Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Haladunk a koronavírussal...

2021. május 14. - GABOR2

Haladunk a koronavírus storyban... minden megy kb. az előre látható pályán.

Amint gondoltam, hogy Orbán majd ingyen fogja osztogatni a vakcinákat, amiket milliárdokért vett, továbbra is zajlik.

Most éppen Macedónia kapott ingyen 6000 vakcinát.

És ráadásul a határőrség fogja kapni. Szerintem elég megalázó valahol, hogy azt gondoljuk, hogy egy ország a saját embereit nem tudja beoltatni; szóval ha csak a civil lakosság kapott volna, az valahogy jobban emészthető lenne. A macedónoknál van kínai vakcina.

Plusz ráadásul AstraZenecát adunk... pont amit nem szeretnek több helyen se.

"Norvég szakértők a Johnson & Johnson és az AstraZeneca vakcinájának mellőzését javasolják"

"Észak-Macedóniába is beléphetnek a magyarok védettségi igazolvánnyal"

"Magyarország 6000 oltóanyagot biztosít az észak-macedón határőrök számára - jelentette be Szijjártó Péter Szkopjében. Ezzel a határőrség valamennyi tagját be tudják oltani. Szijjártó szerint ehhez szükség van a határok biztosítására."

Aztán, úgy tűnik, hogy nem elég, hogy az emberek nagy többségének, mondjuk 98%-nak nem lenne semmi baja oltás nélkül se a koronavírustól, ha az oltástól ez felmegy  99,+%-ra akkor se menjünk sehova emberek közé, mert még mindig ott az esély rá, hogy baj legyen. Nem is tudom, hogy mernek ezek a szakértők kilépni az otthonukból, hisz lehet, hogy eltalálja őket egy meteor.

"Egy immunológus szerint két oltás után se menjünk étterembe"

Ennek aztán így sok értelme van.

Aztán... bár egyes helyeken már lehet mondani hogy lényegében nyájimmunitás van, mostmár azt is mondják, hogy még a tömeges oltás ellenére se lehet majd ezt elérni...:

"Lehetetlen elérni a nyájimmunitást a koronavírus ellen? Vészjósló figyelmeztetés érkezett"

Egyébként meg itthon is, külföldön is egyre több szó esik arról, hogy a kórházakba állítólag főleg olyanok kerülnek be akik megkapták a második oltást, tehát akkor... mennyit is ér ez az oltás?

"Szlávik: az első és a második oltást követően is kerülnek kórházba betegek"

Itt is már az első mondat az, hogy hiába kapjuk meg a védőoltást, akkor is úgy kell tenni, mintha meg se kaptuk volna:

"Ez is csak azt bizonyítja, hogy az embereknek óvatosnak kell maradniuk, még az oltásuk felvételének ellenére is,"

"Arra a kérdésre is egyértelmű választ adott, hogy kerülnek-e olyanok kórházba, akik már megkapták az első vakcinát. „Klasszikus koronavírus tünetekkel, tehát nem szabad lazítani."

„Még a második oltást követő közvetlen időszakban is kerülnek kórházba, ...Tessék vigyázni magunkra, ráadásul 100%-os védettség nincsen.”

Szóval a gazdaság döglődjön csak tovább, mert van rá valami nulla egész valamennyi százalék esély, hogy koronavírusos leszel az oltások után is.

Amúgy persze mondom... olyan infók jönnek nem mainstreamből, hogy igazából eleve szinte csak olyanok kerülnek kórházba akik megkapták az oltásokat.

Aztán... egy nagyon demokratikus ország így kezeli az ellenvéleményt... gondolom igazából mindenki "járványtagadó" aki igazából nem is tagadja a járványt, csak valamiben eltér a véleméye:

"Németországban már nemzetbiztonsági problémaként tekintenek a járványtagadókra"

Aztán amit még lehetett látni előre... egyre inkább csökken az oltási tempó. Na erről van millió cikk:

"Nagyon belassult az oltási program"

"Hiányzik a tömeg a tömeges oltásból"

"Drasztikusan letértünk az oltási pályáról – Mikorra lehet meg az 5 millió beoltott?"

A legújabb, pedig hogy beállt a dolog:

"Hetek óta változatlan az oltási hajlandóság Magyarországon"

Úgyhogy kell majd az "egyéb motiváció" bevetése.

Szerbiában pénzt adnak az embereknek:

"Szerbiában 25 eurót kap, aki beoltatja magát"

Nálam ez épp ellenkező hatást váltana ki... nagyon gyanus, hogy az állam ami nem szokott csak úgy pénzt osztani, most megteszi egy ilyen semmiség vírus miatt.

Ráadásul ahogy halad az idő egyre több szó eshet a mainstream médiában is arról, hogy az oltások azért nem egészen okésak és csúnya meglepik jöhetnek.

"A Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat"

"Holland és német kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a Pfizer koronavírus elleni vakcinája a veleszületett immunválaszok komplex átprogramozódását okozhatja, amit figyelembe kell venni az mRNS-alapú vakcinák fejlesztésénél és használatánál – írja a News Medical."

"A kutatók szerint a vakcina kétségkívül hatásos az új típusú koronavírus által okozott betegség megelőzésében, de egyelőre keveset tudni a veleszületett és adaptív immunválaszokat befolyásoló széles körű hatásairól. Vizsgálatuk során arra az eredményre jutottak, az oltás csökkentette a szervezet vírusfertőzésekre adott citokinreakcióját."

Miután leírják, hogy elcseszheted az egész immunrendszeredet, megnyugtatnak, hogy azért csak ad be magadnak továbbra is:

"Jelenleg nincs ok aggodalomra. Egyrészt a tanulmány jelenleg még lektorálás alatt áll, tehát független források nem erősítették meg a benne leírt eredményeket, másrészt a vírus által kiváltott citokinválasz csökkentése nem feltétlenül baj, mivel pontosan ez okozza a legnagyobb károkat a koronavírus-fertőzés során. A vakcina adása továbbra is javasolt, a fertőzést és az általa okozott szövődményeket kitűnő arányban előzi meg, és jelenleg ez az egyetlen módja a járvánnyal történő leszámolásnak. "

"Dánia nem alkalmazza többé a Johnson & Johnson vakcináját oltási kampányában"

"Norvég szakértők a Johnson & Johnson és az AstraZeneca vakcinájának mellőzését javasolják"

Itthon persze hivatalosan minden oké, de van jó pár nem hivatalos story is:

"Egyikünk sem oltásellenes, de azt szeretnénk, hogy másokkal ugyanez már ne történhessen meg"

Meg volt még pár zavar az erőben, pl.:

"Értékelte a WHO a kínai Sinopharm vakcinát, és rossz híreket közölt Magyarországra nézve"

"Miközben Magyarország az időseket oltotta főként a Sinopharm kínai vakcinával, az Egészségügyi Világszervezet friss elemzése figyelmeztető jelként értékelhető. Főképp arról nincsenek meggyőződve, hogy az idősek és társbetegségben szenvedők esetében jó védelem alakulna ki az oltással."

Visszatérve a motivációs módszerekre... a mi kormányunk marad a büntető szemléletű motiválásnál:

"Saját költségen kell teszteltetni, ha valaki védettségi igazolvány nélkül menne műtétre"

Aztán, emlékezzünk meg azokról is akik emiatt a nem túl nagy szám vírus miatt nem kapnak normális kezelést a valóban súlyos betegségükre.

"Egy rákos nőt hatszor vitt kórházba a mentő, de mindig hazaküldték azzal, hogy a covidosok miatt nincs hely"

Aztán a valamiért koronavírus ügyben fontossá vált Bill Gates kijelentette, hogy a szegények biztonsága érdekében nem lehet ingyenes, meg bárki által előállítható a koronavírus vakcina; ehhez szakértelem kell, ami csak keveseknek van meg... tudja, hogy ettől majd emberek halnak meg, dehát ez van.

"Bill Gates says no to sharing vaccine formulas with global poor to end pandemic"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1116560008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása