Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A kínaik felszámolták az amerikaiak kémhálózatát az országukban... köszönjék meg a "digitalizációnak"

2021. október 19. - GABOR2

Az amerikai titkosszolgálatok feltörnek mindenkit... ebből viszont úgy tűnik nem következtetnek arra, hogy a minden elektronikus, neten lógú eszközt sújtó örök sérülékenységi probléma visszanyal nekik. 

Pedig megtette... állítólag.

Állítólag rövid idő alatt felszámolták a CIA kínai kémhálózatának nagy részét... hála annak, hogy szuper-modern-cool módon megbíztak a digitális "megoldásukban", amit viszont a kínaik feltörtek és szépen ki is végezték a kémeket.

"A CIA zárt körben már beismerte, hogy az elmúlt években súlyos csapás érte ügynökhálózatát"

"A táviratban ugyanis a CIA saját elhárítóközpontjának vizsgálatai alapján konkrét számadatokat közöltek arról, hogy az elmúlt években hány beszervezett ügynöküket végezték ki rivális titkosszolgálatok. "

CIA módszer:

"a küldetést a biztonság elé helyezik".

"Az utolsó pontban felvetett probléma a Times beszámolója szerint részben kódolva is van a CIA működésében. "

"Arról már korábban is voltak értesülések, hogy az elmúlt években súlyos csapás érte a CIA kémhálózatát. Kínából érkeztek a legaggasztóbb hírek, ahol a CIA-nek a 2010-es évek elejére meglepően jó hálózatot sikerült kiépítenie, ami még a kínai vezetés legfelsőbb szintjeire is elért. Aztán 2010-12 között egy csomó beszervezett ügynöküknek nyoma veszett"

"nem kizárólagos magyarázat a történtekre. Abban szerepe volt a tartótisztek hanyagságának, illetve annak, hogy túlzottan is bíztak a titkos kommunikációs csatornáikban. Ám ezt a titkos kommunikációs rendszert a rivális szolgálatok feltörték, ami hozzájárult kínai és iráni ügynökhálózatuk felszámolásához is"

Bár számomra felfoghatlan, de nem lepődnék meg, ha... a kémeikről szóló infók is mind szépen fentvoltak egy felhőben... Így egy hackertámadással ki is végezték az egész hálózatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3716728248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promo921 2021.10.26. 13:01:04

Kinában gondolom szó szerint, és átvitt értelemben egyaránt. :)

GABOR2 2021.10.27. 18:26:47

@promo921: Sose tudni... talán voltak akik hanyagok voltak a nyilvántartásnál.
süti beállítások módosítása