Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy újabb figyelmeztetés a totális összeomlásról ami a digitális ország koncepcióval járna

2021. május 14. - GABOR2

Gondolom hallottatok róla, hogy az élet megint igazolt; megint nagy baj lett abból, hogy netre kötöttek valami nagyon fontos dolgot.

Az USA nagy részén hatalmas sorok állnak a maradék üzemanyagokért, sokan nem fognak hozzájutni, már több helyen szárazak a benzinkutak.

Mi is történt? Hát ez:

"Le kellett zárni az egyik legnagyobb amerikai olajvezetéket kibertámadás miatt"

"Hatalmas kibertámadás miatt leállt az Egyesült Államok legnagyobb üzemanyagvezeték-hálózata"

"Mintegy 9 ezer km hosszú szakaszon zárta le gigantikus kőolajvezetékeit a Colonial Pipeline. Ez szállítja a Mexikói-öböltől New Yorkig a keleti part üzemanyagának 45 százalékát, naponta mintegy 2,5 millió hordónyit.

Az üzemeltető cég közleménye szerint péntek este „kiberbiztonsági támadás áldozatai” lettek. A fenyegetés elhárítása érdekében lelőtték a netről a hálózatukat, ami miatt egy időre leállt minden vezetékük - hogy pontosan mennyi időre, azt nem közölték, ahogy sok más fontos részletet sem."

Tehát ahogy mondják... "visszamásztak a fára", hogy elhárítsák a bajt.

És igazából az se igaz, amit mondanak, hogy ha bár meg is támadják a rendszert, egy óra és visszaállítanak mindent. Nem, ez a válság már lassan egy hete megvan.

Ráadásul ez még nem a nagy támadás, itt csak valami apróság elég volt, hogy baj legyen, a cikk "megnyugatat", hogy a nagyok most még csak feltérképezik a terepet meg előre elhelyezik az ártó programokat, hogy később amikor eljön az idő, gyerekjáték legyen bedönteni:

"A New York Times cikke szerint valószínűtlen, hogy az országrész energiaellátásának azonnali összeomlása lett volna a cél, az ilyen hackertámadások általában információszerzésre és ártó programok bejuttatására irányulnak. "

"Zsarolóvírusos kibertámadás miatt egész üzemanyagvezeték-hálózatát lezárta a Colonial Pipeline, amely az Egyesült Államok keleti partvidékének felét látja vezetékein keresztül üzemanyaggal - közölte a vállalat szombaton. A Reuters szombat esti cikke szerint ez a valaha volt egyik legnagyobb kibertámadás a világon és számos igen fontos nemzetbiztonsági kérdést is felvet az esettel kapcsolatban, illetve az üzemanyagárak ugrását is okozhatja a szállítási nehézségek miatt az Egyesült Államokban."

Szóval ez tán egy hagyományos zsarolóvírus támadás... mi lenne ha mondjuk az orosz titkosszolgálat támadna?

Óké... már milliószor leírtam a blogomon... Fontos dolgot nem szabadna netrekötni, mert ezek a rendszerek sérülékenyek és azok is maradnak.

Mi lenne ha a jövőben ezt tennék az egész iparunkkal az Ipar 4.0 nevében, vagy az okosházainkkal, vagy a felhővel kapcsolatban levő önvezető autóinkkal?

Totális összeomlás lenne. Ez egy zsákutca. 

Egy zsákutca amibe a mi kormányunk ezzel megy. Pont van itt egy ilyen hír is:

"Magyar cégek gyártják a Siemens-szel együttműködve a legkorszerűbb energiaelosztó rendszereket"

"A rendszereket kiemelkedő technológiai tudásszint mellett fejlesztették, a termék teljes életciklusa digitalizált."

Szóval ez világtörténelmi újdonság, hogy egyes országok vezetése, például miénk, lesz@rja az ország biztonságát, a kényelemért cserébe. Egyszerűen csak a szépet és jót látja a digitalizáltságban és a netrekötöttségben a kormányunk és így megyünk vidáman tovább a zsákutcába mindenféle figyelmeztető jel ellenére.

Amúgy persze érdekes, hogy vajon mi lesz erre a válasz, hisz ez sok embert érintet, talán valamit változtatni kellene.

Ha ez a válasz az lesz, hogy "legyen a legújabb biztonsági programm telepítve", akkor ez a figyelmeztetés is halottnak a csók volt. Ahogy írta is a cikk, ezeket a dolgokat a külföldi titkosszolgálatok folyamatosan támadják és ők tuti, hogy sikerrel járnak, őket nem állítja meg tán egy pillanatra se az legújabb szuper biztonsági programm.

Tehát azok akik ilyen digitális országot építenek, gyakorlatilag a saját hazájuk ellen tesznek. Békeidőben kémkedés megy, nem békés időben meg bedöntik az egészet egy pillanat alatt, plusz békeidőben talán még zsarolni is lehet ezzel... vagyis az ország elveszíti a szuverenitását... pedig Orbánnak máskor az milyen fontos.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3716560074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása