Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy kis reality check: vajon tényleg olyan klasszak az orvosi AI-k egy év után is? ( akik a "felhőben laknak" )

2021. június 08. - GABOR2

Jaj, itt a koronavírus, a hagyományos orvoslás nem bírja, de sebaj, itt a megmentőnk... nem valami gyógyszer, hanem a felhő és a "felhő lakó" mersterséges intelligenciák... ez volt a műsor tavaly.

Nézzünk rá egy évvel később az orvosi AI-kra, vajon tényleg minden f@sza... hisz tavaly még csak minden majdnem volt az, idén gondolhatnád, hála a fejlesztéseknek... ó, dehát a blogomat olvasod és ha veterán olvasóm vagy sejteheted mi fog következni...

Akkor csapjunk is bele:

"Orvosi AI-forradalom helyett hitelességi válságot hozott 2020",

Valahogy az összes új "nagy ötlet" így végzi... különösen ha köze van a felhőhöz.

"Az elmúlt egy évben olyan mennyiségben töltöttek fel tanulmányokat kutatók a hagyományos ellenőrzés előtt preprint szerverekre, vagy jelentettek meg már ellenőrzés után orvosi szaklapokban a mesterséges intelligencia orvosdiagnosztikai felhasználásáról, hogy valóban úgy tűnhetett, a koronavírus-járvány elhozta az AI-forradalmat az orvoslásban. Cassey Ross. a Stat orvosi hírlap technológiai szakírójának cikke alapján azonban ez inkább tűnik délibábnak. Mint írja, a tanulmányok elemzése és az AI-alapú diagnosztikai eszközök gyakorlati használata alapján valójában inkább hitelességi válságról, mintsem forradalomról beszélhetünk.

A tényleg százával készült tanulmányokból több mint négyszázat a Cambridge-i Egyetem kutatócsapata tanulmányozott át, és arra a megrázó következtetésre jutott, hogy kivétel nélkül mindben volt végzetes, a tanulmány eredményét teljes mértékben megkérdőjelező hiba. "Revelációként hatott, és igazán meglepő is volt, hogy hány módszertani hiba volt ezekben" - mondta a Statnak Ian Selby radiológus, a cambridge-i kutatócsoport tagja."

"Hogy milyen vészes a helyzet, azt a cambridge-i kutatás adatai igazolják. A több mint négyszáz vizsgált tanulmányból mindössze 62 jutott át az első szűrőn, amiben pedig csak azt vizsgálták, hogy a tanulmányokban megjelölték-e a gépi tanuláshoz használt adatok forrását, vagy egyáltalán részletezték-e, hogyan tanították az algoritmusaikat. A fennmaradó 62 tanulmányból 55-nél találtak más súlyos problémákat. "

A cikkből megtudhatod, hogy igen... a covidtól se mentettek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr10016586398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása