Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft diverz javítócsapata akcióban, illetve zombi hájpoljuk tovább a Windows 11-et

2021. augusztus 24. - GABOR2

Tovább figyeltem a Windows 11-ról szóló cikkeket és továbbra se láttam semmi okot amiért szeretni tudnám az új rendszert. Igen szeretni, hisz ma már az operációs rendszerednek csak érzelmeket kell kiváltani belőled... valami technológiai specifikáció amitől jobb lenne a rendszer objektíven? Ugyanmár.

És amúgy nem, nem adtak azt se. Lássuk mit adtak, hogy mit kínál majd nekünk a Windows 11... hogy életbentartsuk a mi kis zombi hájpunkat.

"Megváltozik a Paint kinézete a Windows 11-ben, mutatjuk az újat"

"A jelek szerint a Paint sem marad ki a dizájnváltásból, a Windows 11-ben már új külsővel jelentkezik. Nagy változásra azért nem kell számítani."

Jeee...

"A Microsoft szerint nem lesz lassabb a gépünk a Windows 11 sok "csicsája" miat"

Szóval kapunk sok "csicsát" és nem lesz ám lassabb tőle a géped... csak lehet el se fog indulni rajta, mert a minimális memória szükségletet dublázzák és a mai gépek kb. negyedén nem is tud majd futni a Windows 11.

"A kérdés ezek után már csak az, hogy ha ez valóban így van, akkor a Microsoft vajon miért növelte meg igen jelentősen a Windows 11 minimális hardverkövetelményeit a Windows 10-éhez képest - méghozzá a hírhedt TPM 2.0-n kívül is? Ugyanis az új rendszer operatív memóriából is minimum kétszer annyit követel meg a gépben, mint elődje, de videóadapterből sem elégszik meg a DirectX 9-kompatibilitással, hanem DirectX 12-t támogató - tehát jóval fejlettebb és erősebb - kártyát vagy chipet igény"

Szerintem ez ellentmond egymásnak, de... lehet így eset jól az érzéseiknek... és ma már igazán csak az fontos.

Arra a felvetésre, hogy úgy tűnik még átdesign-olni is a rendszert saját kútfőből lusták voltak azt válaszolták, hogy:

"a hasonlóságok a cég szerint csak annak köszönhetők, hogy "a jó designok hajlamosan hasonlítani egymásra" -"

Aztán...:

"Új Számológéppel, Naptárral és levelezőprogrammal jön a Windows 11 legfrissebb előzetese"

"A Microsoft csütörtökön új előzetest adott ki hamarosan érkező Windows 11 rendszeréből, ami ezúttal több igen látványos fejlesztést is hozott. Ebben ugyanis már a korábbiaktól eltérő külsővel jelenik meg számos beépített alkalmazás - köztük a Számológép, a Naptár és a Mail levelezőprogram is."

Szóval látványos a fejlesztés... ami csak eltérő külsőt jelent... de ez is fejlesztés ma már... Értem.

Semmi arról, hogy valami többet tudna, vagy funkcionálisan jobb lenne bármi is. De kapsz "dark módot" és "új, egyszerűbb ikonokat"

Aztán kapsz egy böngészőben futó változatot... ami viszont "nem mutat sokat" az újdonságokból...:

"Itt a böngészőben futó Windows 11, amit bárki azonnal kipróbálhat"

"Bár a Windows 11-et elvileg már bárki kipróbálhatja, aki sikeresen jelentkezik a Microsoft Insider programjába, ez viszonylag körülményes folyamatot képez."

Az aláhúzott rész a híres Microsoft élmény maga...

"máris végig lehet kattintgatni az új rendszer legfontosabb funkcióit - és az sem probléma, ha a gépünkben nincs meg a hírhedt TPM chip vagy modul." 

"Ezek egyelőre csak igen korlátosan vannak jelen, illetve megvalósítva az oldalon."

Hát köszönjük...

De tudod mit, nem, nem mehetünk el anélkül, hogy be ne néznek legalább valahogy a motorháztető alá... kell egy cikk amiben szó van erről is. Hát... találtam egyet:

"Microsoft: Vigyázat! Az eddiginél sokkal bugosabb lesz hamarosan a Windows 11

"A Microsft a napokban egy olyan figyelmeztető emailt küldött ki a Windows 11-et előzetes változataiban tesztelő felhasználók részére, ami szerint utóbbiak hamarosan a bugok jelentős megszaporodására számíthatnak a gépükön futó operációs rendszerben. A cég ugyanis azt tervezi, hogy rövid időn belül megkezdi az operációs rendszer jövő évre tervezett első frissítésének tesztelését az insiderek körében - ez pedig értelemszerűen az eddiginél sokkal frissebb és instabilabb kódok megjelenését jelenti előbbiek gépein."

Ha már bugok... ez egy jó átvezető; nézzük mi újság volt bugok terén?

"Microsoft: Mindenki azonnal frissítse a Windows-okat!"

"Újabb kritikus hibát találtak a Windows-ok nyomtatórutinjaiban"

"A Microsoft két nappal az után, hogy az ehavi foltkedd részeként kiadott egy olyan foltot a PrintNightmare sebezhetőségre, ami elvileg annak minden formáját hatástalanítani hivatott, kénytelen volt egy újabb biztonsági értesítőt közzétenni a Windows-ok nyomtatórendszeréhez kapcsolódóan. Ezek szerint a printerek vezérlését végző szisztémában még legalább további egy, kritikus besorolású sebezhetőség található - amire ráadásul egyelőre semmiféle javítás sincs."

Mielőtt még itt mindent eldobnál, hogy jaj gyorsan frissítek, hogy biztonságban legyek teljesen mint egy újszülött anyja karjaiban, emlékeztetnélek, hogy egy ideje tudjuk, hogy van még rosszabb is annál, hogy találnak egy  sebezhetőséget a Microsoftnál... Ez pedig az, hogy a szuperdiversz, nem tehetség alapján felvett foltozó csapata megpróbálja orvosolni a problémát.

"Elrontja a Windows egyik alapfunkcióját a Microsoft legújabb javítócsomagja"

"A Microsoft által az idei foltkedden kiadott javítócsomag azon kívül, hogy végül mégse oldotta meg a PrintNightmare problémát sem, egy rakás további gondot is hoz a rendszer működésébe. Ezek egy részét Redmond már elismerte a patch támogatási oldalán, de az állítólag egy, az ott elsoroltaknál sokkal súlyosabb bugot is tartalmaz, ami számos felhasználó életét nagyban megnehezíti."

Szóval már semmihez se nyújnak csak a designhoz... És mégis egy bughalom az egész. Jaj, de lelkes vagyok vajon mit tartogat majd a jövőrenézve ez a cég... Én már tudok valamit, de erről majd egy új cikkben lesz szó.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2116669284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2021.08.24. 18:25:54

Szélhámos társaság, teljesen felesleges fejlesztések, csak azzal nem foglalkoznak amivel kellene, jobban védeni a gépeket a támadások ellen. Amúgy mekkora pofátlanság, hogy egy program miatt le kellene cserélni az ember számítógépét.

KalmanBlog 2021.08.25. 09:31:57

Csodálkozom, hogy van aki még mindig használja a rendszereiket.

GABOR2 2021.08.25. 21:07:31

@KalmanBlog: Akik igazán szívnak azok azok akik a sima Home verziót vették meg. Ők nem késleltethetik a frissítést, a prémium és még magasabb szinteken levők késleltethetik tán egy hónapig. Szóval azok akik kicsit spórolni akartak és Home verziót vették a Microsoft bétateszterei lettek ezért... és a kínzásaiknak tárgyává. Az, hogy ne szívjál állandóan ma már egy "érték" lett, amiért pluszban fizetned kell.
süti beállítások módosítása