Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Mire számíts a Microsoftól a jövőben és egy kis bullshit ( featuring felhő )

2021. augusztus 24. - GABOR2

A másik mai cikkem mutatja, hogy igazi fejlesztést nem kapsz, csak "csicsát" a Microsofttól és azzal zárul a cikkem, hogy vajon mire számítsunk tőlük így a továbbiakban? Hát egy valami biztosan változik majd...

A felhőjük ára:

"20 százalékkal többe kerül majd a cégeknek a Microsoft 365"

"A Microsoft a napokban egy blogbejegyzést tett közzé, amely szerint felemeli nagyjából 20 százalékkal a Microsoft 365 szoftvercsomag árát."

"A felhő jó, mert olcsó"... Eddig se volt igaz, de egyre mohóbbak mint látjuk. Ez majd remélem segíti a döntést, hogy vajon legyen-e felhő bevezetve...

De a felhő nemcsak a pénztárcáddal tud csodát tenni, hanem a logisztikában is.

Mikor olvastam a cikket + az alatta levő kis szöveget, hogy "aki kimarad, lemarad" rögtön úgy gondoltam, hogy 80%, hogy ez egy felhős cikk lesz... és bejött.

"Felzárkózhatnak a kkv-k: innovatív megoldások nyitnak új távlatokat a logisztikában"

Gyerünk kkv-k, higgyétek el, ha havonta fizettek nekünk ugyanazért amitek már most is van, akkor sokkal versenyképesek lesztek... Hisz mindig szétaggódjátok majd magatokat, hogy hogy a f@nébe fizessétek ki a felhőnket és ez kreativitásra sarkal majd.

"A logisztikai piacon sok a kkv, amelyek azonban nem tudnak olyan jól szervezett és magas szintű szolgáltatást biztosítani, mint a nyugat-európai multinacionális cégek, épp ezért sokaknak esélye sincs szabadulni az alvállalkozói szerepből. "

A pillanat amikor kiderül, hogy a cikkben hozzádszóló, nem éppen független és a felhővel cimborál:

"Egy kisebb cég már havi 100 euró alatt hozzájuthat egy olyan dokumentumkezelő rendszerhez, mely széles funkcionalitással, a felhőalapú hozzáférés támogatásával, és előre konfigurált dokumentumfeldolgozási-funkciókkal segíti az átlátható munkavégzést

– mondta Marossy Dávid, hozzátéve, ugyanakkor ahány cég, annyiféle igény merülhet fel, de a Canon például kínál standard, dobozos megoldást, de teljesen személyre szabott rendszert is kiépítenek, ha az ügyfélnek arra van igénye. "

"Marossy elmondta, mivel felhőalapú szolgáltatásról van szó, nincs szükség a már meglévő hardver eszközpark fejlesztésére, nem kell beruházni szerverekre vagy drága licencekre költeni, a hagyományos folyamatok gyorsan és zökkenőmentesen ültethetőek át digitális formába."

Persze azért mégiscsak kéne valamennyi eszköz park, már csak azért is, hogy elérd a felhőt... és az a eszköz park elég is egy kisvállakozásnak sokszor... plusz ha utánnaszámol a dolgoknak rájön, hogy talán két év se kell és az egész ráfizetés.

Plusz mint fentebb is írtam, jöhetnek a meglepik, hogy a felhősök a megkérdezésed nélkül hirtelen azt mondják... plusz 20%.

Arról már nem is beszélve, hogy ha egy helyen összegyűlik sok üzleti titok, akkor azt a helyet tuti betámadják hackerek és sikerrel fognak járni.

De ne kelljen előhozni az összes rossz dolgot a felhőről, mert akkor sohase lenne vége a cikknek...

Inkább itt egy kis bullshit miszerint a felhőjüktől majd csökkeni fog... nemcsak a pénztárcád súlya, hanem a stressz-szinted is... csoda:

""A hatékonyságnövelés mellett a dokumentumkezelő rendszerek másik nagy előnye, hogy hozzájárulhatnak a munkahelyi stressz csökkenéséhez is: a folyamatok átláthatóbbak, a dokumentumok gyorsan kereshetők, a monoton - például adatrögzítési - munka helyett a kollégák nagyobb ívű, kreatívabb feladatot végezhetnek” – tette hozzá Marossy."

Sőt, amikor éppen nem elérhető a felhőjük majd nem is tud haladni a munka... soronkívüli pihenő, tök jó... ez is csökkentheti a stresszt... ennek el kéne kérni az árát, itt is jönnie kéne 20%-os emelésnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8116669390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása