Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A baloldali előválasztáson is beégett a digitális szavazás, de amúgy is mindegy...

2021. október 13. - GABOR2

Na hi! Már nem írtam egy ideje... Ez nem kis részt azzal van összefüggésben, hogy új munkahelyem van. Hosszabb távon jobban fog vele járni a blog, több szabadságom lesz majd beosztani az időmet... elvileg. Majd meglátjuk.

Gondolom láttátok, hogy van ez a baloldali előválasztási mizéria. Volt digitális szavazás is... és be is égett nem kicsit.

Az egész sz@rság összeomlott... napokra. Napokra!!! És utólag el is mondták tán, hogy tudták, hogy sz@r az egész.

Ez viszont akkor felvet egy problémát... azt, hogy nem a szavazók döntik majd el, hogy ki nyer, hanem a hackerek, vagy akik üzemeltetik a cuccot.

Több napra leáll a cucc... kicsit se gyanus ugye? És ha az lenne... hogyan ellenőrzik le? Nincs fizikai nyom, nem lehet újraszámolni a szavazatokat.

Persze ez egyes politikusok szerint inkább még előny. Csak semmi igazi köze sincs a demokráciához.

"Teljes baloldali összeomlás: ma sem sikerült rendesen elindítani az előválasztási bohóckodást"

"Ma reggel sem működött rendesen a baloldali előválasztási oldal - írja a Magyar Nemzet. Most időpontot nem lehetett foglalni a szavazásra órákon keresztül. A hétvégi nevetséges magyarázkodás után kíváncsiak vagyunk, most mivel állnak elő a szervezők."

"A SZOMBATI ÖSSZEOMLÁS UTÁN KÉT NAPPAL SEM SIKERÜLT KIJAVÍTANI AZ ELŐVÁLASZTÁSI BOHÓCKODÁST LEBONYOLÍTÓ SZERVER HIBÁIT.

Emlékezetes, szombaton a kampányoló baloldali pártok több magyarázattal is előálltak, hogy miért omlott össze a honlap. Először azzal dicsekedtek, hogy túl sokan akartak egyszerre szavazni, ez a magyarázat azonban nagy derültséget váltott ki, mert alig látszottak emberek a fényképeken. Aztán hirtelen előálltak egy rejtélyes hekkertámadással, de ezt semmivel sem tudták alátámasztani."

 "Kiberbiztonsági szakértő: Támadássorozat valósult meg az előválasztást is kiszolgáló infrastruktúra ellen"

"Egy kiberbiztonsági szakértő vizsgálata „kétséget kizáróan bizonyítja, hogy támadássorozat valósult meg az előválasztást is kiszolgáló infrastruktúra ellen”, és „az is nyilvánvaló, hogy ezek a támadások a legfontosabb pillanatokra voltak időzítve” – olvasható az aHang közleményében."

"A szeptember 18-án, szombaton induló ellenzéki előválasztás rögtön az első nap félbeszakadt, már reggel több sátornál jelentettek problémát, az ott dolgozóknál lévő tabletek hibaüzeneteket jeleztek, és elkezdett leállni az elovalasztas.hu oldal is."

Érdekes, hogy senki se vetette fel, hogy akkor kezdjék előlről, vagy hogy ez így nem jó...

Ami szerintem nem véletlen.

Először is a hálózatnak t@k mindegy ki kerül ki győztesen. A baloldaliak, meg itthon liberálisnak mondott erők, mind egy nagy hálózat része. Nem ők döntik el, hogy mi legyen az országban, ők csak végrehajtják az utasítást amit adnak nekik. Talán egy picit számít ezek közül ki csinálja, de nem sokat.

Inkább a különböző "haveri körök"-nek számít, hogy ki tudná majd a pénzeket osztogatni... amiből maguknak jutna a legtöbb persze... Nekik ez nagyon fontos.

Szóval magának a hálózat igazi vezetőinek még valóban hasznos is lenne egy becsületes előválasztás, de ezen frakcióknak nem annyira és azért nincs tán nagy kiakadás ezen a hackertámadáson, mert az egész előválasztás a lényeg szempontjából nem lényeg.

Azt láthatjuk hogy Dobrev nyert  ( eddig )... akinek családjában ugye van titkosszolgálati szál... és a titkosszolgálatok megennék reggelire ezeket a szavazó rendszereket, tehát simán lehet hogy ők kavartak... végülis Dobrev nyert... aki viszont az ország legelutasítottabb politikusának felesége... aki amúgy saját jogán se szimpatikus... az a szöveg, hogy szelidség miatt és a durvaság ellen kell női politikus... nem igazán állja meg a helyét a valóságban.

Szóval ők meg tudják tenni, és bennük szerintem az elszántság se hiányzik ehhez és a hálózat fejesei is simán elnéznék ezt a kis csalást...

Igazából még így se volt értelme a dolognak. Megjött az eredmény; első Dobrev, második Karácsony, harmadik csak Márki-Zay.

Aztán hipp-hopp másnap jöttek a hírek, hogy a választás után... egy nappal csináltak közvéleménykutatásokat és hogy abban jobb Márki-Zay. Dehát... ki nem sz@rja le, ha egy nappal korábban egy elvileg igazi választáson meg Karácsonyra szavaztak sokkal többen?

Nos, most is különös dolog történt... nem sz@rták le, hanem az igazából harmadik maradt talpon. De... akkor mi értelme volt a szavazásnak? Persze sok mindent bele lehet fantáziálni, de... nem arra lenne a szavazás, hogy tiszta legyen a kép?

És érdekes, hogy miután eltünt a színről Karácsony... mostmár többé nem fontos miket mondanak a közvéleménykutatók:

"Kiszámíthatatlan az ellenzéki választók hangulata, az előválasztás végéig nem készít több közvélemény-kutatást a Publicus"

A dráma meg beindult, Márky-Zay hirtelen... keresztény és konzervatív lett hipp-hopp és olyan szövegetek nyom le, amiből két dolog következik sokaknál... vagy nem normális, vagy végrehajt egy tervet, ami keretében leamortizálja magát, vagy valami más... nem biztos, hogy az lesz mint amire számítanak, de nagyon fura, ez az éles váltás.

De én nem arra figyelnék, hogy most mivé változott Márky-Zay, hanem miket mondott nemrég.

Pl., hogy ő ilyen totál durván járna el, nem kímélne senkit, meg hogy simán egyszerű többséggel eltörölné az Alaptörvényt...

"Az Alaptörvény feles többséggel való lebontása Márki-Zay követelése"

Én sokat kritizálom Orbánékat és szerintem bizonyos döntéseik, mint pl. a digitális állam kiépítése nemzetbiztonsági veszélyt jelent, de ezek akik leváltanák őket... még sokkal, de sokkal sz@rabbak lennének. És már sokkal rövidebb távon. Én Feriék "szuper" kormányzását is megéltem már... szóval tapasztalatból is mondom.

Felmerülhet még, hogy a Fidesz támadhatta az előválasztást... Nos... de miért? Annyira könnyű volna mind ellen kampányolni. Dobrev már saját jogán unszimpatikus, de amúgy Feri felesége, aki kiáll az "öszödi értékek" mellett; Karácsony sokat tett főpolgármesterként azért, hogy sokaknak elvegye a kedvét attól, hogy még több hatalmat adjon neki, már kb. minden pártban volt; Marky-Zay pedig csak az elmúlt pár napban annyi f@szságot mondott, hogy már az elég lenne, de persze ott vannak korábbiak is, meg ő is valami "őszinte szembenézésnek" tartja az öszödi beszédet. Egyik könnyebb célpont mint a másik. A Fidesz max. bosszúból hackerkedhetett szerintem, ugyanis bizonyos digitális állam projektjeiket sokszor már a bevezetés napján ugyanúgy tönrkevágták mint most a baloldali előválasztást.

Országosan fontos, hogy ne engedják a digitális szavazást, mert mostnában kb. mindenhol "meglepő" eredmények jöttek ki ahol volt ilyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7916720092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása