történt... hatalmas zuhanás.

"Mindemellett technológiai szempontból sem indult könnyen a bitcoin hivatalos elfogadása. Az Apple és a Huawei platformjai például nem tették elérhetővé a kormány által támogatott Chivo nevű digitális pénztárcát, ráadásul az alkalmazás szerverei is leálltak egy időre, mert nem bírtak lépést tartani a regisztrációkkal."

"Rég nem látott zuhanás a kriptopiacon, és még mindig nincs vége az esésnek"

"Kifejezetten csúnya esést láttunk tegnap a kriptovaluták piacán, a bitcoin és a fontosabb altcoinok árfolyama 10 százalékot meghaladó mértékben zuhant. Az esésre azt követően került sor, hogy Salvador a világon elsőként bevezetett a bitcoint törvényes fizetőeszközként, azonban a digitális tárcaszolgáltatása már az induláskor problémákba ütközött, és több tőzsdén akadozott a kereskedés a kriptovalutákkal. Ezek után gyorsan kezdett romlani a hangulat,"

 Amúgy kb. senki se akarta ezt a nagyon rossz ötletet az elnökön kívül... A felhős cégek nedves álma lenne egy ilyen elnök.

"Persze a lépés nem aratott osztatlan sikert a lakosság körében, tüntetések is kialakultak, és nemcsak számos felmérés mutatta ki, hogy a salvadoriak általában nem akarnak bitcoinnal fizetni, de az országot és Bukele elnököt is kritizálták, amiért alapvetően kötelezővé tette a kereskedők számára a bitcoin elfogadását Salvadorban."

"400 milliárd dollár égett el, és az esés folytatódik"

Az elnök az árfolyam összeomlás közben egész jól elvolt:

"A nagy esés közepette egyébként az elnöke bejelentette, hogy az ország kihasználta a zuhanó árakat, és további 150 bitcoint vásárolt, így összesen 550 tokent birtokol, mintegy 25 millió dollár értékben."

"Nem alakult igazán jól a bitcoin nagy napja"

"Fontos hét volt ez a bitcoin és a kriptovaluták történetében, kedden eljött ugyanis a várva várt nap, amit a bitcoin hívei már előre “Bitcoin Napnak” neveztek el."

 "A Bitcoin Nap viszont nagyjából olyan ünnepre sikerült, mint a szülinapi zsúr, amin az ünnepelt kisgyerek apukája előbb odaad egy óriási habos tortát, majd belenyomja a gyereke fejét, hogy megtanulja, az élet kegyetlen és kiszámíthatatlan."

"Ahogy ugyanis a salvadoriak felkészültek arra, hogy mostantól bitcoinért vegyenek cigit és babot, a kriptovaluta ára óriásit zuhant, 400 milliárd dollárnyi vagyont tüntetve el pillanatok alatt. A világ első cypto bro elnöke egyelőre igyekszik jó pofát vágni a dologhoz, de sokan vannak, akik szerint Bukele éppen elkaszinózza a nem igazán gazdag ország vagyonát."

Azóta viszont eltelt pár hét és mostmár újra magas az árfolyam. Persze akik nem nyerészkedni akartak, hanem a havi dolgokat megvásárolni ez már késő bánat. Ha nyerészkedni akarok akkor megyek tőzsdére, de a fizetésem ne legyen már kötelezően kockáratéve.

Most pillanatnyilag a nagy zuhanás után felment az árfolyam úgy, hogy kemény 4 millió dollár nyereségük van és állatkórházra adják a pénzt... ígérik.

"Szépen keresett a bitcoinon El Salvador, kórházat építenek belőle"

"El Salvador a bitcoin-műveletekből származó 4 millió dolláros nyereség egy részét egy állatkórház építésére fogja fordítani - közölte Nayib Bukele elnök."

Hát legalább elrettentő példa lesznek. Csak kár, hogy a tech témákban valahogy nem igazán működnek az elrettentő példák.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3416728148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása