Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nem minden az aminek látszik ( kamu profilok )

2021. május 14. - GABOR2

Sok cég állítólag az online véleményekre nagyon ad. Állítólag sokszor elhiszik, hogy az a közvélemény, az a többség.

Nos, lehet nem is ember az aki kommentel... és nem is orosz "robot", hanem gonoszak már sokkal többen és sokkal kisebb szereplők is űzik ezt a megtévesztést.

Itt most techcégek akarták átverni a politikusokat:

"A legnagyobb amerikai internetszolgáltatók 9 millió kamukommenttel támogatták a netsemlegességi törvény visszavonását"

"A legnagyobb amerikai internetszolgáltatók összesen 4,2 millió dollárt (mai árfolyamon kb. 1,25 milliárd forintot) költöttek egy projektre, ami kamukommentekkel, levelekkel és észrevételekkel árasztotta el a Szövetségi Távközlési Bizottságot (FCC) és az amerikai Kongresszust 2017-ben. A hozzászólók az úgynevezett netsemlegességi törvény visszavonását követelték. Most viszont a New York-i ügyészség kiderítette, hogy kb. 9 millió észrevétel hamis volt, többségükben olyan emberektől származtak, akik nem is tudták, mihez adják a nevüket. Az ő adataikat erre szakosodott cégek szerezték meg más internetes szolgáltatásokon keresztül."

Kár, hogy semmiféle büntetésről nem írnak semmit... a techcégek valahogy elkerülik legtöbbször.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1116560294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása