Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Magyarország továbbra is lelkesen támogatja a jövő zsákutcás fejlesztéseit ( Hogy maradhatna ki a felhő? )

2021. május 14. - GABOR2

Sajna itt is az van, hogy már nincs meg az összes story... Pedig most bőven volt ilyen bullshites beruházás.

Volt minden... felhő, mesterséges intelligencia, önvezető autó, 5G, sőt 6G, minden sz@r...

Na lássuk legalább egy részét.

"Szijjártó Péter: 3 milliárd forintból bővíti budapesti központját az Ericsson"

"Az Ericsson Magyarország 3 milliárd forintból bővíti budapesti kutatás-fejlesztési központját, ezzel 200 új munkahelyet teremt. A kormány 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a fejlesztéshez - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón kedden Budapesten."

Oké... fejlesztünk... de mit?

"A miniszter kifejtette: az Ericsson svéd távközlési óriás új kutatás-fejlesztési tevékenységet hoz a budapesti központjába, a felhő alapú multimédia rendszereket fogja kifejleszteni."

Kezünkben a világ sorsa:

"A cég döntésével a magyar mérnökök, informatikusok alapvetően befolyásolhatják az informatikai és távközlési iparág globális alakulását."

Igen, átalakítanak szoftvereket olyanra, hogy ezután mindig kelljen fizetni a használatáért... nem eladják, csak bérlik majd.

Magyarán sz@rabbá alakítják az informatikai és távközlési iparágat.

"A cég bevételeinek 80 százalékát a szolgáltatásexport adja, ami azt mutatja, hogy nemzetközileg versenyképesek a budapesti fejlesztések."

Tehát a magyar K+F nem valami új műszaki terméket hoz létre... csak újabb "szolgáltatásokat" amikért fizetni kell álladóan... micsoda K+F.

Itt vannak a jövő zsákutcás fejlesztései:

"A budapesti fejlesztéseik - közöttük az 5G maghálózat, a felhőalapú fejlesztések vagy a mikrohullámú fejlesztések - nem lennének sikeresek az egyetemi együttműködések nélkül, amire eddig több mint 13 milliárd forintot költöttek."

Aztán van egy ilyenünk is:

"Szijjártó: közel kilencmilliárdos fejlesztést indít a Flextronics Kft."

3,6 milliárdért 120 munkahely... node milyenek:

"Közel 9 milliárd forintos beruházással - ebből 3,6 milliárdos állami támogatással -, 120 új munkahelyet teremtve, hosszú távú stabilitást biztosító autóipari beruházást valósít meg Zalaegerszegen és Sárváron a Flextronics International Kft. (Flex) - jelentette be kedden a zalai megyeszékhelyen Szijjártó Péter."

"Önvezető autókhoz szükséges elektronikai alkatrészeket is gyártanak, márpedig a tesztpályán az irányításelmélet, a kibernetika, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia találkozik, hogy felépülhessen a jövő közlekedési kultúrája, és ez a létesítmény mágnesként vonzza a további befektetőket."

Jó oké, tudjuk, hogy a Tesla is bevallotta nemrég, hogy sehol sincsenek az igazi önvezetéstől és sohase fogják elérni... legalábbis belátható időn belül. Mi ilyenekre pazarlunk 3,6 milliárdot... kidobott pénz. De ha menne is, a hackerprobléma miatt szintén zsákutca lenne, hisz kell a felhő, kell a "mesterséges intelligencia", kell az állandó netkapcsolat... távolról támadható lenne.

Aztán vannak itt elektromos elosztó rendszerek is, amikkel kapcsolatban "megnyugtatnak", hogy totál modern lesz, totál digitalizált.

"Magyar cégek gyártják a Siemens-szel együttműködve a legkorszerűbb energiaelosztó rendszereket"

"Licenszjog megszerzésével a magyar partnervállalatok szerelik és telepítik a Siemens legmodernebb kisfeszültségű energiaelosztó rendszerét. A világ legkorszerűbb energiatechnológiai megoldásai közé sorolt rendszerrel egyfajta technológiai tudásbázist és minőségbiztosítási rendszert vásárolnak a hazai gyártócégek – tájékoztatta a Siemens a Portfolio-t."

"A rendszereket kiemelkedő technológiai tudásszint mellett fejlesztették, a termék teljes életciklusa digitalizált."

Kár hogy odalett a story-k egy része, volt tán egy amiben egyszerre ott volt tán az összes bullshit, dehát... ez van.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3216560302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása