Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Elon Musk és az emberi élet fontossága...

2021. május 14. - GABOR2

Már rengeteg cikkem van arról, hogy igazából nem igaz, hogy a Tesla önvezető, vagy az se, hogy legalább a közelében lenne; nem számit mit mond a marketing. Nem is rég tulajdonképpen megszületett erről a mindent végleg eldöntő cikk is, ahol be is ismerték az egészet, meg le is buktak. Tehát felesleges lenne még egy cikk erről talán... de héj, akkor is itt van ez, ami megintcsak erre mutat rá. De van egy bónusz is.

"Elon Musk eltúlozza a Tesla önvezető rendszerének képességeit – árulta el a cég egyik vezető fejlesztője egy meghallgatáson"

"A Tesla önvezető szoftvereinek fejlesztéséért felelős részleg igazgatója, CJ Moore szerint Elon Musk nyilvános Twitter-posztjai nincsenek köszönőviszonyban a valósággal, már ami a Teslák önvezető funkcióját illeti. "

"...komoly szakadék tátong aközött, amit Musk szeret állítani a Teslák önvezető képességéről, illetve aközött, amire jelenleg valójában képesek az autók. "

"A nyilvánosságra hozott feljegyzésben az állt, hogy „Elon tweetjei CJ szerint nincsenek összhangban a mérnöki realitásokkal. A Tesla jelenleg 2-es szinten van”. A 2-es szint az önvezető autók fejlesztésének világában a félautomata üzemmódot jelenti, azaz amikor folyamatos emberi felügyeletre van szükség az autó irányításához, és a szoftver csak bizonyos funkciókat vesz át a sofőrtől, nem a teljes vezetést."

Sohase fogják elérni az önvezetést:

"a DMV feljegyzése szerint a Tesla mérnöke nem számít arra, hogy a Tesla elérje az 5-ös szintű önvezetői képességet, amikor az autók emberi beavatkozás nélkül képesek vezetni önmagukat. "

"A Verge cikke kitér arra is, hogy Teslát és Muskot már régóta sok kritika éri, hogy túloznak a Tesla Autopilot rendszerével kapcsolatban, ami alapesetben arra alkalmas, hogy sávon belül tartsa a járműveket, és tekintetbe vegye az előtte haladó jármű sebességét. "

És ez a súlyos eltérés a valóság és a marketing között halálos...

De vajon mit gondol arról Elon Musk, hogy a projektjei közben emberek halnak meg.

Itt a bónusz:

"Elon Musk says 'A bunch of people will die in the beginning'"

Az interjúban vidáman, lazán jelenti, ki, hogy a kezdetekben majd jópár ember meg fog halni... igaz ez az egyik űr projektjéről szól, de azért elég beszédes már ez is, hogy így beszél emberek haláláról...

Majd biztos a Teslánál már számít neki... hát nem úgy tűnik.

Azt mondja, hogy mi egy felfedező faj vagyunk és amúgy se kötelező... hát Teslát venni se az. Lehet ez megnyugtatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6416560180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.05.14. 22:25:51

Nagyon modern akart lenni Musk, tartott 49 napig a bitcoinnal fizetés:

"Elon Musk: a Tesla többé nem fogadja el a bitcoint"

itcafe.hu/hir/elon_musk_tesla_megsem_kell_bitcoin_felfordulas.html
süti beállítások módosítása